Επτά εκατομμυριούχοι που δε θα αφήσουν τίποτα στα παιδιά τους – Ποιος θα πάρει όλη την περιουσία τους;

Επτά εκατομμυριούχοι που δε θα αφήσουν τίποτα στα παιδιά τους – Ποιος θα πάρει όλη την περιουσία τους;

Είναι παγκοσμίως διάσημοι και έχουν τεράστιες περιουσίες, όμως ο καθένας για τους λόγους του έχει αποφασίσει να μην αφήσει τίποτα στους απογόνους του.

Μπορεί να ακούγεται σκληρό και παράδοξο, αφού όλοι για την οικογένεια τους δουλεύουν, όμως τα επιχειρήματα τους δίνουν τις καλύτερες απαντήσεις.

Έλτον Τζον

Ο διάσημος τραγουδιστής μπορεί να έχει μια περιουσία που εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 450 εκατ. δολάρια, όμως ο ίδιος έχει δηλώσει ότι δε θα πάνε όλα τα χρήματα στους 2 γιούς του. “Σίγουρα θα είναι σε πολύ καλή οικονομική κατάσταση, αλλά είναι τρομερό να δίνεις στα παιδιά σου ένα ασημένιο κουτάλι. Καταστρέφεις την ζωή τους”.

Τζορτζ Λούκας

Ο διάσημος σκηνοθέτης Τζορτζ Λούκας, του οποίου η καθαρή αξία εκτιμάται στα 6,5 δισεκατ. δολάρια, έχει τέσσερα παιδιά και θεωρει ότι δεν πρέπει να κληρονομήσουν την περιουσία του, καθώς θα πρέπει να μάθουν να εργάζονται.

Γκόρντον Ράμσεϊ

Ο εκατομμυριούχος σεφ και αστέρας της τηλεόρασης Γκόρντον Ράμσεϊ, δεν σκοπεύει να αφήσει την περιουσία του, που ανέρχεται σε 190 εκατ. δολάρια, στα πέντε παιδιά του. Ακόμα και τώρα που είναι κάτω από την στέγη του, δεν απολαμβάνουν τα προνόμια του να έχει κανείς έναν πλούσιο γονέα. Για παράδειγμα δεν πετάνε ποτέ μαζί του στη προνομιακή θέση ενός αεροπλάνου, αλλά στην οικονομική, καθώς δεν έχουν δουλέψει ποτέ αρκετά σκληρά για να έχουν ένα τέτοιο προνόμιο. Έχει δηλώσει μάλιστα στην Telegraph ότι τα παιδιά του δεν θα κληρονομήσουν τα χρήματα του, επειδή θα γίνουν τεμπέληδες.

Στινγκ

Ο Στινγκ, ο οποίος έχει μια καθαρή αξία 400 εκατ. δολαρίων, δεν σχεδιάζει να αφήσει αυτά τα χρήματα στα έξι παιδιά του. Τους έχει πει ήδη ότι δεν θα απομείνουν πολλά από αυτά τα χρήματα, επειδή είναι απασχολημένος στο να τα ξοδεύει και έχει πολλές δεσμεύσεις.

Ο μουσικός έχει δηλώσει ότι τα παιδιά του δεν βασίζονται σε αυτόν όταν πρόκειται για χρήματα και είναι περήφανος που είναι ανεξάρτητα. Βέβαια πρόσθεσε ότι σε περίπτωση που είχαν κάποιο πρόβλημα, δεν θα δίσταζε ποτέ να βοηθήσει.

Τζάκι Τσαν

Ο γνωστός ηθοποιός ταινιών δράσης Τζάκι Τσαν, ο οποίος έχει μια περιουσία που ανέρχεται σε 350 εκατ. δολάρια, είναι ακόμα ένας διάσημος που σκοπεύει να μην αφήσει τίποτα στα παιδιά του, και μάλιστα έχει δηλώσει ότι θα αφήσει όλη την περιουσία του σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς.

Πιστεύει ότι ο γιος τους έχει πολλές ικανότητες και θα τα καταφέρει στην ζωή του, ενώ δεν έχει καμία σχέση με την κόρη του.

Άστον Κούτσερ – Μίλα Κούνις

Ο Άστον Κούτσερ και η Μίλα Κούνις είναι ένα προσγειωμένο ζευγάρι και προσπαθούν να μεγαλώνουν τα παιδιά τους μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ο Κούτσερ έχει δηλώσει ότι “Τα παιδιά μου έχουν μια αρκετά προνομιούχα ζωή και δεν το γνωρίζουν καν.” Ο ηθοποιός αποκάλυψε επίσης ότι δεν έχει καμία πρόθεση να αφήσει στα παιδιά του ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, καθώς θέλει να μάθουν την αξία του χρήματος δουλεύοντας.

Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο συνιδρυτής του Facebook, ο οποίος έχει μια καθαρή αξία που ανέρχεται σε 72 δισεκατ. δολάρια, σκοπεύει να αφήσει το 99% της περιουσίας τους σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς. Μάλιστα έγραψε και μια επιστολή στο πρώτο μωρό του που γεννήθηκε το 2015, εξηγώντας του την απόφαση του αυτή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.