Η οφθαλμαπάτη που θα σε δυσκολέψει – Προς τα που γυρίζει το σχήμα;

Η οφθαλμαπάτη που θα σε δυσκολέψει – Προς τα που γυρίζει το σχήμα;

Η ψευδαίσθηση που… μαγνητίζει. Αλήθεια, εσείς μπορείτε να καταλάβετε προς τα που κινείται αυτό το σχήμα; Η απάντηση δεν είναι όσο απλή φαντάζει..

Αριστερά; Δεξιά; Κανείς δεν μπορεί να πει με απόλυτη σιγουριά προς τα πού κινείται αυτό το σχήμα. Πρόκειται δίχως αμφιβολία για την «Καλύτερη Ψευδαίσθηση της Χρονιάς», και το video έχει ήδη γίνει viral. Κάποιοι μάλιστα ισχυρίζονται ότι στην προσπάθεια να… λύσουν το γρίφο, παραλίγο να αποκοιμηθούν.

Αυτή η οφθαλμαπάτη, δημιούργημα του Αμερικανού Φρανκ Φορς, κατέκτησε με άνεση τον τίτλο του 2019 για την «Καλύτερη Ψευδαίσθηση της Χρονιάς» στον αντίστοιχο ετήσιο διαγωνισμό. Και αυτή η επιγτυχία, ασφαλώς, οφείλεται στο γεγονός ότι όσο και αν συγκεντρωθείς σε αυτή την οφθαλμαπάτη, βλέποντας το σχήμα να κινείται, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το ποια είναι η φορά του…

Είναι και οι καμπύλες, που κινούνται από πάνω προς τα κάτω ή από δεξιά προς τα αριστερά και το αντίθετο», έγραψε κάποιος στο Twitter, ενώ κάποιος άλλος σημείωσε: «Αψηφά τη λογική αυτό το πράγμα, σου γυρίζει το μυαλό ανάποδα»!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/SciencesMag/status/1206501832572493824

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.