ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σχέδιο τριών σημείων για τους πρόσφυγες προτείνει ο Bono

Σχέδιο τριών σημείων για τους πρόσφυγες προτείνει ο Bono

Σχέδιο τριών σημείων για τους πρόσφυγες και την κρίση παρουσιάζει ο Bono σε άρθρο του στους New York Times.

Ο Bono βρέθηκε πρόσφατα σε καταυλισμούς προσφύγων στην Τουρκία και μιλά αναφερόμενος στην εμπειρία του. Στο άρθρο του, κάνει λόγο για «πάρκινγκ ανθρώπων» ανά τον κόσμο και τονίζει πως είναι ένα θέμα που αφορά όλα τα κράτη. 

«Πήγα ως ακτιβιστής και ως Ευρωπαίος» στους προσφυγικούς καταυλισμούς. Οι Ευρωπαίοι μόλις που συνειδητοποίησαν με οδυνηρό τρόπο τα τελευταία ένα-δυο χρόνια ότι το προσφυγικό δεν είναι μόνο πρόβλημα της Μέσης Ανατολής ή της Αφρικής, είναι και της Ευρώπης και μας αφορά όλους», σημειώνει. 

Ο Bono αναφέρεται στη σημασία που έχει, αν οι ΗΠΑ και οι ανεπτυγμένες χώρες δράσουν πιο έξυπνα, σκεφτούν διαφορετικά και κινηθούν πιο γρήγορα, και προτείνει τρία σημεία δράσης για την αντιμετώπιση του προσφυγικού

  • Μεγαλύτερη υποστήριξη σε ανθρωπιστικό επίπεδο μιας και η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, δεν μπορεί πλέον να κάνει τα πάντα, ελλείψει χρημάτων.

     

  • Οι πρόσφυγες θέλουν να δουλέψουν. Θα πρέπει να ενθαρρύνουμε τις επιχειρήσεις, αναφέρει, στις χώρες που φιλοξενούν πρόσφυγες να τους δουν σαν εργατικά χέρια. Ήταν μαγαζάτορες, δάσκαλοι και μουσικοί και θέλουν να κάνουν και πάλι τις δουλειές τους ή να κάνουν άλλες δουλειές, τονίζει.

     

  • «Είναι πιο οικονομικό να επενδύεις στη σταθερότητα παρά να αντιμετωπίζεις την αστάθεια». Μιλά για τις χώρες που μαίνονται συγκρούσεις, ανασφάλεια και διαφθορά και αναφέρει ως παράδειγμα τη Νιγηρία που ζει κάτω από τη δράση της εξτρεμιστικής ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ. 

Ο τραγουδιστής των U2 σημειώνει ότι στα περισσότερα μέρη όπου ζουν πρόσφυγες, η ελπίδα τους δεν έχει σβήσει. Ζούνε και ονειρεύονται ένα καλύτερο μέλλον, με δουλειά και σπίτι για αυτούς και τα παιδιά τους. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Bono αναφέρει ότι κάποιοι είναι διπλά πρόσφυγες, παρατηρώντας ότι αναφέρεται στη μία φορά που είναι πρόσφυγες από την πατρίδα τους, αλλά και σε μία δεύτερη, από την χώρα όπου ζουν και τους αρνείται το δικαίωμα στην εργασία. Τα παιδιά κυρίως, είναι πρόσφυγες σε όλη τη ζωή τους, επισημαίνει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.