Τζουντ Λο: Στηρίζει τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στο Καλαί (φωτό)

Τζουντ Λο: Στηρίζει τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στο Καλαί (φωτό)

Ενα θέατρο που έχει στηθεί πρόχειρα εντός της «Ζούγκλας» του Καλαί επισκέφτηκε ο διάσημος ηθοποιός Τζουντ Λο κι άλλοι Βρετανοί συνάδελφοί και ανέγνωσαν ενώπιον περίπου 200 μεταναστών κείμενα που έχουν γράψει πρόσφυγες με στόχο την επαγρύπνηση της βρετανικής κοινής γνώμης σχετικά με την τύχη των ανηλίκων ασυνόδευτων παιδιών που ζουν στο καταυλισμό προσφύγων της Γαλλίας.

Η επιχείρηση αυτή αποτελεί συνέχεια της ανοικτής επιστολής που εστάλη πρόσφατα στον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, την οποία υπογράφουν 100 σημαίνουσες προσωπικότητες της Βρετανίας μεταξύ αυτών οι ηθοποιοί Ίντρις Έλμπα και Μπένεντικτ Κάμπερμπατς. Σε αυτήν την επιστολή απευθύνεται έκκληση προς τον Βρετανό πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να μεταφερθούν σε βρετανικό έδαφος οι ανήλικοι που παραμείνουν εγκλωβισμένοι στο Καλαί και έχουν συγγενείς στη Βρετανία.

Ο Τζουντ Λο έφθασε νωρίς το απόγευμα στην «Ζούγκλα» όπου 3.700 μετανάστες, σύμφωνα με τα στοιχεία των γαλλικών αρχών, ζουν σε επισφαλείς συνθήκες.

Ο διάσημος καλλιτέχνης διέσχισε πεζός τον καταυλισμό και κατευθύνθηκε στον χώρο του Good Chance Theatre, μετέδωσε ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ενώπιον ενός κοινού περίπου 200 μεταναστών, ο Τζουντ Λο και οι υπόλοιποι καλλιτέχνες και δημιουργοί, μεταξύ αυτών ο τραγουδοποιός Τομ Οντέλ και ο Τομ Στόπαρντ, διάβασαν ένας μετά τον άλλο επιστολές μεταναστών που διαμένουν στη Ζούγκλα, με τη συνοδεία κυρίως αφγανικής παραδοσιακής μουσικής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η παράσταση, η οποία μεταφραζόταν απευθείας στα αραβικά, τα κουρδικά, τα παστούν και τα φαρσί από μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων, ολοκληρώθηκε με το θερμό χειροκρότημα των θεατών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.