ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Έφη Κοντού: Η τελευταία μούσα του Γιώργου Ζαμπέτα επιστρέφει με ακυκλοφόρητο τραγούδι του (βίντεο)

Έφη Κοντού: Η τελευταία μούσα του Γιώργου Ζαμπέτα επιστρέφει με ακυκλοφόρητο τραγούδι του (βίντεο)

Το «Τόσα χρόνια ζω για σένα», ένα ακυκλοφόρητο τραγούδι του Γιώργου Ζαμπέτα μας παρουσιάζει η Έφη Κοντού, που από το πρώτο άκουσμα σε καθηλώνει με την επιβλητική της φωνή. Την παραγωγή υπογράφει ο Αντρέας Γιατράκος, ενώ το βίντεο κλίπ ανέλαβαν οι Pickcodes.

Με αφορμή αυτό το κομμάτι μιλήσαμε μαζί της για το πώς ξεκίνησε την καριέρα της, την γνωριμία της με τον Γιώργο Ζαμπέτα και το εντυπωσιακό της come back.

«Δεν είχα όνειρο να γίνω τραγουδίστρια. Μικρή ήθελα να γίνω γιατρός ή πιλότος. Χρειαζόμουν όμως λεφτά για σπουδές. Οπότε πήγα σε μια σχολή τουριστικών επαγγελμάτων. Στα 18 μου με άκουσε ένας άνθρωπος να τραγουδάω τυχαία στην επαρχία και μου είπε να τραγουδήσω σε ένα μαγαζί στη Θεσσαλονίκη. Έτσι βρέθηκα να τραγουδάω πλάι στον Πασχάλη Τερζή. Μου πήγαν όλα πολύ καλά από την αρχή.

Μετά τη Θεσσαλονίκη ήρθα στην Αθήνα, όπου αρχικά τραγούδησα πλαί στον Γιάννη Πουλόπουλο. Το 1987, στα 21 μου, γνώρισα τον Γιώργο Ζαμπέτα στην Φαντασία, όπου είχα κλείσει για να τραγουδήσω. Φώναξαν όλες τις κοπέλες για να κάνουμε οντισιόν για να μας ακούσει ο Γιώργος Ζαμπέτας. Μόλις άρχισα να τραγουδάω είπε «ωραία φωνή έχει αυτή». Από εκεί και μετά με σεβόταν σαν φωνή, το έδειχνε πάντα και το έλεγε».

Η συνέχεια της καριέρας της περιλάμβανε 6 προσωπικούς δίσκους και συνεργασίες με κορυφαία ονόματα όπως ο Δημήτρης Μητροπάνος και ο Στράτος Διονυσίου.

Η Έφη Κοντού ήταν η τελευταία μούσα του Γιώργου Ζαμπέτα και επανεκδίδει τον τελευταίο ολοκληρωμένο δίσκο που έκανε ο Ζαμπέτας με τίτλο «Γεια σου έρωτα» σε στίχους του Σαράντη Αλιβιζάτου.

Το ακυκλοφόρητο «Τόσα χρόνια ζω για σένα» το οποίο παρουσιάζει η Έφη Κοντού είναι ένας φόρος τιμής στον μεγάλο συνθέτη, με αφορμή την επέτειο του θανάτου του και τους στίχους υπογράφει ο Βασίλης Δήμας.

Η αφιέρωση στην εισαγωγή του δίσκου «Γεια σου έρωτα» από τον Γιώργο Ζαμπέτα:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αυτή η κασέτα είναι αφιερωμένη στη γλυκιά μας την κυρία Έφη. Της εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία. Της δίνω αυτά τα τραγούδια με την αγάπη μου -σήμερα είναι 18 Μαΐου του 1991. Θα ζήσω να τα καμαρώσω;».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.