Z.Ουίλιαμς: «Ο πατέρας μου “πάλευε” καθημερινά ενάντια στην κατάθλιψη»

Z.Ουίλιαμς: «Ο πατέρας μου “πάλευε” καθημερινά ενάντια στην κατάθλιψη»

Σε αποκαλύψεις για την κατάσταση της υγείας του πατέρα του Ρόμπιν Ουίλιαμς, μίλησε ο Ζακ και στάθηκε στην κατάθλιψη που τον ταλαιπωρούσε τα τελευταία χρόνια.

Μιλώντας στο «The Dr. Oz Show», ο Ζακ αναφέρθηκε στις «σκοτεινές» στιγμές που αντιμετώπισε μετά την απώλεια του πατέρα του, ο οποίος αυτοκτόνησε τον Αύγουστο του 2014 σε ηλικία 63 χρόνων.

«Γνώριζα τον αγώνα του μπαμπά μου κατά της κατάθλιψης, εμφανίζονταν κατά καιρούς, όπως και ο εθισμός, και εκείνος έκανε μεγάλες προσπάθειες για να έχει μια καλή ζωή και να διατηρεί την ψυχική του υγεία. Έδινε καθημερινές εξετάσεις», είπε.

«Αυτό που παρατηρούσα ήταν ότι πέρασε πολύς καιρός μέχρι να ζητήσει βοήθεια, ενώ ήταν εκεί για τους άλλους. Ήταν σαφές ότι έδινε αγώνες για την ψυχική του υγεία σε όλη του τη ζωή, τουλάχιστον έτσι όπως εγώ το βίωσα», πρόσθεσε.

Ο Ζακ παραδέχτηκε ακόμη ότι μετά το θάνατο του πατέρα του βρέθηκε κι αυτός να παλεύει με την κατάθλιψη και τους εθισμούς, μέχρι να συνειδητοποιήσει ότι χρειάζονταν βοήθεια.

«Έπιασα πάτο. Έπινα για να μην σκέφτομαι. Αυτό ήταν κάτι που μου άρεσε», θυμάται. «Σηκωνόμουν το πρωί και ήταν σαν να έχω αποσυνδεθεί, και πως δεν ήθελα να συνεχίσω να ζω. Μέχρι που συνειδητοποίησα ότι κάτι έπρεπε να αλλάξει».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, ο Ζακ καταλήγει ότι η εύρεση «μορφών θεραπείας, που σχετίζονται όχι μόνο με έναν υγιεινό τρόπο ζωής, αλλά και με τη σύνδεση με τους ανθρώπους», βοήθησε πάρα πολύ την ψυχική του υγεία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.