Αυτές είναι οι ακριβότερες πόλεις του κόσμου για να ζει κάποιος

Αυτές είναι οι ακριβότερες πόλεις του κόσμου για να ζει κάποιος

Αυτές είναι οι πιο ακριβές πόλεις του κόσμου, με βάση το κόστος διαβίωσης.

Οι μισές από τις πόλεις βρίσκονται στην Ασία, με τη Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ να έχουν ανέβει κατά δύο μονάδες μέσα σ’ ένα χρόνο. Οι ιαπωνικές πόλεις Τόκιο και Οσάκα περιλαμβάνονται στις πιο ακριβές πόλεις, ανεβαίνοντας κατά επτά και εννέα μονάδες αντίστοιχα, γεγονός που οφείλεται εν μέρει στην ανατίμηση του ιαπωνικού γεν. Οι υπόλοιπες τέσσερις πόλεις που βρέθηκαν στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται στη Δυτική Ευρώπη, με τη Νέα Υόρκη να είναι η μόνη πόλη της Βόρειας Αμερικής που περιλαμβάνεται σε αυτήν, κάτι που το οφείλει στο σχετικά αδύναμο δολάριο.

Η πρώτη δεκάδα των πιο ακριβών πόλεων έχει ως εξής:

  • Σιγκαπούρη
  • Χόνγκ Κονγκ
  • Ζυρίχη
  • Τόκιο
  • Οζάκα
  • Σεούλ
  • Γενεύη
  • Παρίσι
  • Νέα Υόρκη
  • Κοπεγχάγη

Στην άλλη άκρη της λίστας, οι πιο φθηνές πόλεις του κόσμου είναι το Αλμάτι (Καζακστάν), το Λάγος (Νιγηρία), η Μπανγκαλόρ (Ινδία), το Καράτσι (Πακιστάν), το Αλγέρι (Αλγερία) η Τσενάι και η Μουμπάι (Ινδία), το Κίεβο (Ουκρανία), το Βουκουρέστι (Ρουμανία) και το Νέο Δελχί (Ινδία).

Τα αποτελέσματα της έρευνας βασίστηκαν στο κόστος 160 προϊόντων διατροφής, ένδυσης, προσωπικής φροντίδας, ηλεκτρικών συσκευών και διάφορων υπηρεσιών.

Όσον αφορά στην Ευρωπαϊκή ήπειρο συγκεκριμένα, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ζυρίχη, ακολουθούμενη από τη Γενεύη. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Παρίσι, στην τέταρτη η Κοπεγχάγη και την πεντάδα συμπληρώνει το Όσλο. Το Ελσίνκι βρίσκεται στην έκτη θέση ενώ το Ρέικιαβικ βρίσκεται στην έβδομη θέση. Ακολουθεί η Βιέννη στην όγδοη θέση, η Φρακνφούρτη στην ένατη και το Λονδίνο στη δέκατη.

Η Αθήνα βρίσκεται στην 29η θέση στην Ευρώπη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μεγάλη πτώση συγκριτικά με την περσινή κατάταξη παρατηρείται στο Μάντσεστερ και στο Λονδίνο, που έπεσαν 25 και 18 θέσεις αντίστοιχα, εξαιτίας των επιπτώσεων του Brexit. Συγκεκριμένα, μετά την ψηφοφορία σημειώθηκε απότομη υποχώρηση της βρετανικής λίρας, ενώ αναμένεται να σημειωθεί ακόμα μεγαλύτερη μείωση λόγω της ασταθούς κατάστασης κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων. Πόλεις της Νότιας Αφρικής και της Κορέας βρίσκονται επίσης σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.