ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μ.Μαρίνος: «Η τοποθέτηση της Λ.Μενδώνη για Δ.Λιγνάδη είχε πολλές αστοχίες που μας προσβάλουν»

Μ.Μαρίνος: «Η τοποθέτηση της Λ.Μενδώνη για Δ.Λιγνάδη είχε πολλές αστοχίες που μας προσβάλουν»

Ο γνωστό ηθοποιός Μιχάλης Μαρίνος έκανε λόγο για αστοχίες στην τοποθέτηση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, αναφορικά με την υπόθεση Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο καλλιτέχνης βρέθηκε στον καναπέ της εκπομπή «Καλύτερα Δε Γίνεται!» και όπως είναι φυσικό σχολίασε όλα όσα έχουν συνταράξει συθέμελα τον χώρο του θεάτρου τις τελευταίες ημέρες, με τελευταία πράξη του δράματος τη σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη.

«Έχω πολύ ανάμεικτα συναισθήματα, νιώθω μεγάλη χαρά γιατί μετά από πολλά χρόνια έχει σπάσει ένα απόστημα όχι μόνο για τον χώρο μας, αλλά για ολόκληρη την κοινωνία» είπε μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Μαρίνος, που τόνισε πως επί δεκαετίες οι γυναίκες δεν μπορούσαν να μιλήσουν για περιστατικά βίας και παρενόχλησης.

«Υπάρχουν και πράγματα τα οποία σε στενοχωρούν και σε θλίβουν»

Ωστόσο, ο Μιχάλης Μαρίνος αναφέρθηκε και στην απόκριση της υπουργού Πολιτισμού και όσα είπα η Λίνα Μενδώνη την Παρασκευή για τον Δημήτρη Λιγνάδη. «Υπάρχουν και πράγματα τα οποία σε στενοχωρούν και σε θλίβουν. Μερικές φορές νιώθω ότι υπάρχουν καθυστερημένες αντιδράσεις από ανθρώπους» είπε αρχικά ο ηθοποιός που διευκρίνισε πως αναφέρεται στην υπουργό.

«Νιώθω ότι άργησε πολύ να πάρει μια θέση, όχι να κατηγορήσει ή να υπερασπιστεί τον οποιονδήποτε, αλλά να πει “είμαστε μαζί σε μια υπόθεση που ανοίγει και να χυθεί άπλετο φως στις υποθέσεις”» συνέχισε ο Μιχάλης Μαρίνος.

«Στο εξωτερικό έχουν παραιτηθεί για πολύ λιγότερα πράγματα»

Ο Μιχάλης Μαρίνος εκτίμησε πως «υπάρχει ευθύνη για τις όποιες επιλογές. Με στενοχωρεί που στην Ελλάδα δεν υπάρχει καθόλου το αίσθημα του να αναλάβει κάποιος την ευθύνη. Δεν υπάρχει καθόλου η έννοια της ευθιξίας».

Όπως σημείωσε «στο εξωτερικό έχουν παραιτηθεί για πολύ λιγότερα πράγματα υπουργοί, άνθρωποι που βρίσκονται σε υψηλόβαθμες θέσεις».

Ο Μιχάλης Μαρίνος εκτίμησε πως «υπάρχει μια ηθική ευθύνη των επιλογών και στην Ελλάδα δεν έχουμε μάθει αυτό να το αναλαμβάνουμε. Η παραίτηση δεν είναι κάτι που στη ζητάνε είναι κάτι που το νιώθεις εσύ χρέος να το κάνεις απέναντι στους ανθρώπους και στην κοινωνία».

Με ήπιο και δομημένο λόγο, ο Μιχάλης Μαρίνος εξακολούθησε την τοποθέτησή του λέγοντας: «Λάθη κάνουμε όλοι μας, υπάρχουν κάποιες θέσεις οι οποίες δεν επιτρέπεται να κάνουν τόσο σοβαρά λάθη». Ωστόσο όπως είπε, «αυτό το λάθος, όταν το παραδέχεσαι, δείχνεις και μια γενναιότητα και μια ανωτερότητα όταν αυτή σου η συγγνώμη συνοδεύεται από ένα “λυπάμαι, αποχωρώ”».

Η τοποθέτηση της υπουργού είχε πολλές αστοχίες

Ο Μιχάλης Μαρίνος που έδειξε ιδιαίτερα ενοχλημένος από την εξήγηση της υπουργού που έκανε λόγο για εξαπάτηση με την «υποκριτική τέχνη». «Η υποκριτική τέχνη έχει τη δύναμη της αλήθειας. Αν μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει άλλα τεχνάσματα για να σε πείσει ότι δεν είναι αυτό που φαίνεται […], αυτός είναι απλά ψεύτης» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Μιχάλης Μαρίνος έκανε λόγο για μεγάλη αστοχία στην φράση της υπουργού Πολιτισμού. «Ήλπιζα ότι αυτή η τοποθέτηση της υπουργού θα είχε μια ουσία, αλλά πέρα από την καθυστέρηση είχε και πολλές αστοχίες» είπε και σημείωσε πως αυτός είναι και ο λόγος που κατά τη γνώμη του, το 80 με 90% των ηθοποιών ενοχλήθηκαν.

Βίντεο: «Νιώθουμε ότι αυτές οι αστοχίες μας προσβάλουν»

«Νιώθουμε ότι αυτές οι αστοχίες μας προσβάλουν και έχει μεγαλύτερη ένταση αυτή η προσβολή γιατί προέρχεται από έναν άνθρωπο που είναι στην κεφαλή του σπιτιού μας και μας αφήνει λίγο έκθετους και απροστάτευτους» είπε ο Μιχάλης Μαρίνος και έκλεισε: «Λυπάμαι πολύ, θα ήθελα να μην είναι έτσι, αλλά δυστυχώς έτσι είναι».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.