ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η ΕΕ ψάχνει λύσεις με το Netfilx για την αποσυμφόρηση του ίντερνετ – Ποιες είναι οι πιθανές ενέργειες που θα αποφασίσουν

Η ΕΕ ψάχνει λύσεις με το Netfilx για την αποσυμφόρηση του ίντερνετ – Ποιες είναι οι πιθανές ενέργειες που θα αποφασίσουν

Τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να επιτευχθεί έστω και μερική αποσυμφόρηση του διαδικτύου στην Ευρώπη αναζητούν οι Βρυξέλλες, ξεκινώντας τις επαφές τους με τον κολοσσό του παγκοσμίου streaming, το Netflix.

Τα τελευταία 24ωρα έχουν παρατηρηθεί πολλά προβλήματα στο διαδίκτυο. Όπως έγινε γνωστό, το πρόβλημα δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά επεκτείνεται σε όλη την Ευρώπη και σχετίζεται με την «επέλαση» του κορωνοϊού και τα περιοριστικά μέτρα που έχουν αποφασιστεί από το σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών.

Καθώς εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρωπαίοι βρίσκονται εκτός εργασίας και απομονωμένοι στις οικίες τους, ακολουθώντας τις οδηγίες για περιορισμό των μετακινήσεών τους, ώστε να ανακοπεί η φρενήρη πορεία της πανδημίας COVID-19, τα συστήματα παροχής ίντερνετ δοκιμάζονται στα όριά τους, με συνέπεια να υπερφορτώνονται και να παρατηρούνται διάφορα προβλήματα.

Με δεδομένο ότι ο εγκλεισμός στο σπίτι δοκιμάζει τις αντοχές και του ανθρώπου, η μοναδική διέξοδος είναι το ίντερνετ, το οποίο χρησιμοποιούμε ακόμη και στις τηλεοράσεις μας, για την προβολή ταινιών, ντοκιμαντέρ και άλλων θεαμάτων.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος διαδικτυακής αγοράς, Τιερί Μπρετόν, συζήτησε με εκπροσώπους του Netflix, της μεγαλύτερης πλατφόρμας streaming ταινιών, προκειμένου να αναζητηθούν οι πιθανές λύσεις για την αποσυμφόρηση του δικτύου.

Η πιθανότερη και πιο ουσιαστική επιλογή που έχουν στη διάθεσή τους οι δύο πλευρές, είναι η δημιουργία ενός προγράμματος, το οποίο θα ανακόπτει αυτόματα τις ώρες αιχμής, ή τις ώρες υπερφόρτωσης του διαδικτύου, τη ροή του προγράμματος σε HD, δηλαδή με εικόνα υψηλής ανάλυσης.

Το ενδεχόμενο διακοπής του προγράμματος, έστω και για λίγες ώρες, δεν τέθηκε στο τραπέζι της συζήτησης, καθώς η συγκεκριμένη επιλογή, με εκατομμύρια ανθρώπους στο σπίτι να απασχολούνται βλέποντας ταινίες, θα προκαλούσε τεράστιο όγκο διαμαρτυριών και μεγάλη αναστάτωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι δύο πλευρές θα επαναλάβουν σύντομα τις συνομιλίες τους, ώστε να καταλήξουν σε μία απόφαση και να αποσυμφορηθεί το διαδίκτυο, το οποίο δοκιμάζεται μαζί με τους ανθρώπους εξαιτίας της επιδημίας που προκάλεσε ο νέος κορωνοϊός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.