Επιστροφή του Όσκαρ ζητούν από τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο

Επιστροφή του Όσκαρ ζητούν από τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο

Πρέπει να έπαθε ένα μικρό σοκ όταν του ανακοίνωσαν πως πρέπει να επιστρέψει το χρυσό αγαλματίδιο! Στην κατοχή του ο ηθοποιός είχε δυο Όσκαρ αλλά μόνο το ένα ήταν πραγματικά δικό του ενώ το άλλο ήταν το όσκαρ που είχε κερδίσει ο Μάρλον Μπράντο.

Το Νοέμβριο του 2012 είχαν κάνει δώρο στον Ντι Κάπριο το Όσκαρ που είχε κερδίσει ο Μάρλον Μπράντο το 1954 για τον ρόλο του στην ταινία του Ελία Καζάν: «Το λιμάνι της Αγωνίας». Επρόκειτο για μία έκπληξη που επεφύλαξε η εταιρία παραγωγής Red Granite Pictures η οποία χρηματοδότησε εν μέρει τη ταινία: «Ο Λύκος της Γουόλ Στριτ» και ήθελε με τον τρόπο αυτόν να τον ευχαριστήσει για την δουλειά του στο γύρισμα.

Μόνο που τώρα, η εταιρεία παραγωγής βρίσκεται στο επίκεντρο ενός οικονομικού σκανδάλου, ύποπτη για υπεξαίρεση κονδυλίων από κρατικό επενδυτικό ταμείο της Μαλαισίας, ύψους 3 δισεκ. δολαρίων, σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπεύθυνου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη διεξαγωγή της έρευνας. Αναγκαστικά λοιπόν, ο Λεονάρντο ντι Κάπριο υποχρεώθηκε να επιστρέψει το χρυσό αγαλματίδιο στη δικαιοσύνη διότι το Οσκαρ αυτό το οποίο αγόρασε το 2012 η εταιρία εταιρία παραγωγής Red Granite αντί 600.000 δολαρίων, ενδεχομένως να το αγόρασε με καταχρασθέντα χρήματα. Όπως και όλα τα δώρα που έλαβε ο ηθοποιός του «Τιτανικού», σύμφωνα με δημοσίευμα του The Hollywood Reporter.

Ο Ντι Κάπριο επέστρεψε επίσης: έναν πίνακα του Πικάσο αξίας 3.280.000 δολαρίων, μία φωτογραφία της διάσημης αμερικανίδας φωτογράφου Νταϊάν Αρμπους αξίας 750.000 δολαρίων και ένα κολάζ του αμερικανού ζωγράφου Ζαν Μισέλ Μπασκιά, το οποίο υπολογίζεται σε πάνω από 9 εκατ. δολάρια.

Τον Ιούλιο του 2016 ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο είχε ήδη συνεργαστεί με τη δικαιοσύνη για αυτήν την υπόθεση. Διότι στο στόχαστρο της δικαιοσύνης είχε μπει η χρηματοδότηση της ταινίας «Ο λύκος της Γουόλ Στριτ» του Σκορτσέζε, στη οποία πρωταγωνιστούσε ο Ντι Κάπριο.

Έτσι ενώ πολλά πρόσωπα που εμπλέκονταν στο γύρισμα ερωτήθηκαν από τους αρμόδιους φορείς της δικαιοσύνης, οι εκπρόσωποι του ηθοποιού ήλθαν σε επαφή με το υπουργείο Δικαιοσύνης, δηλώνει σήμερα ο εκπρόσωπος του ηθοποιού. Διευκρινίζει μάλιστα ότι τα διάφορα δώρα «έγιναν αποδεκτά από τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο προκειμένου να συμπεριληφθούν σε εκείνα που θα πωλούντο σε δημοπρασία προς όφελος του ιδρύματός του».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εάν τα δώρα επιστραφούν στη δικαιοσύνη, προς το παρόν ο ηθοποιός δεν αναμένεται να επιστρέψει και τα χρήματα που έλαβε για το γύρισμα της ταινίας «Ο Λύκος της Γουόλ Στριτ», τα οποία χρήματα, όπως εκείνα που πετούσε από τα παράθυρα ο Τζόρνταν Μπέλφορτ, ο χαρακτήρας που υποδύετο Ντι Κάπριο στην ταινία, μπορεί να ήταν «βρώμικα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.