Πέθανε από κορωνοϊό ο Patrick Francfort – Μέλος των θρυλικών Gibson Brothers (βίντεο)

Πέθανε από κορωνοϊό ο Patrick Francfort – Μέλος των θρυλικών Gibson Brothers (βίντεο)

Ενα ακόμη μέλος της παγκόσμιας μουσικής οικογένειας χτυπήθηκε θανάσιμα από τον κορωνοϊό. Πρόκειται για τον Patrick Francfort, ντράμερ και τραγουδιστή του διάσημου λάτιν ντίσκο συγκροτήματος Gibson Brothers ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή, σε ηλικία 63 ετών.

«Πάλευε επί 12 ημέρες. Αρχικά διακομίσθηκε σε μια μικρή κλινική αλλά πριν από οκτώ μέρες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο καθώς η κατάστασή του είχε επιδεινωθεί. Το απόγευμα του Σαββάτου ελπίζαμε πως θα καταφέρει να το ξεπεράσει. Όλα άλλαξαν όμως μέσα στις επόμενες ώρες. Έφυγε λίγες ώρες αργότερα» δήλωσε συντετριμμένος ο αδελφός του Chris.


Ο Patrick, μαζί με τα δύο αδέλφια του, τους Alex και Chris, δημιούργησαν, στις αρχές της δεκαετίας του ’70, στη Γαλλία, ένα από τα γνωστότερα και πλέον επιτυχημένα γκρουπ της εποχής, πρωταγωνιστώντας για τα επόμενα χρόνια στην χρυσή εποχή της ντίσκο.

Το πρώτο τους τραγούδι, με τίτλο «Come to America», κυκλοφόρησε το 1976. Η εκτίναξή τους σε παγκόσμιο επίπεδο, όμως θα έρθει δύο χρόνια αργότερα, με το θρυλικό χορευτικό κομμάτι «Cuba», που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ντίσκο επιτυχίες όλων των εποχών. Δεν υπήρχε κλαμπ και ραδιόφωνο σε ολόκληρη την υφήλιο που να μην παίζει ξανά και ξανά το συγκεκριμένο τραγούδι εκείνη την εποχή. Ένα τραγούδι που έμεινε τελικά διαχρονικό καθώς συνεχίζει και ακούγεται, να παίζεται και να ξεσηκώνει με τον απίστευτο ρυθμό του.


Τα επόμενα χρόνια θα ηχογραφήσουν κι άλλα κομμάτια που θα σημειώσουν πολύ μεγάλη εμπορική επιτυχία. Ανάμεσά τους και τα «Que sera mi vida », «Ooh, What a Life» και «Mariana». Όντας, όπως ήταν αναμενόμενο, περιζήτητοι θα ταξιδεύουν, τα επόμενα χρόνια, αδιάκοπα προκειμένου να πραγματοποιούν ζωντανές εμφανίσεις σε διάφορες γωνιές του κόσμου.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.