Κανείς δεν τους έχει δει ποτέ νέους: 5 Έλληνες που γεννήθηκαν 55άρηδες

Κανείς δεν τους έχει δει ποτέ νέους: 5 Έλληνες που γεννήθηκαν 55άρηδες

Tο διαχρονικό κλισέ που επιχειρεί να πικάρει όσους μεγαλώνουν μιλά για «άσπρα μαλλιά στην κεφαλή» και βγάζει ένα (όχι και τόσο ενθαρρυντικό) συμπέρασμα για τα μαντάτα από άλλη περιοχή του σώματος.

Πέρα όμως από την προφανή απάντηση περί «μαλλιού-βαμβάκι» που συνεπάγεται και κάτι άλλο το οποίο είναι… φαρμάκι, υπάρχει και κάτι άλλο πιο ενθαρρυντικό για όσους αρχίζουν να σιτεύουν:

Η εικόνα (και η πορεία) διάσημων Ελλήνων, που μεγαλούργησαν μετά τα 40. Που έκαναν το «μπαμ» μετά τα θεωρητικά καλύτερα τους χρόνια.

Που συνέδεσαν σε τέτοιο βαθμό την επιτυχία τους με την προχωρημένη σχετικά ηλικία τους, ώστε κανείς σχεδόν δεν τους θυμάται νέους!

Όπως, για παράδειγμα, οι εξής:

Πασχάλης Τερζής

Από τις μεγαλύτερες μορφές του λαϊκού τραγουδιού στην Ελλάδα. Ένας από τους λίγους καλλιτέχνες με τόσο συντριπτικό ποσοστό αποδοχής. Όχι μονάχα επειδή είναι φωνάρα, αλλά κι επειδή είναι εκπληκτικά συμπαθητική φυσιογνωμία. Με το όνομα Πασχάλης να δένει άψογα με το μειλίχιο και καλοσυνάτο πρόσωπό του, τον αγαπήσαμε γιατί (πέρα από τις κομματάρες που ερμήνευσε) σε όλους μας θύμισε εκείνον τον αγαπημένο θείο που ποτέ δεν μπορούμε να του χαλάσουμε χατίρι.

Γιώργος Παπαδάκης

Είναι το διαχρονικό Νο 1 στον τομέα του. Είναι ακλόνητος τόσα χρόνια στην ίδια θέση παρόλο που η φάτσα του συνδέθηκε με τη δυσκολότερη στιγμή στη μέρα κάποιου: Το ξύπνημα! Κι όλα αυτά τα κατάφερε μετά τα 40! Γιατί ναι, είχε καριέρα και αξιόλογη δημοσιογραφική πορεία και πριν το «Καλημέρα Ελλάδα». Άρχοντας όμως της πρωινής ζώνης έγινε ξεκινώντας την εκπομπή ως μεσήλικας και αναπτύσσοντας δέσιμο με ένα κοινό που ουσιαστικά… μεγάλωνε μαζί του.

Ηλίας Ψινάκης

Το στιλ του αέρινο. Οι απόψεις του ριζοσπαστικές. Το ντύσιμό του στην τρίχα. Γενικώς αν κάτι ΔΕΝ μπορείς να αποκαλέσεις τον Ψινάκη είναι παλιομοδίτη. Υπάρχει όμως κάτι που δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς (και σίγουρα όχι η ταυτότητά του): Από τότε που τον γνωρίσαμε ως μάνατζερ του Σάκη μέχρι σήμερα που η πορεία του στη σόουμπιζ τον έκανε Δήμαρχο κανείς δεν τον έχει στο μυαλό του νέο. Κι ας ήταν στα νιάτα του αυτό που ο ίδιος θα ‘λεγε «θεά, αγάπη μου, θεά»!

Αντώνης Πανούτσος

Άργησε να γίνει φίρμα. Παρά την εκπληκτική του πένα και το ανατρεπτικό του χιούμορ, χρειάστηκε να βγει μετά τα 50 του στο γυαλί (στην αξέχαστη εκπομπή «Tora Tora Tora» που παρουσίαζαν μαζί με τον Καρπετόπουλο στο Μουντιάλ του 2002) για να γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό. Μοιραία κάθε φωτογραφία του που τον απεικονίζει με μαλλιά και χωρίς τιράντες θα οδηγούσε στην αναπόφευκτη -όσο κι αυθόρμητη- ερώτηση «ποιος είναι αυτός, ρε φίλε»;

Λάμπρος Κωνσταντάρας

Όχι μονάχα υπήρξε νέος, αλλά ήταν και μέγας ζεν πρεμιέ. Μπον βιβέρ, κλασάτος και σεσημασμένος καρδιοκατακτητής. Η αλήθεια όμως είναι ότι (πέρα από ‘κείνους που τον πρόλαβαν σε αυτή την ηλικία και πλέον δεν είναι και πολλοί) η εικόνα του Κωνσταντάρα που αποτυπώθηκε στο μυαλό όλων είναι άλλη: Του σιτεμένου λεβεντάνθρωπου, που το λέει ακόμα η ψυχούλα του, ρίχνει ενίοτε καμιά σφαλιάρα και είναι όσο τσαχπίνης χρειάζεται για να γοητεύει (ακόμα) τις γυναίκες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.