ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η Manizha που θα εκπροσωπήσει τη Ρωσία στην Eurovision δέχθηκε απειλές για τη ζωή της (βίντεο) – (φωτό)

Η Manizha που θα εκπροσωπήσει τη Ρωσία στην Eurovision δέχθηκε απειλές για τη ζωή της (βίντεο) – (φωτό)

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για το φετινό τραγούδι με τίτλο «Russian Woman» που θα ερμηνεύσει η τραγουδίστρια Manizha. Σύμφωνα με τους επικριτές, η σκηνική εμφάνιση της τραγουδίστριας προσβάλλει την αξιοπρέπεια των Ρωσίδων γυναικών και παραβιάζει την εθνική αρμονία. Παρ’ όλα αυτά, αρμόδια επιτροπή αποφάσισε την περασμένη Πέμπτη πως δεν υπάρχουν αρνητικές αναφορές στο κομμάτι. «Αν τραγουδάς έτσι για τις Ρωσίδες, δεν θα ζήσεις πια εδώ» ένα από τα μηνύματα των επικριτών της. Η ίδια είναι ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών και των προσφύγων.

Όλα άρχισαν όταν το εκδοτικό συμβούλιο της εφημερίδας «Veteranskie Vesti» απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον πρόεδρο της Ερευνητικής Επιτροπής της Ρωσίας Αλεξάντερ Μπαστρίκιν, αναφορικά με το τραγούδι της Manizha.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους επικριτές, η σκηνική εμφάνιση της τραγουδίστριας προσβάλλει την αξιοπρέπεια των Ρωσίδων γυναικών και παραβιάζει την εθνική αρμονία.

Ωστόσο με βάση μια πηγή την οποία επικαλείται σε σχετική δημοσίευση το RIA Novosti, δεν εντοπίστηκαν αρνητικές αναφορές στο τραγούδι της Manizha, η οποία επελέγη για τον διαγωνισμό της Eurovision 2021 μέσω του εθνικού τελικού που έγινε στις 8 Μαρτίου.

Η νεαρή ερμηνεύτρια κέρδισε στην ψηφοφορία του κοινού του εθνικού τελικού και θα εκπροσωπήσει τη Ρωσία στον διαγωνισμό, που θα διεξαχθεί στην Ολλανδία. Γεννημένη το 1991 στο Τατζικιστάν, μια φτωχή πρώην σοβιετική δημοκρατία της Κεντρικής Ασίας, η Manizha και η οικογένειά της έφυγαν για να γλιτώσουν από τον εμφύλιο πόλεμο και εγκαταστάθηκαν στη Μόσχα τρία χρόνια αργότερα.

Εκτός από τη μουσική της σταδιοδρομία, η ίδια είναι ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών και των προσφύγων. Το 2019, δημιούργησε μια εφαρμογή για κινητά με ένα κουμπί συναγερμού για τις γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας, ένα ιδιαίτερα μεγάλο πρόβλημα στη Ρωσία. Τον Δεκέμβριο, έγινε επίσης πρέσβειρα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

«Ήταν πολύ δύσκολο να καταλάβεις ότι κάποιος μπορεί να σε μισεί τόσο πολύ», λέει η τραγουδίστρια στον ανταποκριτή του BBC, Steve Rosenberg.

«Ακούμε πάντα από την παιδική ηλικία ‘Πρέπει να είσαι έτσι, πρέπει να είσαι αλλιώς. Η φούστα σου πρέπει να είναι μακρύτερη…’ Αυτά τα στερεότυπα κάνουν τη ζωή μας τόσο άσχημη και έχω κουραστεί».

Αυτό που την πληγώνει περισσότερο είναι εκείνοι που την αντιπαθούν επειδή δεν είναι Ρωσίδα.

«Το μίσος ήταν ακραίο. Ήταν πολύ δύσκολο να καταλάβεις ότι κάποιος μπορεί να σε μισεί τόσο πολύ». Μια γυναίκα, που έχει δύο παιδιά, έγραψε: «Θα προσευχηθώ στον Θεό το αεροσκάφος σου να συντριβεί, όταν πας στο Ρότερνταμ».

Ενώ ένα άλλο μήνυμα που της έστειλαν ανέφερε: «Αν τραγουδάς έτσι για τις Ρωσίδες, δεν θα ζήσεις πια εδώ».

Η ίδια τονίζει ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί, αν και παραδέχεται ότι η σκέψη αυτή πέρασε από το μυαλό της.

«Φυσικά είχα αυτές τις σκέψεις, αλλά τώρα έχω πολλή υποστήριξη. Μπορώ να το δω. Όχι μόνο μέσα από τα μέσα ενημέρωσης, αλλά και από ανθρώπους που σκέφτονται το ίδιο με εμένα. Και αυτό με κάνει πιο δυνατή».

Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός της Eurovision 2021 θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 22 Μαΐου, στο Ahoy Arena του Ρότερνταμ, με τη συμμετοχή 40 χωρών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.