ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

MasterChef 3 τελικός- Φίλιππος Χρονόπουλος: Ο σεφ που στα 33 του έχει αστέρι Μισελέν

MasterChef 3 τελικός- Φίλιππος Χρονόπουλος: Ο σεφ που στα 33 του έχει αστέρι Μισελέν

Από τον μεγάλο τελικό του MasterChef 3 δεν θα μπορούσε να λείπει ένας διακεκριμένος σεφ, ένας άνθρωπος που έχει χαράξει τη δική του επιτυχημένη καριέρα στη γαστρονομία και έχει και δικό του αστέρι Μισελέν.

Γκεστ σεφ δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Φίλιππο Χρονόπουλο.

Ο Φίλιππος Χρονόπουλος μπήκε στην κουζίνα του MasterChef 3 και καταχειροκροτήθηκε από τους παίκτες, οι οποίοι έβλεπαν μπροστά τους έναν σεφ παράδειγμα προς μίμηση.

Ο σεφ, που προσγειώθηκε απευθείας από τη Γαλλία στην κουζίνα του μαγειρικού διαγωνισμού, δημιούργησε τρία πιάτα τα οποία οι παίκτες κλήθηκαν να αντιγράψουν.

Λίγο πιο εντυπωσιακό απ’ όλα ήταν το γλυκό το οποίο δεν ήθελες να το χαλάσεις. Επρόκειτο για μαρέγκα λεμόνι μέσα σε μια σφαίρα ζάχαρης (πραγματικά εντυπωσιακό).

Ποιος είναι, όμως, ο ταλαντούχος σεφ Φίλιππος Χρονόπουλος που θαυμάσαμε στο MasterChef 3

Ο Φίλιππος Χρονόπουλος είναι μόλις 33 ετών και ήδη έχει μια μακρά καριέρα στη γαστρονομία. Οταν ήταν μικρός ήθελε να γίνει ζαχαροπλάστης και γι’ αυτό ένας οικογενειακός του φίλος του παραχώρησε θέση σε μαθήματα ζαχαροπλαστικής του Στέλιου Παρλιάρου.

Κάπως έτσι ξεκίνησε το όνειρο και ανακάλυψε πως η σχέση με τη μαγειρική ήταν καρμική.

Με την στήριξη των γονιών του, ο Φίλιππος Χρονόπουλος βρίσκεται στην καλύτερη σχολή μαγειρικής, το Institut Paul Bocuse στη Λυών της Γαλλίας. Το μαγειρικό του ντεμπούτο το έκανε στο L’Atelier Robuchon, στο Λονδίνο το 2006.

Ο Φίλιππος Χρονόπουλος έχει ήδη ένα αστέρι Μισελέν

Ένα χρόνο μετά, επέστρεψε στη Γαλλία και αυτή τη φορά στο Παρίσι, και εντάχθηκε στην ομάδα του Alain Passard στο L’Arpège. Τότε, ήταν η περίοδος που η μαγεία της κουζίνας ανοιγόταν διάπλατα μπροστά στα μάτια του, ανακαλύπτοντας μυστικά και την αγάπη του για τα ποιοτικά προϊόντα.

Η δουλειά δίπλα σε ένα σεφ με τρία αστέρια Μισελέν τον βοήθησε να δει τη γαστρονομία μέσα από μια νέα οπτική.

Στη συνέχεια, ο Φίλιππος Χρονόπουλος εντάχθηκε στην ομάδα του σεφ Joël Robuchon και μπήκε στα εργαστήρια του οποίου δημιουργούνταν όλα τα πιάτα που προσφέρονταν στα διάφορα εστιατόρια του ομίλου, πριν παρουσιαστούν στο εστιατόριο υψηλής γαλλικής κουζίνας, L’Atelier Robuchon Etoile.

Η ώρα της καταξίωσης

Το ταλέντο, η μαγειρική αντίληψη, οι ιδέες και φυσικά η σκληρή δουλειά του Φίλιππου Χρονόπουλου αναγνωρίστηκαν. Γι’ αυτό και αναλαμβάνει την κουζίνα του εστιατορίου du Palais Royal, με το μενού του οποίου αποτίει τιμή στη γαλλική κουζίνα χωρίς να ξεχνά τις πρωταρχικές του επιρροές.

Γεύσεις, υφές και αρώματα σε πιάτα που εμπνέονται από τις εποχές, από τις αναμνήσεις και τα σχέδια. Το 2015 κέρδισε ένα αστέρι Μισελέν και με αυτόν τον τρόπο επιβραβεύτηκε η πορεία του και φάνηκε πως το μέλλον θα είναι εξίσου λαμπρό.

Μέσα στην κουζίνα του επικρατεί πειθαρχία και αυστηρότητα, αλλά και αγάπη. Αλλωστε χωρίς αυτή δεν υπάρχει μαγειρική.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το μενού γευσιγνωσία περιλαμβάνει 8 πιάτα, συμπεριλαμβανομένου χταπόδι με κόκκινη πιπεριά τσίλι και καραμελωμένες πατάτες, αλλά και τα δύο πιάτα που αντέγραψαν οι δύο φιναλίστ του MasterChef 3, το τραγανό ρύζι με αγκινάρες και μαριναρισμένο ραντίτσιο και τον μπακαλιάρο κονφί σε λάδι αργκάν, σπανάκι και τσατνεϊ από χουρμάδες και ψητό λεμόνι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.