ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θα «φάει» καλά στην Ευρωβουλή η Ελεωνόρα. Θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας!

Το εύκολο μυστικό για να διατηρήσετε φρέσκες περισσότερο τις πατάτες σας

Το εύκολο μυστικό για να διατηρήσετε φρέσκες περισσότερο τις πατάτες σας

Σε κάθε σπίτι θα συναντήσουμε μερικές πατάτες, που αποτελούν ένα από τα αγαπημένα συνοδευτικά μικρών και μεγάλων.

Γι’ αυτό το λόγο, μάλιστα, οι περισσότεροι συνηθίζουμε να τις προμηθευόμαστε σε μεγάλες ποσότητες και να τις αποθηκεύουμε στην κουζίνα ή την αποθήκη μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τι γίνεται όμως όταν ο καιρός περνάει και δεν έχουμε προλάβει να τις μαγειρέψουμε; Αρχίζουν να βγάζουν φύτρες και να μαλακώνουν. Προκειμένου να αποφύγετε αυτή την κατάσταση και να τις διατηρήσετε φρέσκιες για όσο το δυνατόν περισσότερο, ακολουθήστε τις παρακάτω απλές συμβουλές.

  • Μην τις αποθηκεύεις στο ψυγείο. Με τον λανθασμένο αυτό τρόπο διατήρησης το άμυλο μετατρέπεται σε γλυκόζη, με αποτέλεσμα η γεύση και η υφή τους να μην είναι ικανοποιητικές μετά το μαγείρεμα.
  • Για την καλύτερη διατήρησή τους προτίμησε να τις αποθηκεύσεις σε ένα ξηρό, δροσερό και σκοτεινό μέρος. Η αποθήκη του σπιτιού σου είναι μάλλον το ιδανικότερο μέρος για κάτι τέτοιο, ενώ αν δεν υπάρχει κάποιος χώρος που να συνδυάζει όλα αυτά, φρόντισε τουλάχιστον να τις τοποθετήσεις έστω σε ένα σημείο χωρίς φως.
  • Απέφυγε την απευθείας επαφή της πατάτας με το τσιμέντο ή την αποθήκευσή της σε νάιλον σακούλες. Ο καλύτερος τρόπος είναι να τις τοποθετήσεις μέσα σε μια χάρτινη σακούλα, όπου οι πατάτες θα μπορούν να «αναπνέουν».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.