ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Freddie Mercury: Το κρυμμένο μήνυμα του Bohemian Rhapsody… αποκαλύφθηκε 40 χρόνια μετά! (φωτό & βίντεο)

Freddie Mercury: Το κρυμμένο μήνυμα του Bohemian Rhapsody… αποκαλύφθηκε 40 χρόνια μετά! (φωτό & βίντεο)

Ο ύμνος, η ραψωδία των Queen, το Bohemian Rhapsody, κυκλοφόρησε 40 χρόνια πριν, στις 31 Οκτωβρίου του 1975.

Πρόκειται για ένα από τα πιο ιστορικά και αξέχαστα ροκ κομμάτια της μουσικής ιστορίας με στίχους που “έκρυβαν” επιμελώς, το μήνυμα του Freddie Mercury.

Οι παρακάτω στίχοι, δεν “δένουν” απόλυτα με το υπόλοιπο σύνολο και έτσι επί σειρά δεκαετιών οι κριτικοί έψαχναν να βρουν την “κρυμμένη” σημασία τους.

Mama, just killed a man, put a gun against his head

Pulled my trigger, now he’s dead

Mama, life had just begun

But now I’ve gone and thrown it all away

Mama oooh… Didn’t mean to make you cry

If I’m not back again this time tomorrow

Carry on, carry on

As if nothing really matters

Τώρα, ο στιχουργός Tim Rice, συνεργάτης του Mercury, αποκαλύπτει στην Daily Mail ότι το απόσπασμα αυτό, ήταν το πρώτο άνοιγμα του frontman των Queen, η πρώτη αποκάλυψη του ότι ήταν ομοφυλόφιλος.

Με την έκφραση “Mama, I just killed a man Put a gun against his head, pulled my trigger, now he’s dead”, ο Mercury σκοτώνει τον παλιό Mercury και εκκινεί τη νέα του ζωή.

“Mama, life had just begun”, η απελευθέρωση του σηματοδοτείται μέσα από την εξομολόγηση αυτή στη μητέρα του.

Στη συνέχεια, όταν λέει “I see a little silhouetto of a man”, περιγράφει τον εαυτό του, σύμφωνα με τον στιχουργό και φίλο των μελών της μπάντας. “Είναι ακόμα ο ίδιος, στοιχειωμένος από αυτό που έκανε και από αυτό που είναι τώρα”.

“Κάθε φορά ακούω αυτό το κομμάτι τον σκέφτομαι να προσπαθεί να αποτινάξει από πάνω του έναν Freddie και να αγκαλιάσει έναν άλλο. Νομίζω πως τα είχε καταφέρει αρκετά καλά”, λέει ο Rice.

Για την ιστορία, το “Bohemian Rhapsody” βρέθηκε στην κορυφή των τσαρτς της Αγγλίας για εννιά εβδομάδες, με το “Mamma Mia!” των ABBA να του παίρνει τη θέση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ζωντανά παίχτηκε για πρώτη φορά στη συναυλία της 14ης Νοεμβρίου 1975 στο Λίβερπουλ. Και από τότε δεν έλειψε από καμία συναυλία των Queen, μέχρι την τελευταία τους με τον Φρέντι Μέρκιουρι στις 9 Αυγούστου 1986.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.