ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτά είναι τα ελληνικά εστιατόρια που κέρδισαν αστέρι Michelin

Αυτά είναι τα ελληνικά εστιατόρια που κέρδισαν αστέρι Michelin

Ανακοινώθηκε χθες από την Michelin ο Οδηγός Michelin Main Cities of Europe 2020 που την φετινή χρονιά καλύπτει 39 πόλεις, μεταξύ των οποίων και η Αθήνα, σε 23 χώρες και προτείνει περισσότερα από 1850 εστιατόρια.

Όσον αφορά την Αθήνα, το σκηνικό των βραβεύσεων παραμένει το ίδιο με την περσινή χρονιά, ωστόσο υπήρχαν και ορισμένες νέες «προσθήκες».

Ο Γκεντάλ Πουλενέκ, Διευθυντής των διεθνών γαστρονομικών εκδόσεων των Οδηγών Michelin, δήλωσε: «Μετά τις προκλήσεις των τελευταίων τριών μηνών, χαίρομαι που η παρουσίαση του οδηγού MICHELIN Main Cities of Europe 2020, έστω και καθυστερημένα, συμπίπτει με το σταδιακό άνοιγμα των εστιατορίων σε ολόκληρη την Ευρώπη, μετά και τη χαλάρωση των μέτρων που είχαν επιβληθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Οι νέες διακρίσεις αναδεικνύουν την γκάμα και την ποιότητα των εστιατορίων που είναι διαθέσιμα στις χώρες της Ευρώπης. Γνωρίζουμε ότι οι επισκέπτες επιθυμούν να ανακαλύψουν ξανά τη χαρά του φαγητού. Γνωρίζω, επίσης, ότι οι επιθεωρητές μας μοιράζονται τον ίδιο ενθουσιασμό κι ανυπομονούν να επιστρέψουν στο φαγητό και να αναδείξουν το πάθος και τη δημιουργικότητα των σεφ στους αναγνώστες μας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αστέρια Michelin: Τα ελληνικά εστιατόρια που βραβεύονται
Τα ελληνικά εστιατόρια που ξεχώρισαν για την κουζίνα τους και βραβεύθηκαν είναι τα εξής:

  • Δύο αστέρια Michelin: Σπονδή
  • Ένα αστέρι Michelin: Βαρούλκο Seaside, Botrini’s και Hytra
  • Διάκριση Bib Gourmand: Αθήρι, Nolan, Οικείο, 7 Food Sins.
  • Michelin Plate: GB Roof Garden, Electra Roof Garden, 2 Mazi, Cookoovaya, CTC, Sushimou, Vezene, Άνετον και Sense, Alficon, Birdman και Ergon House.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.