«Σεξουαλικό αρπακτικό» ο Μπιλ Κόσμπι – Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 έως 10 ετών

«Σεξουαλικό αρπακτικό» ο Μπιλ Κόσμπι – Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 έως 10 ετών

Σε φυλάκιση τριών έως δέκα ετών καταδικάστηκε ο βετεράνος τηλεοπτικός σταρ, Μπιλ Κόσπι, για σεξουαλική επίθεση στην ομογενή Andrea Constand, πρώην διοικητικό του πανεπιστημίου Temple, το 2004 στο σπίτι του στη Φιλαδέλφεια.

Επιπλέον, το δικαστήριο της Πενσυλβάνια τον χαρακτήρισε «σεξουαλικό αρπακτικό», κάτι το οποίο σημαίνει ότι θα πρέπει να συμμετέχει ισοβίως σε ψυχαναλυτικές συνεδρίες και ότι θα εισέλθει στις λίστες των καταδικασμένων σεξουαλικών δραστών της αστυνομίας, όπου θα παραμείνει για το υπόλοιπο της ζωής του. Η υπεράσπιση προσπάθησε χωρίς αποτέλεσμα να αποτρέψει αυτή την εξέλιξη, επικαλούμενη την προχωρημένη ηλικία και την τυφλότητα του Κόσμπι, υπογραμμίζοντας ότι λόγω αυτών των παραγόντων δεν συνιστά πλέον απειλή για την κοινωνία. Επίσης, επικαλούμενοι τους ίδιους λόγους, οι δικηγόροι του ζήτησαν να του επιβληθεί κατ΄οίκον περιορισμός αντί για φυλάκιση.

Ο Αμερικανός ηθοποιός, ο οποίος είναι ο πρώτος διάσημος που καταδικάζεται σε φυλάκιση στην εποχή του κινήματος #MeToo, αρνήθηκε να προβεί σε κάποιο σχόλιο. Οι δικηγόροι του έχουν ήδη δηλώσει πως θα ασκήσουν έφεση.

Σε μία δίκη που έλαβε χώρα τον Απρίλιο, ο Κόσμπι κρίθηκε ένοχος για τη σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση της άλλοτε φίλης του, πρώην διοικητικού του πανεσπιστημίου Τemple, Αντρέα Κονστάντ, το 2004, καθώς και για τον εξαναγκασμό της στην κατανάλωση χαπιών με σκοπό τη νάρκωση της.

Ο Κόσμπι θα μπορέσει να αιτηθεί την αποφυλάκιση του υπό όρους, έπειτα από τουλάχιστον τρία χρόνια κράτησης. Το πιθανό αίτημα του θα εξεταστεί από ειδική επιτροπή.

Περισσότερες από 50 άλλες γυναίκες έχουν επίσης κατηγορήσει τον Κόσμπι για σεξουαλικές κακοποιήσεις κατά τη διάρκεια των προηγούμενων δεκαετιών, με τις περισσότερες να χρονολογούνται πολύ παλιά, για να μπορέσει να ασκηθεί δίωξη. Η υπόθεση Κονστάντ ήταν η μοναδική που οδήγησε σε ποινικές κατηγορίες.

Κατά την πρώτη ημέρα της ακροαματικής συνεδρίασης για την επιβολή ποινής τη Δευτέρα, η Κονστάντ κατέθεσε στο δικαστήριο γραπτή δήλωση, στην οποία ανέφερε πως για το μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής της, ήταν αδύνατο να ξεπεράσει τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από τον Κόσμπι, και να μπορέσει να προχωρήσει μπροστά. «Κύριε Κόσμπι πήρατε το ωραίο και υγιές νεανικό πνεύμα της και το τσακίσατε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δικαστής Στήβεν Ο’ Νιλ, βασιζόμενος στη γραπτή δήλωση της γυναίκας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει τη μέγιστη ποινή φυλάκισης μεταξύ πέντε και δέκα ετών, επικαλούμενοι τη φύση του εγκλήματος του Κόσμπι, καθώς και τις άλλες κατηγορίες σε βάρος του για σεξουαλική κακοποίηση. Ζήτησαν επίσης από τον δικαστή να επιβάλει πρόστιμο 25.000 δολαρίων εναντίον του και να τον βάλει να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.