Η «χρυσή» Μέγκαν Μαρκλ – Τα αστρονομικής αξίας κοσμήματα που έχει φορέσει τους τελευταίους μήνες (φώτο)

Η «χρυσή» Μέγκαν Μαρκλ – Τα αστρονομικής αξίας κοσμήματα που έχει φορέσει τους τελευταίους μήνες (φώτο)

Μπορεί να έγινε διάσημη από την τηλεοπτική σειρά Suits ως η βοηθός δικηγόρου Ρέιτσελ Ζέιν αλλά ο γάμος της με τον Βρετανό πρίγκιπα, όχι μόνο της χάρισε έναν τίτλο ευγενείας αλλά και πολύτιμα κοσμήματα, κάποια από αυτά κατασκευασμένα δια χειρός του προσωπικού χρυσοχόου της βασίλισσας Ελισάβετ.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, που ακολουθεί κατά πόδας την Μέγκαν Μαρκλ, η σύζυγος του πρίγκιπα Χάρι μέσα στους τελευταίους 18 μήνες έχει φορέσει κοσμήματα αξίας 670.000 ευρώ. Τελευταίο απόκτημα στη συλλογή της δούκισσας του Σάσεξ το διαμαντένιο δαχτυλίδι που έλαμπε στο δάχτυλο της, όταν εμφανίστηκε στην παρέλαση προς τιμήν των γενεθλίων της βασίλισσας, Trooping the Colour. Το δαχτυλίδι έκανε δώρο στη σύζυγό του ο Χάρι με την ευκαιρία της πρώτης επετείου του γάμου τους, που ήταν στις 19 Μαΐου ενώ λίγο νωρίτερα το ζευγάρι καλωσόρισε στον κόσμο το πρώτο του παιδί, τον Άρτσι Χάρισον Μαουντμπάντεν Ουίνδσορ.

Το δαχτυλίδι της Μέγκαν, αξίας 4.800 ευρώ, κατασκεύασε ο προσωπικός χρυσοχόος της βασίλισσας Ελισάβετ, Χάρι Κόλινς του οίκου G. Collins & Sons. Άλλα πολύτιμα κοσμήματα που έχει φορέσει η Αμερικανίδα, πρώην ηθοποιός, αφού έγινε μέλος της βασιλικής οικογένειας της Γηραιάς Αλβιόνας, είναι το δαχτυλίδι της αξέχαστης πριγκίπισσας Νταϊάνα, στολισμένο με πέτρα ακουαμαρίνα και αξίας 84.000 ευρώ, το οποίο η Μέγκαν έβαλε την ημέρα του γάμου της με τον πρίγκιπα Χάρι.

Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει χαρίσει στη Μέγκαν ένα ζευγάρι σκουλαρίκια με πέρλες και διαμάντια, αξίας 4.700 ευρώ ενώ η δούκισσα έχει εμφανιστεί και με κρεμαστά σκουλαρίκια Cartier, των οποίων η τιμή ανέρχεται στα 67.000 ευρώ. Συνολικά υπολογίζεται πως η βασιλική συλλογή κοσμημάτων της Μέγκαν Μαρκλ περιλαμβάνει 91 κομμάτια, εκ των οποίων 7 περιδέραια, 23 βραχιόλια, 26 δαχτυλίδια και 35 ζεύγη σκουλαρίκια.

Ακόμα και η Κέιτ Μίντλετον, που είναι η μέλλουσα βασίλισσα, δεν διαθέτει τόσα πολλά κοσμήματα, όσα η συνυφάδα της. Μάλιστα, είχε προκαλέσει εντύπωση η εμφάνιση της Μέγκαν Μαρκλ, στο γάμο της πριγκίπισσας Ευγενίας τον περασμένο Οκτώβριο, όταν φόρεσε τέσσερα χρυσά δαχτυλίδια στο δεξί της χέρι, η αξία των οποίων αποτιμήθηκε στα 10.000 ευρώ.

Η βασιλική οικογένεια έχει κάνει δώρο στη Μέγκαν Μαρκλ αρκετά κοσμήματα από τη συλλογή της πριγκίπισσας Νταϊάνα. Το περασμένο έτος, την πρώτη ημέρα της επίσημης επίσκεψης της Μέγκαν και του πρίγκιπα Χάρι στην Αυστραλία, η οποία συνέπεσε με την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης της δούκισσας, η πρώην ηθοποιός εμφανίστηκε με ένα χρυσό βραχιόλι της μητέρας του συζύγου της και με ένα ζευγάρι χρυσά σκουλαρίκια σε σχήμα πεταλούδας, που κάποτε κοσμούσαν τα αφτιά της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Πάντως, εκτός από τα ακριβά βασιλικά κοσμήματα, η Μέγκαν Μαρκλ έχει κατά καιρούς φορέσει και κοσμήματα λιγότερο πολύτιμα, που κάθε γυναίκα μπορεί να αποκτήσει. Μεταξύ αυτών είναι και οι δημιουργίες της ακτιβίστριας ανθρωπίνων δικαιωμάτων Πίπα Σμολ, αλλά και άλλων οίκων, που κατασκευάζουν κοσμήματα με ανακυκλώσιμα υλικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.