Σαβάνα: H πρωταγωνίστρια αισθησιακών ταινιών που έμελλε να βρει θλιβερό τέλος (φωτό)

Σαβάνα: H πρωταγωνίστρια αισθησιακών ταινιών που έμελλε να βρει θλιβερό τέλος (φωτό)

«Αγαπώ το σεξ και αγαπώ το σεξ με ροκάδες περισσότερο από οτιδήποτε άλλο», έλεγε η γυναίκα-πρόκληση που βάλθηκε να γίνει αστέρι στο πλευρό ακόμα μεγαλύτερων αστεριών δικαιώνοντας απόλυτα το τρίπτυχο «σεξ, ναρκωτικά και ροκ εν ρολ».

Όταν έφυγε νωρίς-νωρίς από τον κόσμο, στα 24 της, ήταν ήδη ιέρεια της πορνογραφίας και ένα από τα κακά παιδιά της «ροζ» showbiz, που έβρισκε βέβαια ακαταμάχητη το ενήλικο κοινό.

Μέχρι τότε είχε μετρήσει θυελλώδεις δεσμούς με τα αστέρια του ροκ, από τον Γκρεγκ Όλμαν και τον Μπίλι Άιντολ μέχρι τον Σλας και τον Αξλ Ρόουζ, είχε ζήσει τη μεγάλη ζωή με απίστευτες σπατάλες και εξτραβαγκάντζες και είχε στο ενεργητικό της μεγάλες επιτυχίες του πορνογραφικού σινεμά. Ογδόντα τέσσερις, για την ακρίβεια. Κι όλα αυτά, σε μόλις τέσσερα χρόνια!

Είχε όμως καταβυθιστεί στον κόσμο των ναρκωτικών και ήταν πια βουτηγμένη στα χρέη, παρά τις καραβιές χρημάτων που έβγαζε, κάτι που προσυπέγραψε το θλιβερό της τέλος.

Με την Εφορία να την κυνηγά για τα «κανόνια» που έριχνε στο αμερικανικό Δημόσιο και μερικές πρόσφατες επαγγελματικές απογοητεύσεις, η ζωή της φαινόταν να παίρνει την κάτω βόλτα.

Και μετά ήρθε η μοιραία 11η Ιουλίου 1994, όταν είχε ένα τροχαίο ατύχημα που θα την άφηνε με σπασμένη μύτη και μερικές ουλές στο πρόσωπο. Ήταν η αρχή του τέλους.

Φτάνοντας στο σπίτι, ζήτησε από τον τότε εραστή της και μέλος της ροκ μπάντας House of Pain να βγάλει μια βόλτα τον σκύλο της. Μετά τηλεφώνησε στη μάνατζέρ της να ακυρώσει το προγραμματισμένο για κείνη τη νύχτα strip show που θα της έδινε μια οικονομική ανάσα (έπαιρνε πάνω από 5.000 δολάρια για μια εμφάνιση στον στύλο).

Όταν γύρισε ο φίλος της, τη βρήκε στο γκαράζ μέσα σε μια λίμνη αίματος. Απογοητευμένη από την κατάληξη της ζωής της και θεωρώντας πως η καριέρα της στην ενήλικη ψυχαγωγία είχε πάρει τέλος, η νεαρή Σαβάνα είχε αυτοπυροβοληθεί στο κεφάλι. Πέθανε στο νοσοκομείο λίγες ώρες αργότερα, όταν ο πατέρας της αποφάσισε να την αποσυνδέσει από τη μηχανική υποστήριξη, δίνοντας έτσι τέλος σε μια γρήγορη ζωή γεμάτη περιπέτειες και τρυφηλότητα.

«Ντινγκ ντονγκ, η σκύλα πέθανε», έγραψε πικρόχολα το περιοδικό «Screw» εν είδει επικήδειου, σπεύδοντας να συμπληρώσει: «Όλοι ήξεραν πως ήταν ελαφρόμυαλη και τώρα έχει μια τρύπα στο κεφάλι να το αποδεικνύει». Οι τίτλοι τέλους της ζωής της δεν είχαν πέσει ακόμα…

Πρώτα χρόνια ssavvannnaannsha1

Η Σάνον Μισέλ Γουίλσεϊ γεννιέται στις 9 Οκτωβρίου 1970 σε κωμόπολη του Τέξας. Η ζωή της θα πάρει άσχημη τροπή ήδη από τρυφερή ηλικία: οι έφηβοι γονείς της χωρίζουν όταν η μικρή είναι δύο ετών και πλέον κανείς δεν τη θέλει. Μένει για μικρό χρονικό διάστημα με την ξαναπαντρεμένη μητέρα της στο Τέξας, μετά μετακομίζει στην Καλιφόρνια ζώντας μερικά φεγγάρια με τον επίσης ξαναπαντρεμένο πατέρα της και στο τέλος καταλήγει στο σπίτι των παππούδων της.

Στην κωμόπολη της Καλιφόρνια έγινε μαζορέτα, κακοποιήθηκε σεξουαλικά και άρχισε να ζει τη μεγάλη ζωή. Τώρα ήταν το κακό κορίτσι του σχολείου και η ανεπτυγμένη σεξουαλικότητά της θα την κάνει να την προσέξουν οι ροκ σταρ που τόσο λάτρευε από παιδί. Όταν άρχισε να βγαίνει με τον Γκρεγκ Όλμαν δεν είχε καν τελειώσει το σχολείο. ssavvannnaannsha3

Εκείνη ήταν 17, εκείνος 40, το φλερτ εξελίχθηκε γρήγορα σε περιστασιακό σεξ και η Σάνον τον ακολουθούσε τώρα στις περιοδείες του, όπου και θα γευτεί για πρώτη φορά τον κόσμο της λάμψης. Αλλά και του αλκοόλ και των ναρκωτικών. Και της πορνογραφίας βεβαίως, μιας και η πρώτη φορά που παρακολουθεί ένα τέτοιο φιλμ είναι σε άλλη μια τουρνέ του ροκά.

Η γκρούπι του Όλμαν, όταν ο Όλμαν εξαφανίστηκε μαγικά μια μέρα από τη ζωή της, επιστρέφει στην Καλιφόρνια και κάνει όνειρα για καριέρα στο Χόλιγουντ. Είναι νεαρή, όμορφη και έχει «παράσημα» πολλούς αστέρες της ροκ που της τάζουν καριέρα. Ξανθιά και χυμώδης, δεν θα πάρει πολύ στην εταιρία παραγωγής Vivid Video να την ανακαλύψει σε ένα πάρτι και να της προτείνει το συμβόλαιο που θα την έκανε αστέρι της πορνογραφίας και αναμφίβολα μια από τις μεγαλύτερες πορνοστάρ της δεκαετίας…

Η Σαβάνα γεννιέται ssavvannnaannsha2

Πριν ανοιχτεί με γενναιότητα στον κόσμο της ενήλικης ψυχαγωγίας, είχε κάνει μερικές ταινίες, μια σειρά από περάσματα δηλαδή σε χαμηλού προϋπολογισμού b-movies (όπως τα «The Invisible Maniac» και «Camp Fear»). Ούτε οι ρόλοι ήταν τίποτα σπουδαίο ούτε και τα λεφτά φυσικά, τα οποία σώθηκαν γρήγορα και κάτι έπρεπε να γίνει.

Και έγινε: ήρθαν οι πρώτες γυμνές φωτογραφίσεις. Μια καλοπληρωμένη δουλειά που η νεαρή δεν είπε «όχι». Τότε (1991) ήταν που μπήκε στο στόχαστρο της Vivid και έγινε Vivid Girl. Αν και το πράγμα αποδείχτηκε πιο δύσκολο για την ίδια απ’ όσο είχε υπολογίσει.

Στην παρθενική κινηματογραφική της εμφάνιση, η Σάνον ζήτησε μια δόση ναρκωτικών για να χαλαρώσει πριν το γύρισμα. Δεν βρήκαν όμως και ο παραγωγός της έδωσε πέντε ηρεμιστικά. Η νεαρή πορνοστάρ κρατούσε με δυσκολία τα μάτια της ανοιχτά κατά τη διάρκεια του γυρίσματος. ssavvannnaannsha4

Τώρα έπρεπε να βρει ένα καλλιτεχνικό ψευδώνυμο. Το βρήκε από την ταινία «Savannah Smiles» που παρακολουθούσε ως παιδί. Η «Σαβάνα» είχε καταφτάσει για να καταλάβει τον κόσμο του πορνό εξαπίνης! Μέσα σε μόλις τρία χρόνια, θα είναι η πιο ακριβοπληρωμένη πρωταγωνίστρια ερωτικών ταινιών, το μεγαλύτερο όνομα της αμερικανικής πορνογραφίας.

Η Σαβάνα μετατρέπεται σε αρτίστα και ζει σαν κανονική χολιγουντιανή ντίβα. Η μόνη υποσημείωση, ότι πρωταγωνιστεί απλώς στο «ροζ» σινεμά. Όλα τα άλλα είναι ίδια. Μένει σε βίλα, οδηγεί μια πανάκριβη λευκή Corvette, ντύνεται με δημιουργίες υψηλής ραπτικής και είναι μια σωστή κοσμική.

Παρά τις οκάδες χρημάτων που βγάζει όμως, δεν της περισσεύουν και πολλά, μιας και τα λεφτά τα σκορπά σαν να μην υπάρχει αύριο. Χρειάζεται εξάλλου μπόλικα για τον εθισμό της στην κοκαΐνη και το ποτό, αλλά και τα δώρα με τα οποία γεμίζει όσους αγαπά. Και τις τόσες αγαθοεργίες της φυσικά, ιδιαίτερα σε οργανισμούς που ασχολούνται με παιδιά. ssavvannnaannsha6

Τώρα είναι όμως ερωτευμένη και μάλιστα κεραυνοβόλα. Η μακροχρόνια ομοφυλοφιλική της σχέση με τη συνάδελφο πορνοστάρ Jeanna Fine σκανδαλίζει τα αμερικανικά ήθη και ζει τη δική της ζωή, στο περιθώριο μιας καριέρας που τραβά συνεχώς τον ανήφορο. Κατά τη διάρκεια του Πολέμου του Κόλπου, η Σαβάνα ποζάρει γυμνή δίπλα σε άρματα μάχης και μαχητικά αεροπλάνα για να τονώσει το ηθικό των αμερικανών στρατιωτών αλλά και την καριέρα της φυσικά.

Ο κόσμος των καταχρήσεων κυριαρχεί στη ζωή της και η ίδια δείχνει να το απολαμβάνει. Όπως απολαμβάνει ιδιαιτέρως και τις εφήμερες σχέσεις με τους αστέρες της ροκ, για τους οποίους καυχιέται όπου σταθεί κι όπου βρεθεί. Από τον κιθαρίστα Σλας και τον Αξλ Ρόουζ μέχρι τον Μπίλι Άιντολ, τον μεταλλά Βινς Νιλ και τον ηθοποιό Μαρκ Γουόλμπεργκ, γυρόφερνε από κρεβάτι σε κρεβάτι και κοκορευόταν μετά για τις κατακτήσεις της. ssavvannnaannsha7

Τώρα είναι εντελώς διαφορετική. Όλοι τη χαρακτηρίζουν «σκύλα», δεν τη συμπαθεί κανείς και ακόμα και η Vivid, σε άλλο έναν βεντετισμό της το 1992, της κόβει το συμβόλαιο! Γιατί μπορεί η Σαβάνα να έφερνε εκατομμύρια στο στούντιο, οι απαιτήσεις και το σταριλίκι της είχαν γίνει ωστόσο αφόρητα για όλους, ιδιαίτερα τους συνεργάτες και τους παρτενέρ της.

Η ψυχολογική της κατάσταση δεν είναι καλή και η συμπεριφορά της κρίνεται τουλάχιστον ασταθής. Παρά ταύτα, η καριέρα της συνεχίζει να ανθεί και σε μόλις τέσσερα χρόνια είναι στην κορυφή της βιομηχανίας του πορνό, έχοντας ξεπεράσει τις εκατό ταινίες! Αριθμός ιδιαιτέρως εντυπωσιακός αν σκεφτεί κανείς ότι δεν είναι καν 24 ετών. Στα 100 φιλμ περιλαμβάνονται βέβαια και μερικές «κανονικές» ταινίες, σαν το «Sorority House Massacre II»…

Ο θάνατος μιας πορνοστάρ ssavvannnaannsha10

Παρά την πολυτέλεια και την απίστευτη σπατάλη, η ίδια χρωστούσε και χρωστούσε πολλά. Η βασίλισσα του πορνό είχε επιτέλους τον κόσμο της ροκ στα πόδια της και κανείς δεν της έλεγε τώρα «όχι», αν και η ευμάρεια ήταν μόνο φαινομενική. Τα χρήματα σώνονταν γρήγορα και τα χρέη είχαν συσσωρευτεί, με την Εφορία να την κυνηγά πια και τα ναρκωτικά να της μασούν όσα βγάζει.

Και η αλήθεια είναι ότι παρά την κακή συναισθηματική της κατάσταση και τα καπρίτσια της, συνέχιζε να βγάζει ένα κάρο λεφτά. Μέχρι εκείνο το μοιραίο βράδυ της 11ης Ιουλίου 1994, όταν οδηγούσε για άλλη μια φορά υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών και τράκαρε την ολόλευκη Corvette της.

Η Σαβάνα έσπασε τη μύτη και το πρόσωπό της είχε τώρα μελανιές και χαρακιές. Χρειαζόταν οπωσδήποτε πλαστική επέμβαση για να επιστρέψει στην πορνογραφία και φοβόταν τώρα πως η καριέρα της, η μόνη πηγή εισοδήματος, είχε πάρει απρόοπτο τέλος. Όπως είπαμε, αυτοπυροβολήθηκε λίγο αργότερα στο γκαράζ της οικίας της και πέθανε μερικές ώρες μετά, όταν ο αποξενωμένος πατέρας της ζήτησε να την αποσυνδέσουν από τη μηχανική υποστήριξη. ssavvannnaannsha9

Μετά την κηδεία της, βγήκαν πολλά στη φόρα. Η ίδια σιχαινόταν την πορνογραφία και έψαχνε εδώ και καιρό τρόπο να ξεμπλέξει. Ήταν μόνο τα χρέη αυτά που την κρατούσαν πίσω, αλλά και το πόσα πολλά και πόσο εύκολα τα έβγαζε. Στην κηδεία της πήγαν μόλις σαράντα άνθρωποι και από το τσούρμο των εραστών της παραβρέθηκε αποκλειστικά η μόνη σταθερή της σχέση, ο κωμικός Πόλι Σορ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αυτοκτονία της ήταν η τρίτη που λάμβανε χώρα στην αμερικανική βιομηχανία του πορνό, κάνοντας πολλούς να αναρωτηθούν για τις συνθήκες που επικρατούσαν πίσω από τις κάμερες. Ο δικός της θάνατος οδήγησε στη δημιουργία μιας μη κυβερνητικής που παρείχε ψυχολογική υποστήριξη στους ερμηνευτές της «ροζ» βιομηχανίας…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.