ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Kαραϊβική: Ο Λ. Ν. Κάπριο μετατρέπει το ιδιωτικό του νησί σε θέρετρο με υπερπολυτελή καταλύματα (φωτό)

Kαραϊβική: Ο Λ. Ν. Κάπριο μετατρέπει το ιδιωτικό του νησί σε θέρετρο με υπερπολυτελή καταλύματα (φωτό)

Ο Λεονάρντο ντι Κάπριο μπορεί να μην σκοπεύει να εγκαταλείψει την μεγάλη του αγάπη, την υποκριτική, αλλά σύντομα θα αναλάβει και χρέη ξενοδόχου! Ο διάσημος ηθοποιός αποφάσισε να μετατρέψει το ιδιωτικό του νησί, «Blackadore Caye Resort», που βρίσκεται στο Μπελίζ στις ακτές της Καραϊβικής, σε ένα θέρετρο με υπερπολυτελή καταλύματα.

Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι όλος ο σχεδιασμός θα γίνει με οικολογικό τρόπο προστατεύοντας το περιβάλλον, αποδεικνύοντας έτσι για ακόμα μια φορά ότι είναι ένας από τους πιο «ταγμένους» ακτιβιστές όσον αφορά την οικολογία και το μέλλον του πλανήτη.

Το σχέδιο, που αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2018, θα περιλαμβάνει 36 συγκροτήματα κατοικιών και 36 ενοικιαζόμενα μπανγκαλόους, φτιαγμένα από ξύλο και μάρμαρο, ενώ η αρχιτεκτονική θα είναι εμπνευσμένη από τα πρότυπα του αρχαίου πολιτισμού των Μάγιας που έζησαν και στη συγκεκριμένη περιοχή.

Για την κάθε κατοικία θα χρησιμοποιηθούν υλικά που θα βελτιώνουν την ποιότητα του νερού και του αέρα, ενώ δεν θα γίνει χρήση ορυκτών καυσίμων.

Το σύστημα φωτισμού μάλιστα που θα εγκατασταθεί θα είναι το λεγόμενο “circadian lighting” με το οποίο το φως θα προσαρμόζεται στις αποχρώσεις του ήλιου, αλλάζοντας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Δηλαδή θα ξεκινά με απαλό μπλε το πρωί, παίρνοντας πιο ζεστές αποχρώσεις κατά τις μεσημεριανές ώρες. 

Το εν λόγω σύστημα αποδεδειγμένα έχει πολλά οφέλη καθώς βοηθά στην βελτίωση του ύπνου, στην ξεκούραση αλλά και στην υγεία. Επιπλέον θα επιλεχθούν φωτοβολταϊκά καθώς και άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, πράγμα εξαιρετικά ευεργετικό για το νησί που βρίσκεται εδώ και χρόνια αντιμέτωπο με σοβαρά προβλήματα αποψίλωσης και διάβρωσης της άμμου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ντι Κάπριο όμως δεν είναι μόνο οικολόγος, είναι και καλός businessman και το όλο πρότζεκτ αναμένεται να γεμίσει και τις τσέπες του. Τα καλά όμως νέα δεν σταματούν εδώ! Ο οικολογικός αυτός παράδεισος αναμένεται να φέρει και οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή. Για την υλοποίηση του σχεδίου πρόκειται να χρησιμοποιηθούν τοπικά προϊόντα και να εργαστούν άνθρωποι από την περιοχή γεγονός που θα τονώσει την τοπική οικονομία, ενώ με την ολοκλήρωσή του αναμένεται να ανοίξουν 400 νέες μόνιμες θέσεις εργασίας συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη του νησιού. Συγκεκριμένα, όπως υπολογίζεται, το εγχείρημα αυτό θα αποφέρει έσοδα που θα αγγίξουν τα 200 εκατομμύρια δολάρια τα επόμενα 20 χρόνια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.