Κι όμως, υπάρχει τρόπος: Τα 5 μυστικά για να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των άλλων!

Κι όμως, υπάρχει τρόπος: Τα 5 μυστικά για να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των άλλων!

Το να κάνουμε νέες γνωριμίες, ειδικά στον επαγγελματικό τομέα, μπορεί να μας φέρει σε δύσκολη θέση μερικές φορές. Τι να πούμε, πως να κάνουμε καλή εντύπωση, πως να συνεχίσουμε τη συζήτηση, είναι μερικά από τα ερωτήματα που μας απασχολούν σε τέτοιες καταστάσεις.

Έρευνες έχουν δείξει πως οι σχέσεις με συστατικό στοιχείο την εκτίμηση είναι το κλειδί για μία επιτυχημένη επαγγελματική πορεία.

Αλλά πως θα δημιουργήσετε μία σχέση εμπιστοσύνης από την πρώτη κιόλας γνωριμία;

Ο Robin, ειδικός στην ανάλυση των ανθρώπινων συμπεριφορών στο FBI,  έχει μελετήσει τις διαπροσωπικές σχέσεις για πάνω από 27 χρόνια και μας συμβουλεύει πως να κατακτήσουμε τον άλλον από την πρώτη στιγμή.

1. Μην κρίνετε ποτέ κάποιον από την πρώτη στιγμή. Οι άνθρωποι δεν θέλουν να κρίνονται για τις ιδέες τους από ξένους. Προτιμήστε να κάνετε περισσότερες ερωτήσεις στον άλλον, ώστε να τον γνωρίσετε καλύτερα και μετά να εκφέρετε άποψη.

2. Μην μιλάτε συνέχεια για τον εαυτό σας. Έρενες έχουν δείξει πως πιο πολύ ευχαριστιόμαστε να μιλάμε για τα επιτεύγματά μας, απ’ ότι απολαμβάνουμε το φαγητό ή τα λεφτά. Αν πάλι η συζήτηση είναι εγωκεντρική από τον συνομιλητή σας, τότε μιλήστε για τις δικές σας εμπειρίες, αλλά μην επικρίνετε ποτέ τις επιλογές των άλλων -που ίσως θεωρείτε λάθος.

3. Γίνετε επιτυχημένος ακροατής. Ποιο είναι το μυστικό; Να μην σκέφτεστε τι θα πείτε μετά και να επικεντρώνεστε σε αυτά που σας λέει ο άλλος.

4. Κάνετε την ερώτηση που κινεί το ενδιαφέρον όλων. Υπάρχει μία ερώτηση που θα προσελκύσει τον καθένα που έχετε απέναντί σας, αρκεί να περιέχει μέσα τη λέξη «πρόκληση».

5. Κάντε τον άλλο να νιώθει άνετα. Ο καλύτερος τρόπος για να νιώσει πιο οικεία ο συνομιλητής σας είναι: 1. να μην τον πνίγετε με ερωτήσεις και 2. να πάτε σε ένα οικείο μέρος όπου θα έχετε γνωστούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

6. Μην αφήσετε τον άλλο να σας χειραγωγήσει. Αν νομίζετε πως δεν «περνάει» η δική σας γνώμη, τότε μην δυσφορήσετε, απλά ξεκαθαρίστε πως αυτές είναι οι απόψεις και δεν αλλάζουν. Έτσι και θα κερδίσετε την εκτίμηση του άλλου και θα δείξετε δυναμικότητα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.