«Ασπίδα» Δ.Ουγγαρέζου σε Γ.Λιάγκα: «Δεν το αξίζει όλο αυτό»

«Ασπίδα» Δ.Ουγγαρέζου σε Γ.Λιάγκα: «Δεν το αξίζει όλο αυτό»

Να υπερασπιστεί αλλά όχι να δικαιολογήσει τον Γιώργο Λιάγκα επιχειρεί με άρθρο του ο Δημήτρης Ουγγαρέζος.

Ο Γιώργος Λιάγκας την τελευταία εβδομάδα γίνεται δέκτης δριμύτατης κριτικής εξαιτίας των χυδαίων σχολίων του ιδίου αλλά και των συνεργατών του κατά την παρουσίαση του θέματος με τη σεξουαλική παρενόχληση της φοιτήτριας από συμφοιτητή της στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ.

Σχόλια δήθεν εξυπνακισμοί, που ξεπέρασαν κάθε όριο, χαχανητά και πλάκα με ένα θέμα που δεν χωράει αστεϊσμούς ξεσήκωσαν σάλο αντιδράσεων, οργή στα social media, και οδήγησαν και στην παραίτηση από τη θέση της υπευθύνου Πολιτιστικών του δήμου Αθηναίων και προέδρου του ΔΣ της Τεχνόπολις την Κατερίνα Γκαγκάκη. Το θέμα φυσικά έφθασε στο ΕΣΡ το οποίο συνεδρίασε για το θέμα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ενώ με τον Γιώργο Λιάγκα ασχολήθηκε και η ΕΣΗΕΑ της οποίας είναι μέλος.

Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος που έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Γιώργο Λιάγκα, αλλά επίσης έχει συγκρουστεί μαζί του, με άρθρο του διαχωρίζοντας τη θέση του και λέγοντας ότι όλα όσα έγιναν ήταν λάθος, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον όλο σχολιασμό ως μια «απ’ τις πιο μελανές τηλεοπτικέ σελίδες», στηρίζει τον Γιώργο Λιάγκα. Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος ασκεί κριτική σε όσους εξακολουθούν να την «πέφτουν» στον Γιώργο Λιάγκα και μιλά για «αγνό κανιβαλισμό» που πρέπει να σταματήσει.

Γράφει ο Δημήτρης Ουγγαρέζος

«Το λέω λοιπόν: Η φάση με τον Λιάγκα έχει εκτροχιαστεί και κανένας άνθρωπος δεν το αξίζει αυτό.

Το περιστατικό ήταν λάθος. Αποτελεί, εκ των πραγμάτων, απ’ τις πιο μελανές τηλεοπτικές σελίδες. Κανείς δε θα επιχειρηματολογήσει για το αντίθετο, όχι τουλάχιστον δημόσια – και καλά θα κάνει.

Σ ’αυτήν τη φάση, καμιά συζήτηση δεν έχει νόημα. Ούτε για το αν η Μάρα Μεϊμαρίδη λέει χειρότερα κάθε πρωί, ή το αν στην εκπομπή της Αννίτας ακούγονται «τέρατα» κάθε ΣΚ, ούτε για το ποιος φταίει, για το ποιος έπρεπε να προστατεύσει ποιον, για το ποιος πήγε να το σώσει, ή ακόμη, για την ευθύνη του καναλιού, της αρχισυνταξίας, του Λιάγκα, ή του πάνελ. Η μαλακία είναι μαλακία, η συγγνώμη που ζητήθηκε – τελικά – την επιβεβαιώνει και λόγια άλλα, δε χωρούν.

Εδώ, να αναφέρουμε ότι άνθρωπο να παραιτείται από πολιτικό πόστο για λόγους ευθιξίας, όπως στην περίπτωση της Κατερίνας Γκαγκάκη έχουμε να δούμε από τότε που ο Γιώργος Καπουτζίδης ήταν διευθυντής στο Mega. Τι; Δεν ήταν ποτέ; Αμπράβο…

Γονάτισε λοιπόν, ο Γιώργης. Ο «αλαζόνας» παρουσιαστής, ο «εξυπνάκιας», ο «φιγουρατζής» με το μεγάλο στόμα και την άποψη για όλα, λύγισε. Ο «πολύς» κος Λιάγκας είναι πεσμένος στο τηλεοπτικό καναβάτσο. Και τώρα, τι;

Και τώρα, περνά ο κάθε πικραμένος και του ρίχνει την κλωτσιά του. Και δε μιλώ για τους τηλεθεατές που έθιξε το περιστατικό. Αναφέρομαι σε συναδέλφους, ανθρώπους του χώρου, τηλεκριτικούς, ηθοποιούς, τραγουδιστές, κάτι αθλητικογράφους, μπορεί και τον διαχειριστή της πολυκατοικίας του Γιώργου που του χρωστάει κοινόχρηστα, οι οποίοι πέρασαν μια βόλτα να του πατήσουν το κεφάλι.

Και μπορεί το κλίμα να είναι εναντίον του Λιάγκα με τον ίδιο να φέρει μερίδιο ευθύνης, μπορεί ο όχλος να τους δίνει την αίσθηση ότι καλά του κάνουν, αλλά πόσο άνανδρος είσαι να βγάζεις το άχτι σου ξανά και ξανά σε έναν άνθρωπο πεσμένο, ενώ όταν ήταν «όρθιος» τον χεζόσουν, ή έστω «δεν ήθελες να μπλέξεις»;

Σου «την έσπαγε» καιρό και είχες κάνει εικόνα την πτώση του, συνάδελφε – να λέμε αλήθειες. Τώρα, λοιπόν, με πρόσχημα την έλλειψη ανθρωπισμού βρήκες πάτημα να εκδηλωθείς. Πόσο ευγενές, όμως είναι αυτό που γίνεται; Πόσο γίνεσαι ο «Λιάγκας» που υποτίθεται πολεμάς;

Εφόσον το θέμα έχει πάρει, μεταξύ άλλων, και την οδό της ενδεχόμενης επιβολής κυρώσεων, μέσω της κινητοποίησης του ΕΣΡ με τη διαδικασία, μάλιστα, του «κατεπείγοντος», ό,τι συμβαίνει τις τελευταίες μέρες είναι αγνός κανιβαλισμός και πρέπει να σταματήσει.

Γιατί και ο Γιώργος Λιάγκας έχει παιδιά και πρέπει να επιστρέψει σπίτι απ’ τη δουλειά, να τους γελάσει και να τα πάει στο κολυμβητήριο μετά από κάθε «ψόφο» που του εύχονται, άνθρωποι που πρεσβεύουν ότι είναι καλύτεροι από εκείνον, χωρίς να το αποδεικνύουν, ωστόσο.

Και επειδή ένας παρόμοιος κανιβαλισμός πήγε να γίνει και με τη Σταματίνα Τσιμτσιλή την εβδομάδα που πέρασε με «τίτλους» από λόγια που δεν είπε ποτέ, θα τολμήσω να πω, πώς η τηλεόραση δε χρειάζεται όψιμους «Σερίφηδες» και μάλιστα, από την ίδια της, τη φάρα. Ο τηλεθεατής έχει και οφείλει να έχει γνώση, καλλιέργεια, αντίληψη και κριτήριο να στέλνει όποιον απορρίπτει από εκεί που ήρθε.

Αδέλφια μου, τα «ευχαριστώ» μου τα έχω πει στους ανθρώπους του χώρου που «είδαν» κάτι σ’ εμένα όλα αυτά τα χρόνια και με στήριξαν, ακόμη κι όταν εγώ με μαλακίες που έκανα τους έδινα επιχείρημα για το αντίθετο. Με έχουν υποστηρίξει, όμως, δε με έχουν «σπρώξει» ποτέ και αυτές τις μαλακίες – που προανέφερα – τις πλήρωσα και με «τις υγείες μου». Αυτό, λοιπόν, μου επιτρέπει να λέω την αλήθεια μου, στα 39 μου και να κοιμάμαι ήρεμος.

Ό,τι συμβαίνει από εδώ και πέρα στον Λιάγκα είναι «χοντρό». Και, πιστέψτε με, δεν γράφω αυτά τα λόγια, επειδή είναι φίλος μου – ίσα ίσα, ο Λιάγκας δε με έχει στηρίξει ποτέ σε δημόσιες διαμάχες μου – το αντίθετο μάλιστα. Ούτε επειδή, πραγματικά, στην προσωπική του ζωή δεν έχει καμία σχέση με τη «στολή εργασίας» που ζώνεται στην τηλεόραση και αφηνιάζει. Όμως, το σωστό είναι σωστό και δε λειτουργεί ανταποδοτικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πέστε να με φάτε τώρα, εγώ όμως σας εκτιμώ, αδέλφια μου και θα σας ευχαριστώ πάντα. Ας κλείσουμε με ένα τραγούδι που όταν εγώ μεγάλωνα συμβόλιζε την ειρήνη, τη συμφιλίωση και την αρμονική συνύπαρξη, ως βασικές προϋποθέσεις για να κάνουμε τον κόσμο μας ένα καλύτερο μέρος… Καλή αντάμωση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.