ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ποιοι την είχαν συμβουλέψει να μην παντρευτεί τον πρίγκιπα Φίλιππο; (φώτο)

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ποιοι την είχαν συμβουλέψει να μην παντρευτεί τον πρίγκιπα Φίλιππο; (φώτο)

Είναι ήδη ευρέως γνωστό πως η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος υπήρξαν ένα από τα πιο αγαπημένα βασιλικά ζευγάρια, καθώς ο γάμος τους διήρκεσε 73 χρόνια, μέχρι που τους χώρισε ο θάνατος.

Όπως όμως αποκαλύφθηκε πρόσφατα, η ένωσή τους μπορεί να μην πραγματοποιούνταν ποτέ, αν η βασίλισσα Ελισάβετ άκουγε τις συμβουλές των αυλικών της.

Ο βιογράφος A.N. Γουίλσον ισχυρίστηκε ότι στη νεαρή Ελισάβετ είχαν πει σε αρκετές περιπτώσεις ότι ο Φίλιππος ήταν «το εντελώς λάθος άτομο που θα μπορούσε να επιλέξει» επειδή ήταν πολύ αστείος και έκανε «γκάφες», αναφέρει η Telegraph.

Μιλώντας στο Φεστιβάλ Λογοτεχνίας Cheltenham το 2016, είπε: «Όταν ξεκαθάρισε από την ηλικία των 14 ετών ότι ήταν ερωτευμένη με τον πρίγκιπα Φίλιππο, που ήταν ένας όμορφος Γερμανός πρίγκιπας με ξανθά μαλλιά, όλοι οι αυλικοί δήλωσαν ότι ήταν το εντελώς λάθος άτομο που θα μπορούσε να επιλέξει».

https://www.instagram.com/p/CNvYjpIn7CB

«Το είπαν για πολλούς λόγους, αλλά το γεγονός είναι ότι ήταν ακατάλληλος. Η βασίλισσα είναι ένα πολύ συγκρατημένο, επιμελές άτομο. Εκείνος όχι. Ήταν αξιωματικός του Ναυτικού και ήταν επίσης αρκετά αστείος», συνέχισε.

Παρά τις επιφυλάξεις αυτές, το ζευγάρι ανακοίνωσε τον αρραβώνα του τον Ιούλιο του 1947, όταν η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν 21 ετών, και παντρεύτηκαν στις 20 Νοεμβρίου 1947 στο Westminster Abbey. Μόλις τέσσερα χρόνια αργότερα, η Ελισάβετ έγινε βασίλισσα.

Σύμφωνα με τον βιογράφο, το πρώτο σχόλιο του πρίγκιπα Φιλίππου στη βασίλισσα Ελισάβετ μετά τη στέψη της ήταν: «Πού πήρες αυτό το καπέλο;».

«Πολλά από τα αστεία του είναι εξαιρετικά αστεία», πρόσθεσε. «Είναι αυτό που (η βασίλισσα Ελισάβετ) έχει περιγράψει, ότι είναι ένας πύργος δύναμης. Το γεγονός ότι κάνει όλες αυτές τις λεγόμενες γκάφες. Λοιπόν, δεν νομίζω ότι είναι γκάφες. Είναι το είδος των αστείων που ένας αξιωματικός του Ναυτικού σε ορισμένη ηλικία μπορεί να κάνει. Νομίζω ότι τα λέει με θαυμάσιο τρόπο».

Ο ίδιος ο Φίλιππος κάποτε σχολίασε για τον γάμο του ζευγαριού: «Μπορείτε να δείτε από μένα ότι η βασίλισσα έχει το χαρακτηριστικό της ανοχής σε αφθονία». Αλλά είναι σαφές ότι η σχέση τους βασιζόταν στην αγάπη και τον αμοιβαίο σεβασμό.

https://www.instagram.com/p/CNvb6W_H1a7

Στην ομιλία της για τη χρυσή επέτειο του γάμου τους το 1997, η βασίλισσα Ελισάβετ αναγνώρισε την ανεκτίμητη υποστήριξη που της είχε παράσχει ο σύζυγός της.

«Είναι κάποιος που δεν παίρνει εύκολα κομπλιμέντα, αλλά, απλά, ήταν η δύναμή μου και το στήριγμά μου όλα αυτά τα χρόνια, και εγώ και ολόκληρη η οικογένειά του σε αυτή και πολλές άλλες χώρες τού χρωστάμε ένα χρέος μεγαλύτερο από αυτό που θα απαιτούσε ποτέ ή θα μάθουμε ποτέ».

Ο πρίγκιπας Φίλιππος πέθανε στα 99 του στις 9 Απριλίου 2021 στο σπίτι του, στο Κάστρο του Ουίνδσορ, βυθίζοντας στο πένθος τη βασιλική οικογένεια, τη Μ. Βρετανία, αλλά και πολλούς θαυμαστές του σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κηδεύτηκε στις 17 Απριλίου με τιμές σε μια απλή τελετή, σύμφωνα τις επιθυμίες του ίδιου του Φιλίππου, στην οποία παρέστησαν μόνο 30 καλεσμένοι στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.