Έχετε αναρωτηθεί ποτέ; – Γιατί οι λουκουμάδες έχουν τρύπα στη μέση;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ; – Γιατί οι λουκουμάδες έχουν τρύπα στη μέση;

Πολλοί ψάχνουν στο Google πληροφορίες σχετικά με την προέλευση της τρύπας που έχουν οι λουκουμάδες.

Μία από τις πιο δημοφιλείς θεωρίες σχετικά με αυτό είναι η ιστορία του Αμερικανού ναυτικού Χάνσον Γκρέγκορι ενώ βρισκόταν στο πλοίο. Ο Γκρέγκορι δεν ήταν ευχαριστημένος με τα γλυκά που σερβίρονταν στο πλοίο. Αν και το εξωτερικό των λουκουμάδων και οι άκρες ήταν τραγανές- το κέντρα των ντόνατς ήταν πάντα λιπαρά και ωμά.

Ο Γκρέγκορι πρότεινε να τρυπήσει ένα ζυμάρι στη μέση για να δει αν θα τηγανιστεί καλύτερα – και ναι, πέτυχε!

Όταν η ζύμη τοποθετηθεί σε μια φριτέζα, η εξωτερική μεριά τηγανίζεται γρήγορα επειδή εκτίθεται στο καυτό λάδι. Για να μαγειρευτεί πλήρως το εσωτερικο της ζύμης, το ντόνατ θα έπρεπε να παραμείνει στο λάδι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, γεγονός που θα οδηγούσε στο να καεί το απ’έξω!

Έτσι μαγειρεύεται ομοιόμορφα, δημιουργώντας ένα τέλειο ντόνατ. Ωστόσο, μπορεί να υπάρχει ένας άλλος λόγος για τις τρύπες στα ντόνατς!

Τα ντόνατς έγιναν δημοφιλή στην Αμερική περίπου την ίδια στιγμή που τα μπέιγκελ άρχισαν επίσης να γίνονταν δημοφιλή. Οι αρτοποιοί και οι πωλητές του δρόμου συχνά πωλούσαν μπέιγκελ περνώντας τα από ξύλινες στέκες – έτσι ήταν πιο εύκολα στη μεταφορά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η άλλη θεωρία λοιπόν λέει πως οι αρτοποιοί προσπάθησαν να προωθήσουν τα ντόνατς όπως τα μπέιγκελ!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.