Ε.Τόμσον: “Ευχαριστώ την Ελλάδα για όσα κάνει για τους πρόσφυγες”

Ε.Τόμσον: “Ευχαριστώ την Ελλάδα για όσα κάνει για τους πρόσφυγες”

Μια απροσδόκητη – και οπωσδήποτε ευχάριστη – έκπληξη ένιωσαν οι συντάκτες του Flix σε συνάντηση που είχαν με τη βρετανίδα ηθοποιό, Έμα Τόμσον, για συνέντευξη με αφορμή τη νέα της ταινία «Alone in Berlin», στο πλαίσιο του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

«Ευχαριστώ την Ελλάδα για όσα κάνει για τους πρόσφυγες»

Με ένα «Ευχαριστώ» τους υποδέχθηκε στα ελληνικά. Και φρόντισε να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις: «Όχι, στ’ αλήθεια σας ευχαριστώ. Ευχαριστώ την Ελλάδα για όσα κάνει για τους πρόσφυγες. Διαβάζω κι ενημερώνομαι καθημερινά για όσα συμβαίνουν στη Λέσβο. Είναι ένα νησί που αγαπώ κι έχω επισκεφθεί πολλές φορές. Το βρίσκω υπέροχο. Ειδικά την Εφταλού, όπου συνηθίζω να μένω. Όμως δεν έχω ξανααισθανθεί τέτοιο δέσιμο μαζί με τους υπέροχους ανθρώπους σας, όσο τώρα…».

«Η χώρα μου δεν έχει πάρει χαμπάρι τι συμβαίνει στον κόσμο. Τι προκαλέσαμε εμείς οι δυτικοί βομβαρδίζοντας το Ιράκ και προκαλώντας όλη αυτή την αναταραχή στη Μέση Ανατολή. Πιστέψαμε πραγματικά ότι δε θα γύριζε όλο αυτό εναντίον μας; Νομίζουμε ότι οι άνθρωποι της Συρίας που έχουν βιώσει τον πόλεμο δε θα χτυπούσαν τις πόρτες των συνόρων μας; Τι νομίζαμε δηλαδή; Μιλάμε για τρομοκράτες. Εμείς γεννήσαμε τους τρομοκράτες. Θα γίνεις τρομοκράτης αν βιώσεις μικρός το θάνατο των γονιών σου. Αυτό θα γίνεις…», όπως αναφέρει το thetoc.

«Πέραν όμως κάθε πολιτικής θέσης, η δική μου είναι πάντα καθαρή, δημόσια και αμετακίνητη, θέλω να ευχαριστήσω τους Έλληνες για την ανθρωπιά τους. Είστε υπέροχοι. Σας αγαπώ. Μόλις επιστρέψετε στη χώρα σας, σας παρακαλώ από καρδιάς να δώσετε τα ευχαριστώ μου και την αγάπη μου στους ανθρώπους της Μυτιλήνης. Πρέπει να είστε περήφανοι…»

Αντίσταση στον παραλογισμό

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ταινία  «Alone in Berlin» πραγματεύεται μία πολιτική πραγματικότητα: την αντίσταση απλών ανθρώπων στον παραλογισμό και τη σκληρότητα της εξουσίας – όπως ένα ζευγάρι μεσήλικων στο Βερολίνο του Χίτλερ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.