ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η Ντέιζι Ρίντλεϊ είναι η … “θηλυκή δύναμη” του Star Wars! [φωτό]

Η Ντέιζι Ρίντλεϊ είναι η … “θηλυκή δύναμη” του Star Wars! [φωτό]

Μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες κανείς δεν ήξερε την Ντέιζι Ρίντλεϊ. Μόνο η μαμά και οι φίλες της ήξεραν ότι είχε παίξει σε μερικές σειρές και μία μεγάλου μήκους ταινία στην Αγγλία. Ξαφνικά, όμως, όλοι έχουν αρχίσει να μαθαίνουν για τις τέσσερις αδερφές της, τις σπουδές της στο Tring Park School for the Performing Arts στο Χέρτφορντσαϊρ και την αγάπη της για την ταινία «Matilda». 

Η Ντέιζι Ρίντλεϊ βρίσκεται παντού: σε τηλεοπτικές εκπομπές, σε μπάνερ, πόστερ, memes, υπάρχει ήδη κουκλάκι με τη φιγούρα της, ενώ το πρόσωπό της έχει γίνει τατουάζ σε χέρια ανθρώπων που δεν έχουν δει καν το «Star Wars: Η δύναμη ξυπνά», τη νέα ταινία του αγαπημένου franchise που αποφάσισε να αναστήσει ο Τζ. Τζ. Εϊμπραμς. Ναι, η Ντέιζι Ρίντλεϊ είναι η Ρέι, πρωταγωνίστρια του «Star Wars» και περήφανη εκπρόσωπος της ποπ κληρονομιάς του. Και είναι μόλις 23 χρονών.

Η Ντέιζι Ρίντλεϊ είναι η Ρέι, πρωταγωνίστρια του «Star Wars», και περήφανη εκπρόσωπος της ποπ κληρονομιάς του. Και είναι μόλις 23 χρονών

Είχε γίνει αμέσως γνωστό ότι ο Εϊμπραμς έψαχνε για άγνωστους νέους ηθοποιούς προκειμένου να στελεχώσει την τριλογία-σίκουελ της γνωστής τριλογίας του Τζορτζ Λούκας για να τη σώσει από τη φρικτή τριλογία-πρίκουελ του… Τζορτζ Λούκας. Η Ρίντλεϊ έμαθε για τον ρόλο από φίλους και έχοντας ένα παράξενο προαίσθημα μίλησε με τον μάνατζέρ της για να τη βάλει στην οντισιόν.

Δεν είχε όμως ιδέα τι την περίμενε. «Ηξερα ότι επρόκειτο για μεγάλο ρόλο», ομολογεί, «αλλά δεν είχα καταλάβει ότι ήταν ο πρωταγωνιστικός. Δεν ήξερα ποιο θα είναι το ταξίδι της Ρέι και πού θα καταλήξει. Μόνο όταν διάβασα το σενάριο κατάλαβα το μέγεθος όχι μόνο του ρόλου της, αλλά και της θέσης της μέσα στην όλη ιστορία». Οταν δε έμαθε ότι την επέλεξαν για τον ρόλο, δεν μπορούσε να μοιραστεί τη χαρά της παρά με την οικογένειά της. 

«Ημουν έξω από ένα θέατρο, μέσα έπαιζε μια φίλη μου. Είχα χάσει ήδη τη μισή παράσταση γιατί με είχε πάρει ο Τζ. Τζ., αλλά το κινητό μου ήταν χαλασμένο, και μέχρι να καταφέρω να τον πετύχω και να μου πει ότι θα παίξω στην ταινία πέρασε ώρα. Και μετά είδα την υπόλοιπη παράσταση. 

Το κινητό μου χάλασε τελείως. Δεν μπορούσα να μιλήσω με κανέναν. Ημουν στο μετρό και δεν μπορούσα να το πω σε κανέναν. Τελικά, το είπα στη μαμά και την αδερφή μου. Αλλά δεν το “χώνεψα” για μήνες. Σκεφτόμουν ότι είμαι έγκυος, ότι δεν μπορώ να το πω σε κανέναν μέχρι να περάσει το πρώτο τρίμηνο». 

Η Ρίντλεϊ δεν ανήκε στις γενιές των σκληροπυρηνικών φαν προτού γίνει μέλος της οικογένειας «Star Wars». «Θυμάμαι να βλέπω μία από τις παλιότερες ταινίες και να φοβάμαι», σημειώνει. «Είμαι νεότερη όμως από την πρώτη γενιά των φαν, οπότε δεν ήταν κάτι τεράστιο στη ζωή μου – μέχρι τώρα. Αλλά διαποτίζει ολόκληρη την ποπ κουλτούρα». 

Εκτοτε όμως τις έχει δει όλες. Τώρα μάλιστα έχει αγαπημένους χαρακτήρες (τον Λουκ Σκάιγουοκερ γιατί «έχει πάντα το καλό μαζί του») και αγαπημένες ατάκες («από το “Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται”. Καθώς ο Λουκ πάει να βρει τον Νταρθ Βέιντερ, ο Γιόντα τού λέει ότι πρέπει να μπει σε μια σκοτεινή σπηλιά. Τον ρωτάει ο Λουκ: “Τι έχει εκεί μέσα;”. Και ο Γιόντα του απαντά: “Μόνο ό,τι πάρεις μαζί σου”. Αυτό πιστεύω ότι τα δένει όλα μαζί. Η ιδέα ότι όλα όσα έχεις μέσα σου θα σε οδηγήσουν σε κάτι καλό».). 

«Δεν ήξερα ποιο θα είναι το ταξίδι της Ρέι και πού θα καταλήξει. Μόνο όταν διάβασα το σενάριο κατάλαβα το μέγεθος όχι μόνο του ρόλου της, αλλά και της θέσης της μέσα στην όλη ιστορία»

Ο μεγάλος της έρωτας όμως είναι η Κάρι Φίσερ. Η πριγκίπισσα Λέια έχει υπάρξει άλλωστε πρότυπο για χιλιάδες κορίτσια που έγιναν στη συνέχεια γυναίκες και η Ρέι κατά κάποιον τρόπο παίρνει τη σκυτάλη. Η Ρίντλεϊ έχει επίγνωση της ευθύνης της, αλλά τη δέχεται με χαρά. «Βρίσκω λάθος την ιδέα του να αποκαλείς κάποιον ήρωα ή ηρωίδα», λέει στο Entertainment Weekly. 

«Στην ταινία η Ρέι είναι ένα απλό κορίτσι που κάνει ένα ταξίδι. Ακούς συνέχεια κουβέντες για διακρίσεις φύλου, ακόμα και σήμερα, για το χάσμα στους μισθούς και τις ευκαιρίες για τις γυναίκες ανά τον κόσμο σε διαφορετικούς τομείς. Το να είμαι εκπρόσωπος μιας θετικής εξέλιξης είναι απίθανο. Δεν το θεωρώ βάρος. Μου φαίνεται κάτι πολύ απλό, αλλά η δυσκολία έρχεται όταν βλέπεις άλλες ταινίες και αναρωτιέσαι πώς γίνεται να τα σκάτωσαν τόσο πολύ, να έχουν μόνο λευκούς άντρες στο καστ;». 

Η συμβουλή της για όσα νέα κορίτσια δουν την ταινία; «Να είστε δυνατές και συμπονετικές και να προσέχετε, να μην ξεχνάτε ότι επηρεάζετε κόσμο. Να μαθαίνετε, να εξελίσσεστε και να μη φοβάστε. Κάντε τη βουτιά. Πάρτε ό,τι μπορείτε και να είστε ευγνώμονες για κάθε μέρα. Να εκτιμάτε τους ανθρώπους που σας στηρίζουν».

Προσπαθώντας ακόμα να βρει τη θέση της μέσα σε όλο αυτό το παιχνίδι της δημοσιότητας και της έκθεσης, η Ρίντλεϊ είναι συνήθως μαζεμένη στις συνεντεύξεις της. Οταν όμως μιλά για τον Εϊμπραμς, ξεχνά να βάλει φρένο. «Ολοι λατρεύουν τον Τζ. Τζ.», λέει με αγάπη. «Είναι υπέροχος, πολύ ευγενικός, πολύ γενναιόδωρος. Στην αρχή, που ήμουν πολύ αγχωμένη, ήταν πολύ καλός μαζί μου. Εχει τρομερή υπομονή, κάτι που έχει μεγάλη σημασία για μένα, γιατί για πολύ καιρό πίστευα ότι δεν μπορώ να τα καταφέρω (Οταν ξεκίνησαν τα γυρίσματα, η νεαρή ηθοποιός είχε τόσο άγχος που δεν μπορούσε να λειτουργήσει). 

Ο Εϊμπραμς μάλιστα της είχε πει ότι η ερμηνεία της ήταν ξύλινη). Φρόντιζε να νιώθουν όλοι καλά στο σετ. Ελεγε “γεια” και “ευχαριστώ” στον καθένα ξεχωριστά. Ηταν αμέτρητες οι φορές που έπιανε το μικρόφωνο κι έλεγε σε όλους τι φανταστική δουλειά κάνουν. Εχει μια ζεστασιά που είναι απαραίτητη στη δουλειά. Σε μια τόσο μεγάλη δουλειά οι προσωπικές σχέσεις είναι εύκολο να χαθούν. Επειδή είναι όμως αυτός που είναι, όλοι νιώθουν ότι υπάρχει κάποιος που τους επαινεί, τους αγαπά και τους εκτιμά. 

Εχει δημιουργήσει αυτόν τον καταπληκτικό κόσμο, αλλά και στον πραγματικό κόσμο είναι ο ίδιος καταπληκτικός άνθρωπος». Αυτή η αίσθηση της οικογένειας είναι πολύτιμη για τη Ρίντλεϊ, μια και έχει μεγαλώσει σε επταμελή οικογένεια. «Ακόμα και στα γυρίσματα ήμασταν σαν οικογένεια», θυμάται. «Είχαμε αυτό το δέσιμο. Η Ρέι προσπαθεί να βρει τη θέση της στον κόσμο, κι εγώ το ίδιο έκανα, οι παραλληλισμοί ήταν πολύ ωραίοι. Ενιωσα ότι με καλωσορίζουν, ότι νοιάζονται για το πώς νιώθω». 

Ευτυχώς για εκείνη, δεν φαίνεται να έχει θαμπωθεί -ακόμα- από την όλη προσοχή. Ισως γιατί δεν ανήκει σε εκείνη τη μερίδα ηθοποιών που έχουν γεννηθεί… ηθοποιοί. Δεν είναι «πωρωμένη» μ’ αυτό που κάνει και έχει αφήσει να εννοηθεί ότι μπορεί και να μην το κάνει για πάντα. Εχει συμβόλαιο για τις επόμενες δύο ταινίες των «Star Wars», αλλά ταυτόχρονα γράφτηκε σε μια σχολή για να σπουδάσει κοινωνιολογία, ενώ έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και για την ψυχολογία και τη συμβουλευτική. 

«Στο τέλος της ημέρας γυρνάς σπίτι σου και η μαμά σου είναι εκεί, όπως και οι αδερφές και ο μπαμπάς και ο σκύλος σου. Η ζωή συνεχίζεται», αναφέρει στο BBC.

«Είναι όπως όταν κάνω φωτογραφήσεις – ξέρω ότι πρόκειται για μια γκλαμουράτη εκδοχή μου. Και το ξέρω γιατί όταν κοιτάζομαι στον καθρέφτη κάθε πρωί ξέρω ότι δεν είμαι έτσι». Υπάρχει μια αχτίδα ελπίδας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ντέιζι Ρίντλεϊ έχει γίνει πλέον διάσημη και βρίσκεται παντού: σε τηλεοπτικές εκπομπές, σε μπάνερ, πόστερ, memes, σε… τατουάζ, ενώ υπάρχει ήδη και κουκλάκι με τη φιγούρα της

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.