ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τζολί κατά Ευρωπαίων ηγετών για το προσφυγικό [βίντεο]

Τζολί κατά Ευρωπαίων ηγετών για το προσφυγικό [βίντεο]

Σφοδρή κριτική στους ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών εξαπέλυσε σήμερα η Αντζελίνα Τζολί, κατηγορώντας τους ότι συναγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος θα κρατήσει πιο σκληρή στάση στο ζήτημα της προσφυγικής κρίσης. 

Όπως υποστήριξε η πρέσβειρα του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, ο λόγος πίσω από τη συγκεκριμένη στρατηγική είναι ότι ελπίζουν με αυτόν τον τρόπο να προστατέψουν τον εαυτό τους «ανεξάρτητα από το κόστος που έχει η στάση τους ή τις δυσκολίες που προκαλούν στους γείτονές τους».

Η διάσημη ηθοποιός του Χόλιγουντ ήταν «καταπέλτης» κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στα κεντρικά γραφεία του BBC σήμερα το πρωί στο Λονδίνο. Στο πλαίσιο του ολοήμερου αφιερώματος του δικτύου στο μεταναστευτικό, η πρέσβειρα του ΟΗΕ ανέφερε ότι πολλές ευρωπαϊκές χώρες αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που έχει προκαλέσει ο πόλεμος στη Συρία. 

Επιπλέον, τόνισε ότι πολλοί πολιτικοί «εκμεταλλεύονται τον φόβο» που μπορεί να προκαλέσει η ανεξέλεγκτη μετανάστευση. 

«Περισσότεροι από 60 εκατομμύρια άνθρωποι είναι εκτοπισμένοι σήμερα. Περισσότεροι από οποιαδήποτε άλλη στιγμή τα τελευταία 70 χρόνια», τόνισε η Τζολί κατά την έναρξη της ομιλίας της.

«Αυτό υποδηλώνει κάτι βαθιά ανησυχητικό όσον αφορά την ειρήνη και την ασφάλεια στον κόσμο. Υποδηλώνει ότι παρά την πρόοδο που έχουμε επιτύχει σε άλλους τομείς, αυτό το πρόβλημα αυξάνεται ταχύτερα από την ικανότητά μας να το αποτρέψουμε ή να το αντιστρέψουμε», ανέφερε στη συνέχεια, συμπληρώνοντας ότι το σύστημα για την προστασία των προσφύγων με απώτερο στόχο τη μελλοντική επιστροφή στα σπίτια τους προφανώς δεν λειτουργεί.

«Δεδομένης αυτής της κατάστασης, αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι κάποιοι απελπισμένοι άνθρωποι, που δεν έχουν επιλογές και που δεν βλέπουν καμία ελπίδα επιστροφής στο σπίτι, θα προσπαθήσουν να φτάσουν στην Ευρώπη ως τελευταίο καταφύγιο, ακόμα και υπό τον φόβο του θανάτου;», διερωτάται η πρέσβειρα του ΟΗΕ.

Αν το σπίτι του γείτονά σου καίγεται, δεν γλιτώνεις κλειδώνοντας την πόρτα σου

«Μετά από πολλά χρόνια αποτυχημένων προσπαθειών εκ μέρους των κυβερνήσεων και των ηγετών να κάνουν το σωστό, νιώθουμε οργισμένοι, εξαπατημένοι και μπερδεμένοι», τόνισε στη συνέχεια της ομιλίας της η Τζολί, σημειώνοντας ωστόσο πως το χειρότερο που μπορεί να κάνει κάποιος αυτή τη στιγμή είναι να γίνει απαθής και να σταματήσει να αγωνίζεται για το δίκαιο. 

Όπως υπογράμμισε, η συγκεκριμένη ιστορική συγκυρία είναι «μία στιγμή που συμβαίνει μία φορά σε κάθε γενιά» η οποία επιβάλλει όλα τα έθνη να ενώσουν τις προσπάθειές τους. 

«Θα ήταν αφελές εάν πιστεύαμε ότι μπορούμε να προστατεύσουμε το εαυτό μας από τις προκλήσεις μιας παγκοσμιοποιημένης πραγματικότητας μόνοι, αποτραβηγμένοι από άλλους λαούς και χώρες. Δεν υπάρχει τοίχος αρκετά ψηλό για να σε προστατέψει από το χάος και την απόγνωση. Εάν καίγεται το σπίτι του γείτονά σου, δεν γλιτώνεις κλειδώνοντας την πόρτα σου», τόνισε η πρέσβειρα του ΟΗΕ.

 «Ο απομονωτισμός δεν είναι δύναμη. Ο κατακερματισμός δεν είναι η απάντηση. Η πραγματική δύναμη βρίσκεται στην έλλειψη φόβου, στη συνεργασία με τους άλλους και στην επίτευξη των υψηλότερων ιδανικών μας», συμπλήρωσε η Τζολί. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.