ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ο θρυλικός «Pink Floyd» David Gilmour διαφημίζει την Ύδρα στο νέο του τραγούδι (βίντεο)

Ο θρυλικός «Pink Floyd» David Gilmour διαφημίζει την Ύδρα στο νέο του τραγούδι (βίντεο)

Ο θρυλικός Ντέιβιντ Γκίλμορ διαφημίζει την Ελλάδα και δη την Υδρα μέσα από το βίντεο που συνοδεύει το τραγούδι του «Yes, I Have Ghosts», το πρώτο που γράφει μετά από πέντε χρόνια.

Φοράει το λευκό panama καπέλο του και με συνοδεία την κιθάρα του τραγουδάει το «Υes I have ghosts», το πρώτο τραγούδι που έγραψε μετά από πέντε χρόνια σιωπής, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου βιβλίου της συζύγου του Πόλι Σάμσον με τίτλο «A Theatre for Dreamers», η οποία έγραψε και τους στίχους. Η κόρη του Ρομανι συμμετέχει στα φωνητικά και παίζει άρμα.

Η πλοκή του μυθιστορήματος τοποθετείται στην Υδρα το 1960 και περιγράφει μια κοινότητα μποέμ καλλιτεχνών και διανοούμενων, ανάμεσά τους και ο ιδανικός εραστής της Υδρας Λέοναρντ Κοέν. To μυθιστόρημα είναι ήδη στα best sellers των Sunday Times, ενώ ο Guardian γράφει ότι αυτό το βιβλίο που είναι μια μακάρια απόδραση και ένας ισχυρός διαλογισμός για την τέχνη και τη σεξουαλικότητα, είναι ότι πιο φωτεινό μπορεί να διαβάσει κανείς αυτές τις ζοφερές μέρες που ζούμε.

Καθόλου τυχαία, τον περασμένο Μάρτιο πριν επιβληθεί η καραντίνα, ο Γκίλμορ επέλεξε να γυρίσει το σχεδόν χειροποίητο βίντεο κλιπ στην Υδρα, περιδιαβαίνοντας τα στενά δρομάκια της, κάνοντας μια στάση στην ιστορική ταβέρνα του προπερασμένου αιώνα «Ξερή Ελιά» όπου σύχναζε ο Κοεν, πηγαίνοντας ακόμα και στο κοιμητήριο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την ίδια ώρα εικόνες τοπίων και αρχιτεκτονικής του νησιού διατρέχουν ή ακολουθούν τον περιπατητή Γκίλμορ. Το βίντεο αποτελεί μια μοναδική κατάθεση αγάπης προς την Ελλάδα και δη την Υδρα που αυτή την εποχή των κοινωνικών αποστάσεων και του αποκλεισμού κάποιων ταξιδιωτικών προορισμών, προσφέρει τεράστια προβολή στην Ελλάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.