ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Καταγγελία για γνωστό ηθοποιό: «Με πήρε μάτι στο ντους, μου χόρεψε γυμνός και με χούφτωσε»

Καταγγελία για γνωστό ηθοποιό: «Με πήρε μάτι στο ντους, μου χόρεψε γυμνός και με χούφτωσε»

Στο στόχαστρο νέας καταγγελίας για σεξουαλική παρενόχληση και σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση βρίσκεται ο οσκαρικός ηθοποιός Τζέφρι Ρας.

Ο 67χρονος Αυστραλός σταρ προστέθηκε στο μακρύ κατάλογο των ηθοποιών, σκηνοθετών και παραγωγών του κινηματογράφου που κατηγορούνται από το κίνημα «MeToo».

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της Γιάελ Στόουν, ο πολυβραβευμένος Ρας, ένας από τους μόλις 21 ηθοποιούς που έχουν κερδίσει τα τρία σημαντικότερα βραβεία υποκριτικής (Όσκαρ, Έμμυ και Τόνι) φέρεται να επέδειξε ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά εις βάρος της, στα παρασκήνια θεατρικής παράστασης το 2010.

Σε συνέντευξή της στους New York Times η Στόουν (γνωστή από το ρόλο της στην πετυχημένη σειρά Orange is The New Black) δεν δίστασε μάλιστα να περιγράψει πολλά περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης που δέχθηκε από τον Ρας.

Τα περισσότερα αφορούσαν κατά τη διάρκεια της παράστασης «The Diary of a Madman μοιραζόταν», καθώς μοιράζονταν το ίδιο καμαρίνι με τον Ρας, ο οποίος την είχε φέρει ουκ ολίγες φορές σε ιδιαίτερα άβολη θέση λόγω της ανάρμοστης συμπεριφοράς του.

Όπως καταγγέλλει στην εφημερίδα, ο Ρας «την είχε πάρει μάτι» ενώ έκανε ντους, είχε χορέψει γυμνός μπροστά της, ενώ την είχε αγγίξει στα οπίσθια με «ανεπιθύμητο και πολύ σεξουαλικό τρόπο».

Σύμφωνα με τη Στόουν, μετά από μία παράσταση και ενώ έκανε ντους, αντιλήφθηκε ένα χέρι να κρατά ένα καθρεφτάκι πάνω από την ντουζιέρα!

«Πιστεύω ότι το έκανε για πλάκα, αλλά το αποτέλεσμα ήταν να μην ξανανιώσω ποτέ ασφαλής και άνετα στο καμαρίνι», εκμυστηρεύτηκε η ηθοποιός.

Μια άλλη φορά ο Τζέφρι Ρας δεν δίστασε να χορέψει γυμνός μπροστά της μέσα στο καμαρίνι, αλλά και να της ζητήσει να τον βοηθήσει να γδυθεί.

Παράλληλα, της έστελνε ερωτικά μηνύματα, καθ΄ όλη τη διάρκεια της εφιαλτικής για την ηθοποιό συνεργασία τους.

Στο εύλογο, δε, ερώτημα γιατί δεν τον κατήγγειλε, η ηθοποιός απάντησε πως ο Ρας ήταν φυσικά ο μεγάλος σταρ της παράστασης και δεν ήθελε να δημιουργήσει θέμα.

«Δεν ήθελα να νομίζει ότι είμαι υπερβολικά σοβαρή και χωρίς χιούμορ. Έτσι αντιδρούσα αντιμετωπίζοντάς τον σαν άτακτο παιδί. Δεν μου πέρασε καν από το μυαλό να μιλήσω στους υπεύθυνους του θεάτρου. Ο Ρας ήταν το αστέρι της παράστασης, τι θα έκαναν, θα έδιωχναν εκείνον και θα κρατούσαν εμένα;», υποστήριξε…

Η ανάρμοστη μάλιστα συμπεριφορά του Ρας δεν περιοριζόταν μόνο στα παρασκήνια του θεάτρου, καθώς σε κάποια τελετή βράβευσης, ο ηθοποιός φέρεται να είχε αγγίξει τα οπίσθιά της Στόουν «με πολύ σεξουαλικό τρόπο».

Την επόμενη μέρα είχε απολογηθεί με ένα σημείωμα ζητώντας της συγγνώμη.

Η απάντηση του Τζέφρι Ρας

Σε δήλωση πάντως που εξέδωσε μέσω των δικηγόρων του, μετά το σάλο που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις, ο Ρας αρνείται κατηγορηματικά όσα του αποδίδονται.

«Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι εσφαλμένοι και εκτός πλαισίου», αναφέρεται στη δήλωση του 67χρονου.

«Όταν συνεργαστήκαμε μαζί στο Diary of A Madman πριν από οκτώ χρόνια, βρεθήκαμε κοντά ως καλλιτεχνικοί συνταξιδιώτες. Με τα χρόνια έχουμε ανταλλάξει πολλές επιστολές, πάντα σε κλίμα αμοιβαίου σεβασμού και θαυμασμού. Όπως έχω πει στο παρελθόν, απεχθάνομαι κάθε είδους συμπεριφορά που παραπέμπει σε παρενόχληση ή εκφοβισμό, είτε σε εργασιακό περιβάλλον είτε και αλλού», διευκρινίζει ο Ρας, εκτιμώντας ότι η Στόουν παρεξήγησε τον εργασιακό ενθουσιασμό του στα παρασκήνια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν παραλείπει ωστόσο να ζητήσει συγγνώμη, σημειώνοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν ήταν η πρόθεσή του να προκαλέσει στη συνάδελφό του άγχος και να τη φέρει σε δύσκολη θέση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.