Καταγγελίες από άνδρες μοντέλα: «Ο Alexander Wang μας έριχνε ναρκωτικά στο ποτό και μας βίαζε»

Καταγγελίες από άνδρες μοντέλα: «Ο Alexander Wang μας έριχνε ναρκωτικά στο ποτό και μας βίαζε»

Διόλου ευκαταφρόνητες είναι οι καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο χρονικό διάστημα και αφορούν τον διάσημο σχεδιαστή μόδας Alexander Wang.

Όλα ξεκίνησαν όταν δύο εξαιρετικά δημοφιλείς λογαριασμοί στο Instagram, τo SMM και το Diet Prada, με αναρτήσεις που καυτηριάζουν τα κακώς κείμενα στον κόσμο της μόδας, ανέβασαν screenshots από άτομα που υποστηρίζουν ότι ο Alexander Wang τους επιτέθηκε σεξουαλικά.

«Άνδρες και τρανς μοντέλα συχνά δεν συμπεριλαμβάνονται στη συζήτηση για τις σεξουαλικές επιθέσεις στη βιομηχανία της μόδας, όμως σήμερα δεν θα ισχύσει αυτό. Δεν μπορούμε να αφήνουμε τους διάσημους να τη γλιτώνουν απλώς και μόνο επειδή βρίσκονται σε βάθρο. Πρέπει να είναι υπόλογοι για τις πράξεις τους, όπως και κάθε άλλος δράστης κακοποίησης» έγραψε για την υπόθεση ο λογαριασμός SMM.

https://www.instagram.com/p/CJXMxJ-FyoiΑν και ορισμένοι ισχυρισμοί έγιναν ανώνυμα, υπήρξαν και κάποιοι που τοποθετήθηκαν αποκαλύπτοντας την ταυτότητά τους. Ο πρώτος που μίλησε επώνυμα ήταν ο Owen Mooney που κατήγγειλε ότι ο Νεοϋορκέζος σχεδιαστής τον παρενόχλησε σε νυχτερινό κέντρο στη Νέα Υόρκη στις 21 Ιανουαρίου 2017.

Το μοντέλο από την Βρετανία υποστηρίζει ότι ο Alexander Wang εκμεταλλεύτηκε την πολυκοσμία στο νυχτερινό κέντρο και ξεκίνησε να τον χαϊδεύει.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των θυμάτων, ο διάσημος σχεδιαστής τους έδινε ναρκωτικές ουσίες χωρίς να το γνωρίζουν, μέσα σε ποτά ή μπουκάλια νερού, προκειμένου να τους καταστήσει ευάλωτους. Στη συνέχεια, κατά τα λεγόμενά τους, ο Alexander Wang επιχείρησε να τους αγγίξει παρά τη θέλησή τους, ενώ κάποιοι υποστήριξαν ότι ξύπνησαν στο κρεβάτι του χωρίς να θυμούνται πώς βρέθηκαν εκεί.

Τον Ιούνιο του 2019, σεξουαλική επίθεση δέχθηκε και ένα άλλο μοντέλο με το όνομα Nick, σύμφωνα με την «Daily Μail». Ως απάντηση στις κατηγορίες του μοντέλου, ο 37χρονος σχεδιαστής κοινοποίησε μια σειρά από προσωπικά μηνύματα που αντάλλαξε με τον Nick και στα οποία φαίνεται πως το μοντέλο ήταν αυτός που αποζητούσε παρέα. Το νεαρό μοντέλο φέρεται να ζητούσε από τον σχεδιαστή επίμονα να βγουν παρέα και να «την βρουν παρέα και να χαλαρώσουν με χασίς».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Daily Μail», υπάρχουν μηνύματα και του Alexander Wang που προτρέπουν τον Nick να συναντηθούν.

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ο Nick, o 37χρονος σχεδιαστής τον «παγίδεψε» καθώς του έριξε χάπι έκσταση στο ποτό του σε κλαμπ που είχαν βρεθεί στο Λονδίνο. Στη συνέχεια επιδόθηκε σε σεξουαλικές πράξεις τόσο μέσα στο κλαμπ όσο και στη λιμουζίνα του Γουανγκ, ενώ παρακολουθούσαν το περιστατικό διάφοροι φίλοι του Wang.

Ο 37χρονος σχεδιαστής, μιλώντας στον Guardian, υποστήριξε ότι δέχεται αβάσιμους και τρομερά ψευδείς ισχυρισμούς, που προβάλλονται από λογαριασμούς στα social media χωρίς στοιχεία και αποδείξεις. Όπως υποστήριξε, είναι εξοργιστικό να βλέπει τα ψέματα να διαιωνίζονται ως αλήθειες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Alexander Wang αρνείται ότι έχει εμπλακεί σε τέτοιου είδους συμπεριφορές και σκοπεύει να κινηθεί νομικά εναντίον όσων διαδίδουν τέτοιου είδους καταγγελίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.