Εντυπωσιακή η αυγουστιάτικη πανσέληνος (φωτο)

Εντυπωσιακή η αυγουστιάτικη πανσέληνος (φωτο)

Μαγικές εικόνες μας χαρίζει και φέτος η αυγουστιάτικη πανσέληνος που ανέτειλε.

Εντυπωσιακός ο αττικός ουρανός με το ολόγιομο φεγγάρι που ξεπρόβαλλε λίγο μετά τις 20:30.

Δεκάδες επισκέπτες στο λόφο του Φιλοπάππου μαγεμένοι από την ανατολή της αυγουστιάτικης πανσελήνου (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Στο Ναύπλιο, την Αυγουστιάτικη πανσέληνο αλλά και την πανοραμική άποψη της πόλης, το βράδυ ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν εκατοντάδες ντόπιοι και επισκέπτες που επισκέφθηκαν το Μεσαιωνικό και πολυθρύλητο κάστρο του Παλαμηδίου.

Το κάστρο, παρέμεινε ανοικτό μέχρι τα μεσάνυχτα στα πλαίσια των εκδηλώσεων Αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία με την πανσέληνο στις οποίες συμμετέχει και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας.

Η περίφημη πανσέληνος του Αυγούστου θα συνοδέψει απόψε τα πανηγύρια και τις βόλτες του Δεκαπενταύγουστου.

Παρότι το φεγγάρι απόψε είναι πιο μακριά και πιο μικρό από ό,τι έχουμε συνηθίσει, λόγω ενός φαινομένου, παραμένει πανέμορφο.

Μόλις δύο μέρες μετά, στις 17 Αυγούστου, το φεγγάρι θα βρεθεί στο απόγειό του, δηλαδή στο πιο απομακρυσμένο σημείο της τροχιάς του από τη Γη.

Συνεπώς ο σεληνιακός δίσκος απόψε θα φαίνεται συγκριτικά μικρότερος απ’ ό,τι όταν η πανσέληνος συμπίπτει με το περίγειο, δηλαδή η Σελήνη βρίσκεται στο κοντινότερο σημείο της από τον πλανήτη μας, κάτι που θα συμβεί στις 30 Αυγούστου, όταν όμως πια θα υπάρχει Νέα Σελήνη, η δεύτερη μέσα στον ίδιο μήνα.

Η αποψινή πανσέληνος ωστόσο, θα φωτίσει όπως κάθε χρόνο ποικίλες εκδηλώσεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους σε όλη τη χώρα.

Η επόμενη πανσέληνος θα σημειωθεί στις 14 Σεπτεμβρίου και θα είναι ακόμη μικρότερη -η πιο μικρή του 2019-, καθώς σχεδόν θα συμπέσει με το απόγειο του φεγγαριού που θα συμβεί στις 13 Σεπτεμβρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.