ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η Σαρλίζ Θερόν σε εκδήλωση τυλίχθηκε με ισοθερμική κουβέρτα (φωτό)

Η Σαρλίζ Θερόν σε εκδήλωση τυλίχθηκε με ισοθερμική κουβέρτα (φωτό)

Μία κινηματογραφική φιλανθρωπική εκδήλωση στο Βερολίνο, δίπλα στην καλλιτεχνική εγκατάσταση του Ai Weiwei με σωσίβια προσφύγων από τη Λέσβο, προκάλεσε αντιδράσεις.

Το «Cinema for Peace» (Ο κινηματογράφος για την ειρήνη) φιλοξενήθηκε στο Konzerthaus του Βερολίνου, τις κολόνες του οποίου έχει τυλίξει με 14.000 σωσίβια από τη Λέσβο ο Κινέζος καλλιτέχνης Ai Weiwei.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τη συγκέντρωση χρημάτων, αρκετοί διάσημοι, ανάμεσά τους η Σαρλίζ Θερόν και το μέλος των Pussy Riot Νάντια Τολοκονίκοβα, τυλίχθηκαν με ισοθερμικές κουβέρτες, όπως εκείνες που δίνονται στους πρόσφυγες, την ώρα που βγαίνουν στις ακτές των ελληνικών νησιών.

Ομως, η εικόνα αυτή, γνωστών ανθρώπων που φορούν τις ισοθερμικές κουβέρτες πάνω από τα πανάκριβα ρούχα τους, προκάλεσε και αντιδράσεις. Ενας από αυτούς που δεν το είδαν με καλό μάτι ήταν και ο Τιμ Ρένερ, γραμματέας πολιτισμού του Βερολίνου.

«Οταν ο Ai Weiwei απεικονίζει τις διαστάσεις του τρόμου έξω από το γκαλά, με 14.000 σωσίβια από τη Λέσβο, ίσως δεν είναι κάτι λεπτό, αλλά είναι αποτελεσματικό και δικαιολογημένο. Οταν όμως οι καλεσμένοι του Cinema for Peace καλούνται από τον διοργανωτή να τυλιχτούν με ισοθερμικές κουβέρτες για μία ομαδική φωτογραφία, ακόμη κι αν θεωρηθεί πράξη αλληλεγγύης, είναι ξεκάθαρα κάτι αιχρό», έγραψε στον λογαριασμό του Facebook.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.