ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

H νέα εποχή του Privilege Athens Club ήρθε και είναι… συναρπαστική!

H νέα εποχή του Privilege Athens Club ήρθε και είναι… συναρπαστική!

Αν δύο ονόματα αποτελούν τους θρύλους τους αθηναϊκού κλάμπινγκ, αυτά είναι το “Club Mercentes” το οποίο το γνωρίσαμε και ως “Villa Mercentes” στην ύστερη μορφή του και το Privilege. Και τα δύο «δια χειρός» ή μάλλον «δια… deck» Βασίλη Τσιλιχρήστου.

Και αν αυτή την στιγμή η ελληνική «βιομηχανία της νύχτας» (η μοναδική ουσιαστικά «βαριά βιομηχανία» της χώρας) έχει να πει κάτι είναι το νέο-παλιό Privilege Restaurant & Cocktail Bar, το οποίο από τις 13 Οκτωβρίου επέστρεψε δυναμικά σε ένα μαγικό rooftop, με εκπληκτική θέα, στην καρδιά της πόλης, εμπνεόμενο από την αρχαία Ελλάδα (!) με μία προσέγγιση που ελάχιστοι θα την τολμούσαν χωρίς τον κίνδυνο να χαρακτηριστούν κιτς ή βλαχομπαρόκ.

Το νέο Privilege στην οδό Βουτάδων και Ιεράς Οδού στο Γκάζι είναι εδώ, είναι γοητευτικό, λιτό αλλά εντυπωσιακό, ελληνικό με την καλή έννοια και πάντα με τον Βασίλη Τσιλιχρήστο να παίζει μουσικάρες στα deck. Οχι κάθε μέρα αναγκαστικά, αλλά σίγουρα στο πάρτι της Κυριακής.

Ενα πάρτι που χωρίς να έχει ακόμα (και ελπίζουμε να μην τον αποκτήσει) τον ασφυκτικό κόσμο, έχει πολλούς/ές με φοβερό κέφι και πολλά «αστέρια», ξανθά, μελαχρινά, καστανά και κοκκινομάλλικα να χορεύουν ντυμένα με αυτό που πρέπει να φοράει κάποιος/α για να τραβά τα βλέμματα και να προκαλεί… αναστεναγμούς!

Το μαγαζί είναι πεντακάθαρο στην οπτική προσέγγιση και αυτοί που το έφτιαξαν δεν το ταλαιπώρησαν καθόλου: Λιτότητα και Πολυτέλεια. Οι δύο λέξεις-μυστικό για το υπέροχο αποτέλεσμα.

Και μια τρίτη λέξη που περιγράφει τις δύο πρώτες: Μαύροι γρανίτες. «Ντύνουν» την μουσική, αλλά και την γευστική μυσταγωγία του μαγαζιού,

Και την ντύνουν με την επιβλητική προτομή της θεάς Αθηνάς, μια δημιουργία του γλύπτη Βασίλη Σακή, έχει τοποθετηθεί επάνω από το κεντρικό bar, είναι σε επαφή με τον ναό της… τον Παρθενώνα.



Από εκεί και πέρα έχουμε το φαγητό: Ο Νίκος Θωμάς (chef patron του εστιατορίου Simul εδώ και 4 χρόνια) έχει δείξει το έργο του εκπροσωπώντας την bistronomy σκηνή στην Ελλάδα. Αναλαμβάνει τα ηνία της κουζίνας του privilege σε συνεργασία με τον Κώστα Τερζουδη (chef Villa Mercedes) και δημιουργεί ένα μενού μοντέρνας μεσογειακής κουζίνας βασισμένο στις άριστες πρώτες ύλες αλλά και τεχνικές που δεν λείπουν ποτέ από τα πιάτα του chef.

Εξαιρετικό, το φαγητό που δοκιμάσαμε, μέτρια τα γλυκά, έχουν καιρό να τα βελτιώσουν.

Ολοι οι (πολλοί…) άνθρωποι που εργάζονται στο μαγαζί γνωρίζουν την δουλειά τους. Η Χριστίνα στην υποδοχή, έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα κλαμπ που γνώρισε ο ουρανός της Αθήνας και της Μυκόνου. Δεν έχει κανείς να της πει κάτι το νέο. Η Χριστίνα, άλλωστε διαμορφώνει την τάση και φορμάρει το κοινό.

Την cocktail list επιμελήθηκε η ομάδα του Lost + Found από τη Λευκωσία, γνωστή για τις διακρίσεις της σε παγκόσμιο επίπεδο. Το concept είναι “’90s with a twist”. Γνώριμοι τίτλοι των αγαπημένων όλων ’90s cocktails αλλάζουν μορφή κι αρώματα, διατηρώντας όμως τον γευστικό τους χαρακτήρα.

Privilege Athens , Βουτάδων 6, Γκάζι
τηλ. κρατήσεων: +30 2289200000 | +306944318834
Email: [email protected]

Ημέρες & Ώρες Λειτουργίας:
Καθημερινά από την δύση του ηλίου έως της ανατολή, αν αντέχετε,,,

Instagram : @privilegeathens | www.privilegeathens.com

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να πάτε για να δείτε πώς είναι να διασκεδάζεις απενοχοποιημένα! Οι τιμές, νορμάλ για κάποιον που ξέρει να εκτιμά την ποιότητα και το όλο κόνσεπτ, Αλλά και κατάλληλες για να κρατά μακριά από το μαγαζί το κοινό που θα βολευόταν σε ένα συνοικιακό μπαράκι ή μια ταβέρνα με μουσική. Αυτοί που «δεν-κα-τα-λα-βαί-νουν» δεν χρειάζεται να μετάσχουν στην μυσταγωγία του Privilege…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.