Ο Έλληνας γιατρός που έγινε σκηνοθέτης και κέρδισε το Hollywood (βίντεο)

Ο Έλληνας γιατρός που έγινε σκηνοθέτης και κέρδισε το Hollywood (βίντεο)

Η ζωή επιφυλάσσει μεγάλες εκπλήξεις που μερικές φορές ούτε μπορούμε να τις φανταστούμε. Αυτό αποδεικνύεται και από την ζωή του Γιώργου Μηλιώτη που από γιατρός στην Αυστραλία κατέληξε στο Hollywood με ένα χρυσό αγαλματίδιο Όσκαρ στα χέρια και ακόμα 5 υποψηφιότητες.

Ο Γιώργος Μηλιώτης (γνωστός παγκοσμίως ως George Miller) γεννήθηκε το 1945 στο Brisbane της Αυστραλίας από Έλληνες γονείς που είχαν μεταναστεύσει στην περιοχή. Ο πατέρας του Δημήτρης Μηλιώτης ήταν από τα Κύθηρα και η μητέρα του Άντζελα Μπάλσον ελληνικής καταγωγής από την Ανατολία. Σπούδασε ιατρική στο πανεπιστήμιο όταν στο τελευταίο έτος των σπουδών αποφάσισε να φτιάξει μία μονόλεπτη ταινία μικρού μήκους που θα του άλλαζε την ζωή.

Η ταινία κέρδισε ένα μαθητικό βραβείο και ο ίδιος άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα σε ένα κινηματογραφικό εργαστήρι της Μελβούρνης μοιράζοντας τον χρόνο του στο νοσοκομείο που δούλευε και στις πρώτες του ταινίες.

Το 1979 ήρθε η πρώτη μεγάλη επιτυχία με το “Mad Max” με πρωταγωνιστή τον άσημο τότε Μελ Γκίμπσον(1979), στο οποίο υπέγραφε το σενάριο και τη σκηνοθεσία. Ακολούθησαν δεκάδες ταινίες μέσα από τις οποίες τον γνώρισε το ευρύ κοινό,“Mad Max” (1981, 1985, 2015), “The Witches of Eastwick”, “Babe” και έπειτα από τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ, το 2007 το «Happy Feet» του χάρισε το Όσκαρ στην κατηγορία καλύτερης animation ταινίας.

Δείτε τα videos:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.