ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Lady Gaga: Μίλησε δημόσια για τον βιασμό της- «Σήμερα εγώ φοράω τα παντελόνια» (βίντεο-φωτο)

Lady Gaga: Μίλησε δημόσια για τον βιασμό της- «Σήμερα εγώ φοράω τα παντελόνια» (βίντεο-φωτο)

Η Lady Gaga μίλησε για τον βιασμό που υπέστη σε ηλικία 19 χρονών.

Η τραγουδίστρια βραβεύτηκε σε μια εκδήλωση προς τιμήν των γυναικών, και βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει δημόσια για τη πιο τραγικής στιγμή της ζωής της.

«Έτσι, αφού δοκίμασα πάνω από 10 φουστάνια, με τη θλιβερή αίσθηση ότι το μόνο που θα παρατηρούσατε πάνω μου θα ήταν αυτό που θα φορούσα, διέκρινα σε μια γωνιά ένα υπερμεγέθες κοστούμι του Marc Jacobs. Το φόρεσα μπροστά στα έκπληκτα μάτια των συνεργατών μου. «Ναι αλλά το Rodarte ήταν τόσο όμορφο!» είπε ο ένας. «Ναι, αλλά το φόρεμα του Raf Simons για τον Calvin Klein ήταν τόσο εντυπωσιακό πάνω σου» είπε ένα άλλος. «Ο Brandon Maxwell;» «Ο Dior;» Τόσες ερωτήσεις. Όλα αυτά ήταν απλώς «φουστάνια».

Αυτό ήταν ένα υπερμεγέθες ανδρικό κοστούμι φτιαγμένο για μια γυναίκα. Δεν είναι «φουστάνι». Και τότε άρχισα να κλαίω. Σε αυτό το κοστούμι, ένιωσα ο εαυτός μου. Σε αυτό το κοστούμι, ένιωσα αληθινά και μέχρι το τελευταίο κύτταρό μου το ποια είμαι στ’ αλήθεια. Και μετά έγινε ξεκάθαρο μέσα μου αυτό που θα ήθελα να πω εδώ απόψε. Ως κάποια που έχει υπάρξει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στο Hollywood και ακόμα δεν έχει την τόλμη να αποκαλύψει το όνομά του θύτη, ως μια γυναίκα που ζει χρόνια με την οδύνη, ως μια γυναίκα που ήταν από μικρή «προγραμματισμένη» να υπακούει τους άνδρες, σήμερα αποφάσισα ότι θέλω να πάρω την εξουσία στα χέρια μου. Σήμερα εγώ φοράω τα παντελόνια.

Στα 19 μου υπήρξα θύμα βιασμού. Η κακοποίηση που είχα υποστεί με άλλαξε για πάντα. Ένα κομμάτι του εαυτού μου χάθηκε για πάντα. Δεν το είπα σε κανέναν. Κρυβόμουν ακόμα και από τον ίδιο τον εαυτό μου. Και αισθάνομαι ντροπή ακόμη και σήμερα μπροστά σας. Αισθάνομαι ντροπή για αυτό που μου συνέβη. Υπάρχουν ακόμα μέρες όπου νιώθω ότι ήταν δικό μου το λάθος.

Όταν μοιράστηκα αυτό που μου συνέβη με τους πολύ ισχυρούς άνδρες του κλάδου μου, κανείς δεν με βοήθησε. Κανείς δεν μου προσέφερε την καθοδήγησή του για να βρω δικαιοσύνη ή την ψυχική υγεία που είχα τρομερή ανάγκη. Είναι προσωπικό μου όνειρό να υπάρχει σε κάθε σχολείο της χώρας μας ένας καθηγητής ή θεραπευτής ειδικευμένος στον τομέα της ψυχικής υγείας. Αυτό σημαίνει να είσαι γυναίκα στο Χόλιγουντ. Αυτό σημαίνει να έχεις φωνή. Έχω την ευκαιρία να κάνω μια αλλαγή. Προσεύχομαι ότι θα ακούμε με μεγαλύτερη προσοχή όσους βρίσκονται γύρω που μας έχουν μεγάλη ανάγκη… Να είστε παρόντες. Να είστε αυτοί που θα αλλάξουν τα πράγματα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.