Δολοφονία Τ.Φλόιντ: Αστυνομικοί επιτέθηκαν στον Τζον Κιούζακ – «Μου όρμηξαν με κλομπ» (βίντεο)

Δολοφονία Τ.Φλόιντ: Αστυνομικοί επιτέθηκαν στον Τζον Κιούζακ – «Μου όρμηξαν με κλομπ» (βίντεο)

Μέρα με τη μέρα, τα επεισόδια εξαιτίας της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ, αντί να κλιμακώνονται, επιδεινώνονται.

​Χιλιάδες είναι οι πολίτες που βρίσκονται στους δρόμους διάφορων αμερικανικών πόλεων τις τελευταίες ώρες ζητώντας δικαιοσύνη για τον τραγικό θάνατο του 46χρονου Αφροαμερικανού, και καταγράφοντας το κλίμα «εξέγερσης» με τις κάμερες των κινητών τηλεφώνων τους.

​Ένας από τους πολίτες που βρέθηκαν στην καρδιά των γεγονότων ήταν ο διάσημος ηθοποιός Τζον Κιούζακ, ο οποίος βρέθηκε αντιμέτωπος με τους αστυνομικούς ενώ κατέγραφε με το κινητό του τα επεισόδια στο Σικάγο.

https://twitter.com/johncusack/status/1266953514242228229

Ο Κιούζακ, γνωστός για τους ρόλους του στις ταινίες High Fidelity, Say Anything και Being John Malkovich έγραψε στο Twitter για το περιστατικό:

​«Στους αστυνομικούς δεν άρεσε που τραβούσα βίντεο ένα αμάξι τυλιγμένο στις φλόγες και έτσι μου όρμηξαν με κλομπ, χτυπώντας τη μηχανή μου».

​Το βίντεο που πόσταρε για του λόγου το αληθές ο ηθοποιός στο Twitter δεν δείχνει εικόνα, αλλά ακούγεται ξεκάθαρα μια οργισμένη φωνή να τον διατάζει να φύγει, συνοδευόμενη από χτυπήματα σε μια μεταλλική επιφάνεια.

https://twitter.com/johncusack/status/1266968714664194054

«Εντάξει, εντάξει» ακούγεται να λέει ο ηθοποιός. Σε μια άλλη ανάρτησή του ο Κιούζακ έγραψε ότι εισέπνευσε σπρέι πιπεριού.

​Σε γενικές γραμμές πάντως, παρά τις στιγμές έντασης που είχε με αστυνομικούς, ο 53χρονος υπογράμμισε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις στην πλειοψηφία τους δείχνουν ψυχραιμία και – σε αντίθεση με άλλες πόλεις – αποφεύγουν να κλιμακώσουν την ένταση με αδικαιολόγητη βία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/johncusack/status/1266914879312723970

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.