ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Θρηνεί όλη η Ελλάδα: Πλήθος κόσμου «αποχαιρετά» τον Παντελή Παντελίδη – Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του (vid, φωτό)

Θρηνεί όλη η Ελλάδα: Πλήθος κόσμου «αποχαιρετά» τον Παντελή Παντελίδη – Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του (vid, φωτό)

Συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι και θαυμαστές αποχαιρετούν το μεσημέρι του Σαββάτου στη Νέα Ιωνία, όπου μεγάλωσε, τον δημοφιλή τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη που έχασε τη ζωή του σε τραγικό τροχαίο δυστύχημα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Θλίψη, πένθος και ατελείωτος πόνος είναι τα συναισθήματα που επικρατούν μετά τον άδικο χαμό του. Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του τραγουδιστή, ο κόσμος έσπευσε να εκφράσει τη συμπαράστασή του στην οικογένειά του, με μηνύματα και λουλούδια στο κατάστημα που διατηρεί στη Νέα Ιωνία. Σημειώματα, λουλούδια και κεριά συγκεντρώθηκαν και στο σημείο του δυστυχήματος.

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί από νωρίς στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στη Νέα Ιωνία, στη γειτονιά του Παντελή Παντελίδη, προκειμένου να πει το «τελευταίο αντίο» στον δημοφιλή τραγουδιστή.

Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να φτάσει στην εκκλησία η σορός του τραγουδιστή, που θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί στις 14:00, ενώ η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο της Μεταμόρφωσης.

Η αγάπη που έτρεφαν οι θαυμαστές του Παντελή Παντελίδη προς το πρόσωπό του είναι δίχως προηγούμενο. Εκατοντάδες ήταν αυτοί που έφταναν τόσο την Πέμπτη, την ημέρα της τραγωδίας, όσο και την Παρασκευή στο σημείο που ο αγαπημένος τραγουδιστής έχασε τη ζωή του.

Άφηναν ένα λουλούδι, άναβαν ένα κερί, έγραφαν μηνύματα αγάπης. Το ίδιο σκηνικό και στη Νέα Ιωνία. Εκεί όπου ο Παντελής γεννήθηκε και μεγάλωσε. Εκεί όπου οι γονείς του διατηρούν πρακτορείο ΟΠΑΠ, στο οποίο ο τραγουδιστής βοηθούσε ακόμη κι όταν το “αστέρι” του είχε ήδη λάμψει.

Ενδεικτικό μάλιστα είναι το γεγονός πως στην πρωτεύουσα φτάνουν για την κηδεία του Παντελή Παντελίδη άνθρωποι ακόμη κι από την επαρχία!

Το βράδυ της Παρασκευής, έξω από το πατρικό του είχε δημιουργηθεί “λαοθάλασσα”. 

Ο χαμός του Παντελή Παντελίδη “βύθισε” σε βαρύ πένθος την οικογένεια του.Τραγικές φιγούρες οι γονείς του και η σπαρακτική μορφή της χαροκαμένης μητέρας του, Αθηνάς, στην οποία είχε ιδιαίτερη αδυναμία και της αφιέρωσε ένα από τα τραγούδια του.

Δεκάδες κόσμου συγκεντρώνονταν από το πρωί της Παρασκευής στο πατρικό του Παντελή Παντελίδη στη Νέα Ιωνία, εκεί όπου μεταφέρθηκε η σορός του αγαπημένου λαϊκού τραγουδιστή λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα.

Την σορό μετέφερε ένα λευκό αυτοκίνητο, ενώ το φέρετρο ήταν επίσης λευκό. Ο Παντελής Παντελίδης σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ντυμένος με την στολή του Πολεμικού Ναυτικού, στο οποίο υπηρέτησε για δέκα ολόκληρα χρόνια…

Η αστυνομία θα προχωρήσει σε εξέταση DNA προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο 32χρονος και η συνοδηγός φορούσαν ζώνη ασφαλείας.

«Από τα μέχρι τώρα στοιχεία δύο είναι τα ενδεχόμενα που εξετάζουμε για τα αίτια που προκάλεσαν το τροχαίο δυστύχημα με τον τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη. Στο σημείο του τροχαίου δεν υπάρχουν ίχνη φρεναρίσματος και γι αυτό εκτιμούμε, ότι ο Παντελίδης είτε λόγω ολισθηρότητας του δρόμου από την πρωινή υγρασία σε συνδυασμό με την κλειστή κι επικίνδυνη στροφή έχασε τον έλεγχο του τζιπ που οδηγούσε και ανατράπηκε, είτε πετάχτηκε ξαφνικά στον δρόμο κάποιο ζώο και για να το αποφύγει έπεσε στα σιδερένια κιγκλιδώματα με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του και να τραυματιστούν οι δύο κοπέλες που βρίσκονταν στο όχημα. Όπως φαίνεται πάντως δεν είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα γιατί εάν είχε συμβεί αυτό, θα είχε πέσει από τη γέφυρα στον δρόμο.»

Μετά από 24 περίπου ώρες από το φονικό ατύχημα, μια εκ των δύο γυναικών που επέβαιναν στο μοιραίο τζιπ που οδηγούσε ο Παντελής Παντελίδης έδωσε την πρώτης της κατάθεση στους αστυνομικούς. Η 21χρονη Φρόσω Κυριάκου που νοσηλεύεται στην ορθοπεδική πτέρυγα του Ευαγγελισμού ανέφερε στους άνδρες της ΕΛΑΣ ότι αυτή κάθονταν στη θέση του οδηγού την ώρα του τροχαίου κι όχι η 30χρονη Μίνα Αρναούτη, όπως είχε γίνει αρχικά γνωστό. Παράλληλα αποκάλυψε ότι ο δημοφιλής τραγουδιστής είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα λίγα μέτρα πριν από την το σημείο που έγινε το τροχαίο δυστύχημα, ενώ ομολόγησε ότι κι η ίδια δεν φορούσε ζώνη. «Φύγαμε από εκεί που ήμασταν και θυμάμαι μόνο ότι το αμάξι άρχισε να αναπτύσσει μεγάλη ταχύτητα», είπε η 21χρονη, η οποία ακόμα βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Οι αστυνομικοί ωστόσο θα την επισκεφτούν και σήμερα προκειμένου να μάθουν όλες τις λεπτομέρειες που θέλουν για να συνδέσουν το παζλ του μοιραίου τροχαίου.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, η 21χρονη φέρει κατάγματα, ωστόσο, πιο σοβαρή είναι η κατάσταση της 30χρονης Μίνας. H Μίνα Αρναούτη υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στον δεξιό πνεύμονα και στο δεξιό άνω και κάτω άκρο. Η μετεγχειρητική της κατάσταση κρίνεται σταθερή, ενώ για την ώρα νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ kideia2 kideia3 kideia4 kideia5 kideia6 kideia7

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.