Τζαμίλα Τζαμίλ: Ζητά από τους influencers να σταματήσουν να ανεβάζουν ρετουσαρισμένες φωτογραφίες

Τζαμίλα Τζαμίλ: Ζητά από τους influencers να σταματήσουν να ανεβάζουν ρετουσαρισμένες φωτογραφίες

Οι ωραιοποιημένες φωτογραφίες που ανεβάζουν οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αποτελούν συχνό φαινόμενο.

«Πειραγμένες» φωτογραφίες «κατακλύζουν» τους λογαριασμούς διάσημων και μη, σε μια προσπάθεια να δείξουν πως διαθέτουν ένα τέλειο κορμί και ένα αψεγάδιαστο πρόσωπο.

Η ηθοποιός Τζαμίλα Τζαμίλ καλεί τις διασημότητες και τους influencers να σταματήσουν να ανεβάζουν συνεχώς ρετουσαρισμένες φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ξέρω ότι είναι δύσκολο γιατί είμαστε διαρκώς υπό έλεγχο και υπό την κρίση όλων σε αυτόν τον κλάδο, αλλά ικετεύω άλλους: influencers, ηθοποιούς και μοντέλα να με ακολουθήσουν και να σταματήσουν τη δημοσιοποίηση ωραιοποιημένων φωτογραφιών», έγραψε η ηθοποιός στο Twitter. «Πρέπει να σταματήσουμε να προβάλουμε πρότυπα που δεν συναντάμε ούτε καν εμείς».

Καμπάνια για το σωματικό βάρος

Η Τζαμίλα άνοιξε επίσης διάλογο σχετικά με τις διατροφικές διαταραχές: «Γνωρίζω ότι δεν είναι κάποια τεράστια νίκη, αλλά ως ένα άτομο που είχα εμμονή με το σώμα και ήμουν τόσο προσηλωμένη σε αυτό που πολλοί αντιλαμβάνονται σαν “ελαττώματα” αυτό είναι μόνο μια μικρή νίκη για την εφηβική μου ανορεξία».

Η Τζαμίλα δεν είναι η μοναδική διασημότητα που κατήγγειλε τις ρετουσαρισμένες φωτογραφίες. Το 2018, το μοντέλο Κριστίν Τέιγκεν δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο φαίνονταν οι ραγάδες της λέγοντας: «Φαντάζομαι ότι αυτά απλά δεν πρόκειται να φύγουν. Αυτό είναι το σώμα μου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ομοίως, η Τζαμίλα ξεκίνησε την καμπάνια #IWeigh στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το 2018, προτρέποντας τους ανθρώπους να επαναπροσδιορίσουν όλα εκείνα που αισθάνονται ότι τους καθιστούν πολύτιμους. Μέσα από την εκστρατεία, η Τζαμίλ ενθάρρυνε τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να σταματήσουν να εστιάζουν στο σωματικό τους βάρος και να τονίζουν όλα εκείνα που γεμίζουν πραγματικά τη ζωή τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.