ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Χλιδάτος αρραβώνας για τον εφοπλιστή Γιάννη Κούστα στο «Island» με τους ρυθμούς του Στ. Κορκολή και 500 καλεσμένους

Χλιδάτος αρραβώνας για τον εφοπλιστή Γιάννη Κούστα στο «Island» με τους ρυθμούς του Στ. Κορκολή και 500 καλεσμένους

Περισσότερο με πρόβα γάμου έμοιαζε η δεξίωση-πάρτυ που παρέθεσε την περασμένη Παρασκευή στο «Island» ο πανίσχυρος άνδρας της θάλασσας Γιάννης Κούστας προκειμένου να γιορτάσει τους αρραβώνες του με τη Δήμητρα Μέρμηγκα. 

Εδώ και δύο μήνες οι υπεύθυνοι του restaurant-bar ασχολούνταν πυρετωδώς με την προετοιμασία του πάρτυ, καθώς οι απαιτήσεις του ζεύγους ήταν πολλές, ιδιαίτερες και πολύ συγκεκριμένες. Ο εφοπλιστής και η 25χρονη αγαπημένη του είχαν την επιθυμία να κάνουν τη βραδιά των αρραβώνων τους κυριολεκτικά αξέχαστη. Αλλωστε ο δόκτωρ Κούστας κατέχει δικαίως τη φήμη του μεγάλου bon vivant, ενώ και η νεαρή σύντροφός του δεν δείχνει να ενοχλείται και τόσο από τον πολυτελή βίο και ό,τι πιθανώς κάποιοι θα κατέκριναν ως εξωφρενική υπερβολή.

Πάντως, απ’ ό,τι ακούγεται, οι άνθρωποι του «Island» έσπευσαν από πολύ νωρίς να ικανοποιήσουν τις ορέξεις των οικοδεσποτών, αρχής γενομένης από τα περιζήτητα χτένια που κατέφθασαν από το Παρίσι – και μάλιστα σε πολύ μεγάλη ποσότητα. 

Το μενού επιμελήθηκε η ίδια η Δήμητρα Μέρμηγκα, η οποία, γνωρίζοντας καλά από ευγενείς γεύσεις, θέλησε ως πρώτο πιάτο να σερβιριστούν αυτά τα πανάκριβα χτένια εισαγωγής. Εξάλλου αποτελεί κοινό τόπο στις συναθροίσεις της ευρωπαϊκής αριστοκρατίας το να σερβίρονται οι πιο δυσεύρετοι γευστικοί θησαυροί της θάλασσας. 

Το κόστος, προφανώς, σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις δεν έχει καμία σημασία, γι’ αυτό και η ίδια προχώρησε με αυτό το κριτήριο στη σύνθεση του μενού για τους δικούς της μεγαλοπρεπείς αρραβώνες. Σύμφωνα με ορισμένους, ο λογαριασμός μόνο για την εστίαση κόστισε μια μικρή περιουσία, καθώς λέγεται ότι άγγιξε 6ψήφιο νούμερο. Ωστόσο, η Δήμητρα Μέρμηγκα απτόητη όχι μόνο παράγγειλε για τους καλεσμένους της τα πιο φίνα εδέσματα, αλλά έκανε η ίδια τις γευστικές δοκιμές, τελειοποιώντας το μενού με κάποιες τελευταίες μικρές τροποποιήσεις. Για την ιστορία, το δεύτερο πιάτο ήταν αστακός -και πάλι εν αφθονία-, ενώ για το κυρίως υπήρχε επιλογή μεταξύ σφυρίδας και πιπεράτου φιλέτου. Το ευτυχές γεγονός για το ζεύγος Κούστα – Μέρμηγκα γιόρτασαν περισσότεροι από 500 προσκεκλημένοι, οι οποίοι χαιρέτισαν με ενθουσιασμό την έναρξη της συμβίωσης των δύο ερωτευμένων. 

Η 25χρονη Δήμητρα γνωρίστηκε με τον δόκτορα Γιάννη Κούστα στον «Αστέρα» Βουλιαγμένης μέσω κοινών γνωστών. Η συνάντηση αυτή με τον κατά 35 χρόνια μεγαλύτερό της εφοπλιστή άλλαξε για πάντα τη ζωή της

Στο «Island» είχαν αρχίσει να καταφθάνουν εντυπωσιακά σκάφη από νωρίς το βράδυ της Παρασκευής. Η εφοπλιστική ελίτ ελλιμενίστηκε μπροστά στον χώρο της δεξίωσης έχοντας πλήρως φωταγωγημένα τα γιοτ τους, τα οποία έγιναν το πλέον κοσμοπολίτικο φόντο στο σκηνικό των αρραβώνων. Απαστράπτουσες και ακόμα μαυρισμένες, οι περισσότερες κυρίες αμέσως μόλις αποβιβάστηκαν από αυτά έσπευσαν να φορέσουν τις ψηλοτάκουνες Yves Saint Laurent γόβες τους για τη θεαματική τους είσοδο στο πάρτυ.

Το «Island Residence», το οποίο για εκείνη τη βραδιά είχε κλειστεί αποκλειστικά για τη δεξίωση, διαμορφώθηκε σύμφωνα με την αισθητική συνταγή της αριστοκρατίας που παρεπιδημεί στη Σάντα Μαργκερίτα της κοσμοπολίτικης Ιταλικής Ριβιέρας.

Σερβιτόροι ντυμένοι με κατάλευκα σμόκιν πρόσφεραν στους καλεσμένους κοκτέιλ Bellini και σαμπάνια Veuve Clicquot, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στη διακόσμηση, καθώς παντού στον χώρο υπήρχαν επιμελώς τοποθετημένες ορτανσίες και ορχιδέες. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν τα μαύρα τριαντάφυλλα που κοσμούσαν ορισμένες γωνιές, τα οποία είχαν καταφθάσει και αυτά από το εξωτερικό. Τέλος, σε περίοπτη θέση τοποθετήθηκαν καθρέφτες που έφεραν την υπογραφή του διάσημου Γάλλου σχεδιαστή Φίλιπ Σταρκ, όπως και οι καρέκλες των καλεσμένων.

O Έλληνας εφοπλιστής, γνωστός bon vivant, με την αγαπημένη του Δήμητρα στις Μπαχάμες

Το βράδυ της Παρασκευής, με αφορμή τον αρραβώνα ενός από τους πιο ισχυρούς άνδρες του ελληνικού εφοπλιστικού κόσμου και της κατά πολύ νεότερης εκλεκτής της καρδιάς του, η Αθήνα θυμήθηκε ξανά τη χλιδή παλαιότερων εποχών. 

Το γεύμα παρατέθηκε με τους συνδαιτυμόνες καθήμενους και τους σερβιτόρους-μπάτλερ να προλαβαίνουν κάθε επιθυμία τους. Το art de la table υπενθύμιζε το γαστρονομικό πρωτόκολλο, κάτι που όμως άλλαξε για το επιδόρπιο. Πλούσιοι μπουφέδες που ξεχείλιζαν από δεκάδες γλυκές λιχουδιές, δημιουργίες των ζαχαροπλαστών του «Island», έβαλαν σε πειρασμό ακόμη και τις κυρίες που όλο το προηγούμενο καλοκαίρι τηρούσαν απαρέγκλιτα τους αυστηρούς κανόνες κάποιας δίαιτας. Η τούρτα μπαβαρουάζ, πάντως, φτιάχτηκε από εξειδικευμένο pastry chef κάνοντας τους καλεσμένους να επιστρέψουν στον μπουφέ πάνω από δύο φορές. Εντυπωσιακή προσθήκη στο σκηνικό ήταν η ειδικά κατασκευασμένη για την περίσταση πίστα αφού όλο το γκαζόν του χώρου σκεπάστηκε από ειδικό ξύλο (εισαγωγής και αυτό, αφίχθη λίγες μόνο ημέρες πριν από τη δεξίωση μέσα σε κοντέινερ). Ο λόγος ύπαρξης αυτού του δαπέδου ήταν για να διευκολύνει τις κυρίες, για τις οποίες έπρεπε να υπάρχει ένα στέρεο και αντιολισθητικό πάτωμα προκειμένου να επιδοθούν ελεύθερα σε χορευτικές φιγούρες. 

Ο Στέφανος Κορκολής ήταν ο guest star της βραδιάς. Τραγούδησε όλες τις αγαπημένες επιτυχίες του, με τους καλεσμένους να τον χειροκροτούν θερμά ζητώντας ανκόρ. Το τέλος της εμφάνισής του στη δεξίωση συνέπεσε με τα εκπληκτικά βεγγαλικά, τα οποία έκαναν τη νύχτα μέρα. Κούστας και Μέρμηγκα δρόσισαν τα χείλη τους με σαμπάνια, αντάλλαξαν φιλιά και δέχτηκαν τις ευχές των φίλων τους για την απαρχή ενός ευτυχισμένου κοινού βίου.

Guest star του event ο Στέφανος Κορκολής, ενώ η βραδιά έκλεισε με εντυπωσιακά βεγγαλικά που φώτισαν τον ουρανό πάνω από το «Island»

Ένας μεγάλος έρωτας

Η 25χρονη Δήμητρα Μέρμηγκα φοίτησε στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα και πριν από ένα έτος ολοκλήρωσε τις σπουδές στην Ιστορία της Τέχνης στο Deree. Γνωρίστηκε με τον Γιάννη Κούστα στον «Αστέρα» Βουλιαγμένης μέσω κοινών γνωστών και από τότε η ζωή της δεν ήταν ποτέ ξανά η ίδια. Ο έρωτας δεν άργησε να γεννηθεί ανάμεσά τους και σύντομα ακολούθησε η συγκατοίκηση. Η σχέση δημοσιοποιήθηκε κυρίως μέσω των social media και παρά τα όποια κακεντρεχή σχόλια ο Γιάννης Κούστας και η Δήμητρα Μέρμηγκα εξακολουθούν να ζουν ανενόχλητοι και ευτυχισμένοι, οργώνοντας τον κόσμο με τα ταξίδια τους. Το πρώτο βήμα της επισημοποίησης έγινε την Παρασκευή, το οποίο στην ουσία ήταν μια πρόβα γάμου, αφού, σύμφωνα με το περιβάλλον τους, ο Γιάννης Κούστας είναι έτοιμος να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας για τρίτη φορά. 

Το μενού επιμελήθηκε η ίδια η Δήμητρα Μέρμηγκα, η οποία θέλησε για πρώτο πιάτο πανάκριβα χτένια που κατέφτασαν από το Παρίσι

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.