ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Εξομολογήσεις ιερέα! Το διήμερο με τη βασίλισσα, τον Κάρολο και την Νταϊάνα [βίντεο]

Εξομολογήσεις ιερέα! Το διήμερο με τη βασίλισσα, τον Κάρολο και την Νταϊάνα [βίντεο]

Ένα Σαββατοκύριακο με τη βασίλισσα στο Balmoral. Ποιος θα αρνιόταν μια τέτοια πρόταση; Ο 86χρονος αιδεσιμότατος Jack Kellet περιγράφει τα όσα έζησε το αξέχαστο διήμερο του 1981 με τη βασίλισσα Ελισάβετ, τον πρίγκιπα Κάρολο και την αείμνηστη πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Είχε μια πολύ ιδιαίτερη εμπειρία στο πλευρό της βασιλικής οικογένειας σε μια εξαιρετική περίοδο της ιστορίας της. Αποκαλύπτει τα πειράγματα για το κήρυγμά του, την γκάφα του με το σκυλάκι της βασίλισσας αλλά και την προειδοποίηση σοφέρ για τα “βρώμικα” αστεία τους. “A-A-D-A-A-M!” φώναξε η βασίλισσα για να τραβήξει την προσοχή. Είχε βάλει ακόμα και τα χέρια της γύρω από το στόμα για να βεβαιωθεί ότι η κραυγή της θα φτάσει μέχρι την αίθουσα υποδοχής.

Ήταν φυσική και άνετη. Λίγες ημέρες νωρίτερα είχαν επιστρέψει από το ταξίδι του μέλιτος ο πρίγκιπας Κάρολος και η πριγκίπισσα Νταϊάνα. “Με είχε προσκαλέσει η βασίλισσα για το Σαββατοκύριακο. Έφτασα την Παρασκευή και ένας αστυνομικός μου είπε να οδηγήσω μέχρι το κάστρο όπου θα με περίμενε ο Adam”. A letter from the Queen's chaplain at Crathie had told me I would not meet the Queen until just before dinner at 8pm – when I should remember to say 'Your Majesty' while giving a gracious nod of my head

Ήταν προγραμματισμένο να βγάλει κήρυγμα στην εκκλησία Crathie το πρωινό της Κυριακής. “Μου είχαν πει ότι δεν θα συναντούσα τη βασίλισσα πριν από το δείπνο. Έπρεπε να θυμηθώ να την αποκαλέσω “μεγαλειοτάτη” κάνοντας παράλληλα ένα ευγενικό νεύμα με το κεφάλι. Έπρεπε επίσης να είμαι προσεκτικός και να την αποκαλέσω “Ma’ad” κάθε φορά που θα επέλεγε να μου απευθύνει τον λόγο. Όταν όμως έφτασα, δεν ήταν κανείς εκεί.

Βγήκα από το αυτοκίνητο και έβγαζα την τσάντα μου όταν τρόμαξα από τα γαβγίσματα. Ξαφνικά είδα τη βασίλισσα με ένα μαντήλι και γύρω της 6 σκυλάκια. Μου χαμογέλασε και με χαιρέτισε. Ένιωσα αρκετά αμήχανα. Έφτασε προς το μέρος μου και μου είπε: “Λυπάμαι. Νόμιζα ότι ήσουν κάποιος από το προσωπικό. Μετά συνειδητοποίησα πως πρέπει να είσαι ο αιδεσιμότατος για τη λειτουργία του Σαββατοκύριακου. Δεν είναι κανείς εδώ να σε βοηθήσει;”. Την επόμενη στιγμή την είδα να τρέχει μέχρι τη βεράντα και να φωνάζει: “A-A-D-A-A-M! A-DAM!”. Reverend Kellet recalls how Prince Charles and his bride Diana had just arrived home from honeymoon

Το βράδυ της Κυριακής, τη στιγμή που μπήκα στο σαλόνι για το δείπνο, ο πρίγκιπας Andrew μου έδωσε συγχαρητήρια. Όταν τον ρώτησα γιατί μου είπε ότι ήταν 15 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα η προσευχή μου. “Πώς το ξέρετε αυτό;” τον ρώτησα για να μου απαντήσει πως με χρονομέτρησε! Λίγα χρόνια αργότερα έμαθα πως ένας ηλικιωμένος ιερέας δεν είχε καλά καλά αρχίσει την προσευχή και τον σταμάτησε με ένα “Αμήν” ο δούκας του Εδιμβούργου.

Με το που τελείωσαν το δείπνο, η βασίλισσα μου είπε ότι υπήρχε μια έκπληξη από τον Κάρολο και την Νταϊάνα. Ένα μέλος του προσωπικού εμφανίστηκε με ένα καλάθι μάνγκο. Το επόμενο πρωινό ο πρίγκιπας Andrew έφυγε από το τραπέζι για να μου μιλήσει. “Θα ήθελα να σας ζητήσω συγγνώμη. Θα σας ενοχλήσαμε όταν τρέχαμε στους διαδρόμους και κατά λάθος έπεσα πάνω στην πόρτα του δωματίου σας. Συγγνώμη”! Ο Andrew και ο αδερφός του Edward ήταν με φίλους και δεν ήταν περίεργο που έτρεχαν σε όλο το σπίτι και σφύριζαν μέσα στη νύχτα.

Λίγες ώρες αργότερα, η πριγκίπισσα Margaret παραπονιόταν στους άλλους επειδή είχαν μάθει πρώτοι για την ημερομηνία γάμου του Καρόλου και της Νταϊάνας ενώ αισθανόταν πως θα έπρεπε να είναι εκείνη πρώτη που θα το μάθαινε”. Είχε καθίσει στην πλησιέστερη στην πόρτα καρέκλα. Το επόμενο απόγευμα η βασίλισσα του εξήγησε γιατί κανείς δεν χρησιμοποιούσε αυτή την καρέκλα. Ήταν η πολυθρόνα που καθόταν η βασίλισσα Victoria. Ήθελε να είναι δίπλα στο παράθυρο επειδή υπέφερε από εξάψεις. “Δεν θα μπορούσα να αισθανθώ πιο αμήχανα από την αποκάλυψη”.

“Τότε παρατήρησα τον πρίγκιπα Κάρολο και την πριγκίπισσα Νταϊάνα στο βάθος να περνούν σε άλλο δωμάτιο. Η Νταϊάνα ήταν ψηλότερη από ό,τι πίστευα. Φαινόταν ελαφρώς σκυφτή, σαν να ήταν κακό το ύψος της. Όταν σχολίασα στη Margaret για τον γάμου τους και τον ύμνο “I Vow To Thee, My Country” που είχε επιλέξει η Νταϊάνα, μου είπε ότι έχει κακή ανατροφή και πως η βασίλισσα ελπίζει ότι θα μας κάνει οικογένειά της”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.