Γιώργος Κιμούλης: Επικριτικός απέναντι στην απαγόρευση κυκλοφορίας και τους χειρισμούς της κυβέρνησης (φώτο)

Γιώργος Κιμούλης: Επικριτικός απέναντι στην απαγόρευση κυκλοφορίας και τους χειρισμούς της κυβέρνησης (φώτο)

«Η “πανδημία” ως εργαλείο περίσπασης, στοχεύει στη φυσικοποίηση της κρίσης», έγραψε σε πρόσφατη ανάρτησή του ο δημοφιλής ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης κάνοντας το δικό του σχόλιο για την κρίση που έχει προκύψει από τους περιορισμούς και την καραντίνα.

Είμαστε δυο βήματα από την ολοκλήρωση του homo habitus

Λίγες μέρες νωρίτερα ο Γιωργος Κιμούλης έγραψε σε άνάρτησή του στο Facebook.

«..στον αποκλεισμό μας (γιατί τώρα έτσι οφείλουμε να κάνουμε – το αντίθετο αυτή τη στιγμή θα ήταν εγκληματικό!), τουλάχιστον ας μη σταματήσουμε να σκεφτόμαστε… γιατί αν σταματήσουμε να σκεφτόμαστε, θα συνηθίζουμε π λ έ ο ν τα Πάντα και το επόμενο βήμα θα είναι η εδραίωση (η διαμόρφωση έχει ήδη αρχίσει εδώ και καιρό) του νέου ανθρωπολογικού τύπου: ο συνηθίζων τα πάντα… είμαστε δύο βήματα απ’ την ολοκλήρωση του… homo habitus…»

Στο ίδιο πνεύμα ο Γιώργος Κιμούλης σε άλλη του ανάρτηση σημειώνει:

«..(σε συνέχεια του homo habitus και παραμένοντας αποκλεισμένος, όπως οφείλουμε όλοι): παράλληλα όμως παραμένει εντυπωσιακό το πως οι παρατάξεις της Αριστεράς δεν έχουν αρθρώσει ακόμη σαφή και ισχυρό λόγο σχετικά με την καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας.

Εάν για την καταπολέμηση της πανδημίας ήταν τόσο αναγκαίο το μέτρο αυτό (και οι γνώσεις μου δε μου επιτρέπουν να το αμφισβητήσω), γιατί την ίδια στιγμή η κυβέρνηση (όπως πολύ σωστά καταλήγει στην τοποθέτησή του ο κ. Κουρουνδής) «δεν έχει προχωρήσει στην επίταξη των ιδιωτικών κλινικών;

Στη διαμόρφωση επιπλέον κλινών ΜΕΘ; Σε άμεσες ΜΑΖΙΚΕΣ προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού; Σε μέτρα δηλαδή που αφορούν άμεσα τη μάχη κατά του κορωνοϊού;

Όπως επίσης γιατί δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα για την αναστολή των λογαριασμών τηλεφώνου, ρεύματος και νερού ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν αξιοπρεπώς οι οικονομικά ασθενέστεροι;

Και γιατί δεν λαμβάνεται κανένα μέτρο για χώρους όπου δεκάδες και εκατοντάδες άνθρωποι στοιβάζονται χωρίς κανένα μέτρο, όπως τα camps των προσφύγων ή οι φυλακές;»

– Ή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑΥΤΟΓΧΡΟΝΑ με την απαγόρευση κυκλοφορίας;

Πολύ δε περισσότερο όταν το μέτρο αυτό παραβιάζει το βασικό συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της προσωπικής ελευθερίας!»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.