ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μπάτζετ για μεγάλα πορτοφόλια: Αυτά είναι τα πέντε ακριβότερα βίντεο κλιπ που γυρίστηκαν ποτέ (βίντεο)

Μπάτζετ για μεγάλα πορτοφόλια: Αυτά είναι τα πέντε ακριβότερα βίντεο κλιπ που γυρίστηκαν ποτέ (βίντεο)

Ορισμένα βίντεο κλιπ κατάφεραν να μπούν στο πάνθεον των ακριβότερων που γυρίστηκαν ποτέ, ενώ ένα συγκεκριμένο κατέχει την πρωτιά η οποία έχει καταγραφεί και στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness.

Δείτε την λίστα που ακολουθεί παρακάτω.

(σε παρένθεση ο υπολογισμός στην σημερινή αξία των χρημάτων)

5. Estranged – Guns N’ Roses (1993)
Κόστος: $5.000.000 ($8.850.000)

Από την εποχή του ντεμπούτου τους, οι Guns N’ Roses είχαν κιόλας αποκτήσει την φήμη του γκρουπ που φτιάχνει ιδιαίτερα δαπανηρά βίντεο. Πριν από την κυκλοφορία του “Estranged” είχαν ξοδέψει σχεδόν δύο εκατομμύρια δολάρια για το βίντεο του “November Rain”.

Γυρίζοντας το βίντεο του “Estranged” θέλησαν να ξεπεράσουν την προηγούμενη κυκλοφορία τους. Στο βίντεο βλέπουμε τάνκερ, δελφίνια, ακόμη και τον Slash να περπατάει στο νερό. Τα καταπληκτικά γραφικά για την εποχή τους, απέσπασαν τα καλύτερα σχόλια.

4. Bedtime Story – Madonna (1995)
Κόστος: $5.000.000 ($8.390.000)

Το βίντεο γυρίστηκε σε μόλις έξι ημέρες, όμως χρειάστηκαν εβδομάδες δουλειάς στο post-production ώστε να τελειοποιηθούν τα ψηφιακά εφέ. Μην ξεχνάτε ότι βρισκόμαστε στο 1995. Το βίντεο είχε και την πρεμιέρα που του άξιζε, αφού αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στην μεγάλη οθόνη και συγκεκριμένα σε κινηματογράφους στο Λος Άντζελες, Σικάγο και Νέα Υόρκη.

3. Express Yourself – Madonna (1989)
Κόστος: $5.000.000 ($10.313.000)

Όταν κυκλοφόρησε το 1989, ήταν το ακριβότερο μουσικό βίντεο που γυρίστηκε ποτέ και το πρώτο με κόστος άνω των 5 εκατομμυρίων. Επηρεασμένο από την κλασική ταινία Metropolis, το βίντεο σκηνοθέτησε ο περίφημος David Fincher.

Στα MTV Video Music Awards 1989 απέσπασε τα βραβεία Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Φωτογραφίας

2. Die Another Day – Madonna (2002)
Κόστος: $6.100.000 ($8.671.000)

Τρία από τα πιο ακριβά βίντεο όλων των εποχών ανήκουν στην Madonna, με το πιο ακριβό από αυτά να είναι το θέμα της ταινίας James Bond, “Die Another Day”. Οι σκηνές είναι άκρως ρεαλιστικές και μοιάζουν βγαλμένες από την ταινία.

1. Scream – Michael Jackson & Janet Jackson (1995)
Κόστος: $7.000.000 ($11.745.000)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ντουέτο του βασιλιά της ποπ με την αδερφή του, υπήρξε μεγάλο χιτ το 1885. Το βίντεο που σκηνοθέτησε ο Mark Romanek (σκηνοθέτης του Bedtime Story που είδαμε παραπάνω), απεικονίζει τα αδέρφια Jackson να αποδρούν από την Γη και τον υπερβολικό αντίκτυπο των μίντια μέσω ενός διαστημόπλοιου. Με 13 σκηνικά και δαπάνες όπως 175.000 για φωτισμό και 65.000 για το ψηφιακό διαστημόπλοιο, καταλαβαίνετε ότι το κόστος ανέβηκε εύκολα στα 7.000.000 δολάρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.