ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 100 παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 100 παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Πάνω από εκατό παραβάσεις σε δεκάδες καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κατέγραψε η δημοτική αστυνομία Θεσσαλονίκης.

Εκατόν δέκα παραβάσεις σε 98 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος διαπιστώθηκαν από τη δημοτική αστυνομία του Δήμου Θεσσαλονίκης το τελευταίο δίμηνο κατά τη διάρκεια των διακοσίων τριάντα ελέγχων που διενεργήθηκαν.

Όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο, εκτελέστηκαν 13 διοικητικές κυρώσεις, στο πλαίσιο των οποίων οργανώθηκαν, με τη συμμετοχή οχημάτων και εργατικού δυναμικού της Διεύθυνσης Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων, δύο επιχειρήσεις απομάκρυνσης τραπεζοκαθισμάτων σε καταστήματα που προέβησαν σε αυθαίρετη χρήση κοινοχρήστου χώρου.

Παράλληλα, διενεργήθηκαν 38 αυτοψίες που αφορούν ελέγχους για εγκαταλελειμμένα οχήματα, θέσεις φορτοεκφόρτωσης, υποθέσεις που αφορούν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και για ζητήματα γενικής φύσεως.

Παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.
Όσον αφορά τον έλεγχο του Κ.Ο.Κ., στη διάρκεια των σταθερών καθημερινών ελέγχων βασικών οδών της πόλης, ανάλογα με το διαθέσιμο κατά περίπτωση προσωπικό, βεβαιώθηκαν συνολικά 20.191 τροχονομικές παραβάσεις. Επιπλέον, αφαιρέθηκαν 195 πινακίδες κυκλοφορίας για παραβάσεις που αφορούν σε αντικοινωνική στάθμευση, όπως σε ράμπες ή σε αποκλειστικές και γενικές θέσεις που προορίζονται για Α.με.Α.

Στο πλαίσιο του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης «THESi», διενεργήθηκαν 55.631 έλεγχοι-σαρώσεις στοιχείων κυκλοφορίας, τόσο στις θέσεις μονίμων κατοίκων όσο και στις θέσεις επισκεπτών.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, σε 318 κατ’ οίκον επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν 521 θεωρήσεις γνησίου της υπογραφής για δημότες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και αδυνατούν να μετακινηθούν. Ακόμη, εξετάστηκαν 1.052 ενστάσεις και διεκπεραιώθηκαν 445 τηλεφωνικές και 68 έγγραφες/ψηφιακές καταγγελίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσον αφορά, την εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, διενεργήθηκαν 240 έλεγχοι από Δημοτικούς Αστυνομικούς και βεβαιώθηκαν 45 παραβάσεις, ενώ όσον αφορά τους ελέγχους για το παράνομο υπαίθριο εμπόριο βεβαιώθηκαν 27 παραβάσεις. Τέλος, στο πλαίσιο του προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής που απευθύνεται σε μαθητές δημοτικών σχολείων, το αρμόδιο εκπαιδευτικό κλιμάκιο πραγματοποίησε 13 επισκέψεις σε οκτώ σχολεία (ΚΔΑΠ), κατά τη διάρκεια των οποίων ενημερώθηκαν 441 μαθητές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.