Νέο «φαρμάκι» από την Gigi Hadid εναντίον Μυκόνου και ΕΛ.ΑΣ: «Κέντρο εγκληματικότητας το νησί – Ανεπαρκής η Αστυνομία»

Νέο «φαρμάκι» από την Gigi Hadid εναντίον Μυκόνου και ΕΛ.ΑΣ: «Κέντρο εγκληματικότητας το νησί – Ανεπαρκής η Αστυνομία»

Η Gigi Ηadid πήγε πρόσφατα στη Μύκονο για διακοπές, αλλά στάθηκε άτυχη καθώς της διέρρηξαν τη βίλα. Εμφανώς αναστατωμένη από το συμβάν, μπήκε στο Instagram και άρχισε να δυσφημεί την Ελλάδα.

Ανεβάζοντας στον δεύτερο λογαριασμό της στο Instagram μια σέλφι στον καθρέφτη, το διάσημο μοντέλο έγραψε «Έπεσα θύμα ληστείας. Ποτέ δεν θα ξαναπάω lol. Δεν θα τη συνιστούσα. Ξοδέψτε τα χρήματά σας κάπου αλλού».

Η κλοπή συνέβη ενώ η Χαντίντ βρισκόταν έξω στο νησί με φίλους της.

https://twitter.com/ilovebangpink/status/1160597511213637634

Ωστόσο, οι απαντήσεις που έλαβε δεν ήταν μάλλον αυτές που περίμενε, καθώς οι περισσότερες υποστήριζαν την Ελλάδα και καυτηρίαζαν τη συμπεριφορά της.

Οι επικριτές χαρακτήρισαν τα σχόλια του μοντέλου ως απρόσεκτα και ανεύθυνα, υποστηρίζοντας πως είναι παράλογο δαιμονοποιείς μια ολόκληρη χώρα για ένα μόνο συμβάν.

Κάποιος σχολίασε: «Έπεσα θύμα ληστείας στο Μαϊάμι…Δεν λέω στους ανθρώπους να μην πηγαίνουν εκεί… Ανόητη ανάρτηση».

Κάποιος άλλος σημείωσε πως η Ελλάδα βασίζεται αρκετά στον τουρισμό, λέγοντας «Μία από τις κύριες πηγές εισοδήματος για την Ελλάδα είναι ο τουρισμός της και εσύ κυριολεκτικά δυσφημείς τη χώρα. Εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται τη Μύκονο κάθε χρόνο. Επειδή συνέβη σε εσένα, δεν σημαίνει πως συμβαίνει στον καθένα. Έχεις ποτέ δει τα εγκλήματα και τις δολοφονίες που συμβαίνουν στη χώρα σου; Για να μην αναφέρω τις μαζικές δολοφονίες. Σε παρακαλώ! Τι σημαίνει ότι κανείς δεν θα πρέπει να επισκέπτεται τις ΗΠΑ;».

Μετά τις αντιδράσεις στην αρχική της ανάρτηση, η Χαντίντ σχολίασε στην ίδια φωτογραφία επιμένοντας στην ίδια στάση απαντώντας στους επικριτές της:

«Αφήστε με εξηγήσω στον καθένα που πιστεύει ότι δεν αξίζω να έχω τη γνώμη μου για την εμπειρία που βίωσα και να προειδοποιήσω τον κόσμο – Έπεσα θύμα ληστείας μαζί με άλλα 30 σπίτια εκείνο το βράδυ, με κάποιες ληστείες να είναι ένοπλες.

Ήταν αδύνατον να επικοινωνήσω με κανένα από τα όργανα επιβολής του νόμου πέρα από την τοπική μου ασφάλεια. Αυτό είναι ένα προνόμιο που οι περισσότεροι άνθρωποι που πηγαίνουν εκεί δεν το έχουν.

Εάν κάτι συμβεί όταν το αστυνομικό τμήμα είναι κλειστό, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να προστατεύσεις τον εαυτό σου και όταν το τμήμα είναι ανοικτό, δεν μοιάζει η εκπαίδευσή τους και το ανθρώπινο δυναμικό τους να επαρκεί για την ασφάλεια των ανθρώπων ή να προφταίνουν όλα τα εγκλήματα που συμβαίνουν κάθε βράδυ εκεί (μιλάω για το νησί συγκεκριμένα μόνο επειδή εκεί βίωσα αυτήν την εμπειρία).

Αυτές δεν είναι πληροφορίες που μαθαίνει ο κόσμος πριν πάει. Αν γνώριζα ότι συμβαίνει τόσο πολύ και δεν υπάρχουν επαρκείς υποδομές για να προστατεύσω τον εαυτό μου, δεν θα πήγαινα. Οπότε, αυτή είναι η γνώμη μου βασισμένη σε αληθινά γεγονότα και το ότι δεν σας αρέσει δεν είναι πρόβλημά μου. Τέλος, ξεκωλώνομαι στη δουλειά και ποτέ δεν κάνω ταξίδια σαν και αυτό για τον εαυτό μου και για τους φίλους μου, οπότε εάν θέλω να δημοσιεύσω φωτογραφίες αφότου έχω πέσει θύμα ληστείας, θα το κάνω».

Τα σχόλια όμως συνέχισαν να την κατακρίνουν:

Μία χρήστης έγραψε στο Twitter πως καταλαβαίνει ότι η Χαντίντ είναι σοκαρισμένη από τη διάρρηξη, αλλά είναι ρηχό το να λέει στους ανθρώπους να μην πηγαίνουν στην Μύκονο τη στιγμή που ετοιμάζεται να επιστρέψει γρήγορα στις ΗΠΑ, όπου οι άνθρωποι σκοτώνονται κάθε λεπτό στο δρόμο. Επίσης πρόσθεσε πως τα ελληνικά νησιά είναι από τα πιο ασφαλή μέρη να πάει κανείς.

Μια άλλη χρήστης την ειρωνεύτηκε ποστάροντας αυτό το Gif, στο οποίο λέει ότι κανέναν δεν νοιάζει που δεν θα ξαναπάει στην Ελλάδα:

Κάποιος άλλος της έγραψε: «Είσαι εκατομμυριούχος. Το γεγονός ότι κατηγορείς την πιο ωραία χώρα και το ωραίο νησί επειδή έπεσες θύμα ληστείας είναι αδιάφορο. Έπεσες θύμα ληστείας επειδή είσαι αυτή που είσαι, όχι εξαιτίας του μέρους. Νομίζω κάποιος της τάξης σου μπορεί να το καταλάβει αυτό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ενώ μια άλλη χρήστης έγραψε: «Η Kim Kardashian έπεσε θύμα ληστείας στο Παρίσι, ο Louis Tomlinson στο Λος Άντζελες. Τους είδαμε να κλαψουρίζουν και να σκυλιάζουν για αυτό; Οι πολίτες της Νέας Υόρκης ληστεύονται συνέχεια. Τι σημαίνει αυτό; Ότι κανείς δεν πρέπει να ξαναπάει στην Νέα Υόρκη; Το να κακολογείς την Ελλάδα δεν είναι απλώς ανώριμο, δείχνει ασέβεια. Η Ελλάδα δεν είναι η τέλεια χώρα. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να βελτιώσουμε, αλλά το ίδιο ισχύει για όλες τις χώρες.»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.