ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Συγκλονίζει η Ντρου Μπάριμορ: «Οι γονείς μου με παράτησαν σε ένα ίδρυμα από τα 14… » (φωτό)

Συγκλονίζει η Ντρου Μπάριμορ: «Οι γονείς μου με παράτησαν σε ένα ίδρυμα από τα 14… » (φωτό)

Πολλές φορές πίσω από το φως, κρύβεται ένα μεγάλο σκοτάδι. Οι αστέρες του Χόλιγουντ αποτελούν ινδάλματα για εκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη. Η προβολή, τα πολλά λεφτά, η διασημότητα, ο τρόπος ζωής που προβάλλεται από το σύστημα, αποτελούν σε πολλές περιπτώσεις τη βιτρίνα. Η Ντρου Μπάριμορ είναι μία φανταχτερή, πανέμορφη γυναίκα, πασίγνωστη ηθοποιός, η οποία όμως, έχει περάσει δια πυρός και σιδήρου στη ζωή της, ιδιαίτερα στην παιδική και εφηβική της ηλικία, αναπτύσσοντας μέσα της μία διαφορετική οπτική για τον κόσμο, υψώνοντας ως ασπίδα της τον ρεαλισμό, σε τέτοιο επίπεδο, που να αγγίζει τον κυνισμό.

Η Ντρου Μπάριμορ μιλάει για την πορεία της ως παιδί θαύμα, όταν έγινε αστέρι μόλις στα εφτά της, για τον εθισμό της, για την αποτοξίνωση, για το διαζύγιο της μητέρας της και για την ανθρώπινη βλακεία, την οποία έχει υποτιμήσει ο κόσμος. Πρόκειται για μία ιστορία που  κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί ότι έχει βιώσει η γνωστή ηθοποιός. Φανταστείτε έναν παραγωγό του Χόλιγουντ να εμπνέεται το εξής σενάριο:

Ένα μωρό γεννιέται σε μία μεγάλη οικογένεια ηθοποιών. Μόλις στα εφτά του, έχει εξελιχθεί ήδη σε κινηματογραφικό αστέρι. Στα 11 της έχει αποκτήσει πρόβλημα αλκοολισμού και στα 12 εισάγεται για αποτοξίνωση σε ειδικό κέντρο. Στα 13 της κόβεις τις φλέβες της και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο. Στα 14 βίωσε τον χωρισμό από τους γονείς της. Φυσικά, μόλις το σκεφτόταν, θα το απέρριπτε ως υπερβολικό. Όμως η παραπάνω περιγραφή αποτελεί μόλις το… μισό από τη ζωή της Ντρου Μπάριμορ, η οποία βίωσε όλες τις παραπάνω καταστάσεις και πολλές ακόμα που ακολούθησαν, έως ότου καταφέρει να σταθεί στα πόδια της και να καθιερωθεί ως μία από τις πιο πετυχημένες σταρ του Χόλιγουντ.

Θέλετε να ακούσετε τί άλλο υπέστη; Στα 15 της ήταν άνεργη, ενώ οι γονείς της την είχαν παρατήσει. Αναγκάστηκε να καθαρίζει τουαλέτες στα 16 της για να επιζήσει, ενώ πριν τα 25 της χρόνια είχε ήδη δύο γάμους και δύο διαζύγια στο «δυναμικό» της! Η 40άρα πλέον Ντρου Μπάριμορ, είναι καλά στην υγεία της, φανταχτερή, πετυχημένη, σταθεροποιημένη σε όλα και αρκετά δυνατή ώστε να γράψει ένα βιβλίο με τον τίτλο Wildflower (αγριολούλουδο) και να περιγράψει όλα όσα έζησε στο παρελθόν. Το βιβλίο μοιάζει πολύ με το σενάριο της ταινίας «Never Been Kissed», το οποίο αποτέλεσε την πρώτη που δημιουργήθηκε από την προσωπική της εταιρεία παραγωγής, το 1999. Η ίδια παραδέχθηκε ότι ήταν «αφιερωμένη» στην οικογένειά της για τη ζωή που έζησε μέχρι τα 15 της.

Στο βιβλίο αποκαλύπτονται πολλά πράγματα. Ο πατέρας της, ο γνωστός ηθοποιός Τζον Ντρου Μπάριμορ, ήταν ένας βίαιος αλκοολικός. Η μητέρα της και μάνατζέρ της Τζέιντ, γεννήθηκε σε κέντρο κρατουμένων στη Γερμανία, καθώς οι γονείς της είχαν μετακινηθεί με άλλους πρόσφυγες από την Ουγγαρία, στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Δεν ξέραμε επίσης, ότι όταν χώρισαν οι γονείς της,  η μητέρα της Τζέιντ την πήρε στο Studio 54, όπου έκανε την πρώτη της γνωριμία με τα ναρκωτικά, ενώ την ενθάρρυνε να χορεύει με νεαρούς διάσημους άνδρες! Μόλις στα οκτώ της, αποκαλούσε τον εαυτό της «το κορίτσι των πάρτι»!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ναι, η μητέρα μου με έκλεισε σε ίδρυμα. Μπου χου… Όμως αυτό μου πρόσφερε, σε βάθος χρόνου, μία μεγάλη αίσθηση πειθαρχίας. Στην αρχή ήταν καλά, μετά όμως ήταν δύσκολα, σκοτεινά και ο ενάμισης χρόνος που έζησα εκεί, ήταν πολύ μεγάλο διάστημα», δήλωσε με μία ψυχρότητα που εκπλήσσει η γνωστή ηθοποιός. Στο βιβλίο της παραθέτει πολλές λεπτομέρειες που προκαλούν. Ωστόσο αυτή είναι η πραγματικότητα που βίωσε ένα κορίτσι που κατέκτησε τον κόσμο στα εφτά της, δίπλα στον εξωγήινο ΕΤ, και στα 14 της ήταν ήδη κατεστραμμένη από ναρκωτικά και εγκατάλειψη. Το φως και το σκοτάδι μαζί…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.