ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μην πλένετε το κρέας πριν το μαγειρέψετε – Ένας διατροφολόγος εξηγεί

Μην πλένετε το κρέας πριν το μαγειρέψετε – Ένας διατροφολόγος εξηγεί

Η καθαριότητα είναι μεγάλη αρετή για την κουζίνα και την μαγειρική, όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τα κρέατα.

Στην κουζίνα, όλα θα πρέπει να είναι καθαρά πριν μαγειρέψουμε: ο πάγκος και οι επιφάνειες που χρησιμοποιούμε, το ξύλο κοπής και τα σκεύη.

Ωστόσο, όταν ετοιμαζόμαστε να μαγειρέψουμε κρέας, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να μην το πλένουμε, σύμφωνα με την διατροφολόγο, Άνια Χιλ.

Για εκείνη, το πλύσιμο των κρεάτων δεν είναι καλή ιδέα γιατί αυξάνει τον κίνδυνο εξάπλωσης βακτηρίων.

Αυτό μπορεί να γίνει τόσο μέσω της κουζίνας όσο και από το σώμα μας την ώρα που πάμε να το μαγειρέψουμε.

«Όσον αφορά τα λαχανικά, το πλύσιμο βοηθά στην απομάκρυνση της άμμου ή της βρωμιάς. Μειώνει την ποσότητα των μικροβίων στην επιφάνεια. Αλλά όταν πρόκειται για κρέας και πουλερικά, τα πράγματα αλλάζουν», υπογραμμίζει η ειδικός.

Επιπλέον, εάν το κρέας είναι συσκευασμένο, σημαίνει ότι είναι ασφαλές και έτοιμο για μαγείρεμα αφού οι αρμόδιες εταιρείες, διαθέτουν συστήματα που προστατεύουν από τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, είναι πολύ σημαντικό να το μαγειρέψετε στην κατάλληλη θερμοκρασία:

  • το κοτόπουλο θα πρέπει να το μαγειρεύεται στους 74 βαθμούς Κελσίου και πάνω
  • το βοδινό κρέας, το χοιρινό και το αρνί στους 63 βαθμούς Κελσίου
  • τον κιμά στους 71 βαθμούς Κελσίου.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.