Σοφία Κατσαρός: Aιχμάλωτη του Ισλάμ η Eλληνίδα τραγουδίστρια – Το μαρτύριο και η απόδραση

Σοφία Κατσαρός: Aιχμάλωτη του Ισλάμ η Eλληνίδα τραγουδίστρια – Το μαρτύριο και η απόδραση

Η Σοφία Κατσαρός, μισή Ελληνίδα και μισή Κολομβιανή, γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και σε ηλικία 10 ετών μετακόμισε στην Ελλάδα. Η ζωή της όμως άλλαξε δραματικά όταν σε ηλικία μόλις 18 ετών αποφάσισε να παντρευτεί στον Λίβανο έναν μουσουλμάνο.

Aποφάσισε λοιπόν, να περιγράψει στην «Espresso» την κακοποίηση που βίωσε αλλά και πώς κατάφερε να «αποδράσει» από τον γάμο της.

Τα πήγαινε έλα

«Οταν ήμουν στο λύκειο, επισκέφτηκα μια πολύ καλή μου φίλη που μόλις είχε μετακομίσει στον Λίβανο. Την ημέρα των γενεθλίων της πήγαμε σε ένα νυχτερινό κέντρο στη Βηρυτό και εκεί γνώρισα το παιδί με το οποίο ξεκίνησα τη σχέση μου. Συνέχισα να πηγαινοέρχομαι στον Λίβανο μετά το Λύκειο, πηγαίνοντας συνολικά έντεκα φορές. Το μεγαλύτερο διάστημα που έχω περάσει στη Βηρυτό είναι 40 ημέρες. Δεν μετακόμισα ποτέ επίσημα στη χώρα, διότι τότε σπούδαζα εδώ στην Αθήνα, στο Fame Studio. Περνούσα πολύ όμορφα σε όλες μου τις διακοπές εκεί και μέσα από αυτή τη σχέση έμαθα και τα αραβικά! Μου έκανε πρόταση γάμου δύο φορές και τη δεύτερη φορά δέχτηκα» περιγράφει η τραγουδίστρια ξετυλίγοντας τη δική της περιπέτεια.

«Το παιδί ήταν μουσουλμάνος. Αυτό δεν με ενόχλησε, παρότι έχω βαφτιστεί χριστιανή ορθόδοξη, διότι είχαμε έτσι κι αλλιώς σκοπό να μείνουμε στην Ελλάδα, αλλά και διότι η συμπεριφορά του απέναντί μου ήταν αξιοπρεπής το διάστημα εκείνο που μου έκανε την πρόταση γάμου. Επίσης διότι κατά τον μουσουλμανικό νόμο η γυναίκα δεν είναι απαραίτητο να αλλάξει τη θρησκεία της για να παντρευτεί. Από τη στιγμή όμως που έγινα επίσημα σύζυγός του άρχισε να αλλάζει η συμπεριφορά του. Αρχισε να με μειώνει και να με υποτιμάει. Μου έλεγε να μη φοράω έντονα χρώματα και φούστες. Μια μέρα που φόρεσα μια αξιοπρεπή κατ’ εμέ φούστα μού είπε να αλλάξω αμέσως. Επίσης άρχισε να έχει κάποια ξεσπάσματα πάνω μου, εννοείται χωρίς λόγο και αιτία, και να χρησιμοποιεί λεκτική βία, με άσχημες εκφράσεις, όπως “πρόστυχη“, “κοινή” και άλλα συνώνυμα αυτής της λέξης» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο χωρισμός

Η ίδια, μη μπορώντας να αντέξει το αδιάκοπο μαρτύριο, την καταπίεση του συζύγου της και των μουσουλμανικών αρχών και αξιών, αποφάσισε να χωρίσει κρυφά από αυτόν, διότι φοβόταν πως, εάν του ζητούσε διαζύγιο, θα την κρατούσε εκεί παρά τη θέλησή της. «Την τελευταία φορά που πήγα και αφού δεν έβλεπα καμία αλλαγή προς το καλύτερο, προσποιήθηκα πως όλα είναι καλά και γύρισα στην Αθήνα δίνοντάς του την εντύπωση πως είμαστε ακόμη μαζί και πως θα κανονίσω τις επόμενες διακοπές μου στον Λίβανο για να τον ξαναδώ. Αυτό το έκανα διότι, σύμφωνα με τον μουσουλμανικό νόμο, ο άνδρας έχει τη δυνατότητα, αν το θελήσει, να σε κρατήσει στη χώρα και να μη σου επιτρέψει να ταξιδέψεις. Δεν ήθελα κατά βάθος να πιστέψω πως θα μπορούσε ποτέ να κάνει κάτι τέτοιο, αλλά επειδή δεν ήξερα πώς θα αντιδράσει, φοβήθηκα να του το πω από κοντά. Εφυγα κρυφά για την Ελλάδα και μόλις ένιωσα ασφαλής, του τα είπα όλα από το τηλέφωνο» εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο κέρδισε πάλι την πολυπόθητη ελευθερία της.

Σεξουαλικές παρενοχλήσεις μετά μουσικής

Και στην Ελλάδα όμως κάποιοι δεν την άφησαν σε χλωρό κλαρί, καθώς, όπως λέει, έχει δεχτεί σεξουαλικές παρενοχλήσεις από επιχειρηματίες νυχτερινών κέντρων: «Εχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση αλλά και άσεμνες προτάσεις. Εχω δεχτεί και από την ίδια την επιχείρηση αλλά και από πελάτες. Εχω μάθει όμως να διαχειρίζομαι τέτοιες καταστάσεις και με πολύ όμορφο τρόπο, και να μην μπλέκομαι στα δίχτυα τους» εξηγεί με ειλικρίνεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως, εκείνη κατάφερε την τραυματική εμπειρία που είχε με τον μουσουλμάνο άντρα της να τη κάνει τραγούδι, θέλοντας να περάσει πολλά μηνύματα προς τις γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί. «Με το τραγούδι μου “Aphrodite”, το οποίο κυκλοφόρησε από τη Heaven Music, θέλω να περάσω μηνύματα! Παίρνοντας έμπνευση από την Αφροδίτη, τη θεά του Ολύμπου, σύμβολο του έρωτα και της ομορφιάς, θέλω να δείξω ότι σε όλες τις γυναίκες αξίζει να ζουν μοναδικούς έρωτες, να μην ανέχονται καταστάσεις βασισμένες σε ψυχολογική και σωματική κακοποίηση! Μπορούν να ξεφύγουν από τις τοξικές σχέσεις και να πουν «ναι» στις σχέσεις τις αληθινές, της πραγματικής αγάπης και συναισθημάτων» λέει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.