ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ο Schwarzenegger στέλνει το πιο εύστοχο οικολογικό μήνυμα που έχουμε διαβάσει

Ο Schwarzenegger στέλνει το πιο εύστοχο οικολογικό μήνυμα που έχουμε διαβάσει

Με ένα δημοσίευμά του στα social media, o γνωστός ηθοποιός και πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια κατάφερε με  3 ερωτήσεις και ένα απλό παράδειγμά να βάλει τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής. 

Τις τελευταίες μέρες με αφορμή τη σύνοδο για την κλιματική αλλαγή στο Παρίσι, έχουν γραφτεί χιλιάδες άρθρα και έχουν αναλυθεί εκατοντάδες στατιστικές, που δείχνουν πως μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού των κρατών της Δύσης και όχι μόνο, διαφωνεί με το ότι υπάρχει ζήτημα κλιματικής αλλαγής.

Σε όλους αυτούς ο Arnold απάντησε λακωνικά με ένα post γράφοντας «I don’t give a f@@k If we agree on climate change» (δεν δίνω… δεκάρα αν συμφωνούμε για την κλιματική αλλαγή) και μετά πριν λίγες μέρες με ανάρτηση στο Facebook έβαλε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση για το τι διακυβεύονταν στη σύνοδο COP21 στο Παρίσι.

Δείτε τι έγραψε:

«Πρώτον: Το πιστεύετε και συμφωνείτε πως κάθε χρόνο 7 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν στις ΗΠΑ από περιβαλλοντική μόλυνση; Αυτός ο αριθμός είναι μεγαλύτερος από τον συνδυασμό θυμάτων φόνων, αυτοκτονιών και τροχαίων.

Κάθε μέρα 19.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας των ορυκτών καυσίμων. Αποδέχεστε το γεγονός ότι τα παιδιά σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να μεγαλώσουν αναπνέοντας με ειδικούς αναπνευστήρες;

Και τώρα η δεύτερή μου ερώτηση: πιστεύετε πως ο άνθρακας και το πετρέλαιο είναι τα καύσιμα του μέλλοντος;

Πέρα από το γεγονός ότι καταστρέφουν τους πνεύμονές μας, όλοι συμφωνούν πως κάποτε θα εξαντληθούν. Ποιο είναι το πλάνο σας αν αυτό συμβεί;

Και τώρα έχω μια τελευταία ερώτηση που θα χρειαστεί λίγη φαντασία για να απαντηθεί.

Υπάρχουν δύο πόρτες. Πίσω από την πόρτα νούμερο 1 βρίσκεται ένα καλά σφραγισμένο δωμάτιο με ένα συμβατικό αυτοκίνητο βενζίνης. Πίσω από την πόρτα νούμερο 2 βρίσκεται ένα πανομοιότυπο δωμάτιο με ένα ολόιδιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Οι μηχανές και των δύο αυτοκινήτων δουλεύουν στο φουλ

Θέλω να διαλέξετε ποια πόρτα θα ανοίξετε, να μπείτε στο δωμάτιο και να κλείσετε καλά την πόρτα πίσω σας. Θα πρέπει να παραμείνετε σε αυτό το δωμάτιο για μία ώρα. Δεν μπορείτε να κλείσετε τη μηχανή. Δεν έχετε μάσκα αερίων.

Μαντεύω πως όλοι θα διαλέξετε την πόρτα νούμερο 2 με το ηλεκτρικό αυτοκίνητο, σωστά; Η πόρτα νούμερο 1 θα ήταν μια θανατηφόρα επιλογή – Ποιος θέλει να εισπνεύσει αυτά τα καυσαέρια;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτή ακριβώς είναι η επιλογή που καλείται να κάνει ο πλανήτης αυτή τη στιγμή.»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.