ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μπράντ Πιτ: Κάλλιο αργά παρά ποτέ – Φήμες λένε ότι ίσως πάρει το όσκαρ στα 55 του

Μπράντ Πιτ: Κάλλιο αργά παρά ποτέ – Φήμες λένε ότι ίσως πάρει το όσκαρ στα 55 του

Η ταινία «Κάποτε στο Χόλιγουντ» (Once Upon a Time In Hollywood), του Κουέντιν Ταραντίνο, έχει μπει με φόρα στο Box Office και με ακόμα μεγαλύτερη στις κουβέντες για τις υποψηφιότητες των επόμενων βραβείων Όσκαρ. Και έχει γεννήσει και ένα ερώτημα: Ο Μπραντ Πιτ είναι Α’ ή Β’ ρόλος; Εν ολίγοις, για ποιο Όσκαρ πρέπει να προταθεί;

Η περίπτωση του Πιτ στην ταινία του Ταραντίνο είναι συναφής με εκείνη του Μαχερσάλα Άλι, στο «Πράσινο Βιβλίο», αλλά και της Αλίσια Βικάντερ στο «Κορίτσι από τη Δανία». Έχει σχεδόν ίσο χρόνο με το Λεονάρντο Ντι Κάπριοστην ταινία του Ταραντίνο, αλλά πιο συχνές απουσίες από την πλοκή. Τι σημασία έχουν όλα αυτά; Επειδή, εάν πράγματι προταθεί για Όσκαρ Β’ αντρικού ρόλου, είναι πολύ πιθανό επιτέλους να το πάρει.

Η αλήθεια είναι ότι ο Πιτ κλέβει την παράσταση από τον Ντι Κάπριο, παρότι κι αυτός είναι εξαιρετικός, ως συνήθως. Είναι και ο ρόλος που τον ευνοεί, αλλά κυρίως η εμπειρία που τον κάνει να ανταποκρίνεται τέλεια σ’ αυτόν. Κατά κάποιον τρόπο, ο Πιτ κάνει στον Ντι Κάπριο αυτό που έκανε σε εκείνον ο Κρίστοφ Βαλτς, στο «Inglourious Basterds». Ο Βαλτς πήρε το Όσκαρ, παρά την απίστευτη ερμηνεία του Πιτ. Ίσως ο Πιτ πάρει φέτος το αίμα του πίσω.

Έτσι κι αλλιώς η Ακαδημία, στην περίπτωση του Πιτ, έχει αργήσει. Αυτό δεν αποτελεί λόγο από μόνο του (κάτι που ξέρει καλύτερα απ’ όλους η Γκλεν Κλόουζ), όμως υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ηθοποιών που ενώ αγνοήθηκαν για καιρό, τελικά αποζημιώθηκαν με ένα βραβείο. Όπως η Τζούλια Ρόμπερτς στο «Erin Brockovich», ο Σον Πεν στο «Mystic River», ο Μόργκαν Φρίμαν στο «Million Dollar Baby», αλλά και ο Ντι Κάπριο, στην «Επιστροφή».

Ο Πιτ έχει ήδη δύο υποψηφιότητες για βραβείο Α’ αντρικού ρόλου, μια με το«Μπέντζαμιν Μπάτον» και μια με το «Moneyball», αλλά και μια για Β’ ρόλου για την ταινία «12 Πίθηκοι». Δεν κέρδισε κανένα. Είκοσι τέσσερα χρόνια αργότερα, ίσως αποζημιωθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε κάθε περίπτωση, το «Once Upon a Time in Hollywood», είναι μέχρι τώρα πρωτοπόρο στα στοιχήματα για την ταινία που θα έχει τις περισσότερες υποψηφιότητες για Όσκαρ. Καλύτερη ταινία, σκηνοθεσία, σενάριο και διάφορες ακόμα κατηγορίες, είναι μέσα στο παιχνίδι για τον Ταραντίνο. Μ’ αυτό το δεδομένο, ο Β’ αντρικός ρόλος δείχνει ένα σχετικά εύκολο πεδίο για τον Μπραντ Πιτ. Ο οποίος, στα 55 του, εξακολουθεί να γοητεύει -ίσως περισσότερο από ποτέ- το κοινό. Άντε, με το καλό βρε!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.